Gazlı bebek uyutma yöntemleri

Anti-Bakteriyel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2017
873
846
103
Bebeğim günde 4 saat, 5 saat , ve haftada bir kez 8 saat uyuyor. Uyku saatlerini artırmak istiyorum göz çevresi morariyor yorgunluktan üzülüyorum . Bir çok yol denedim şu an carsafta hamak tarzı saklanmayı uyguluyorum o da olduğu yere koyunca uyanıyor bir dk içinde. Uyku saatleri hiç değilse bir kaç saat uzasin istiyorum ne önerebilirsiniz.

Emzirdikten sonra 20 dakika(asla 1 dakika daha az değil, en az 20 dk.) kucakta dik tutun. Uyusa bile yapın bunu, sindirirse yediklerini daha rahat uyur. Ben ilk kızımda çok çektim. İkincide hem bu yöntemle hem de yüz üstü yatırarak (kafasını nefes alabileceği şekilde konumlandırarak ve yastıksız, içe gömülmeyen, sert bir yatakta) bu sorunu çözmüştüm.

Arkadasimin bebegi de uyumuyordu doğduğundan beri 3 aylikken uyku egitimi aldilar .Icerigini bilmiyorum ama son care deneyebilirsiniz.

Ben bunu gece yapmıştım hatta ikimiz öyle uyuya kalmışım gece agirlidir diye uyuduğunu düşünmüştüm gündüz ağlama krizlerinde ve akşam saatlerinde ne yazikki çıldırıyor belki bu yöntem bu saatleri daha hafif atlatmasıni sağlayabilir.

Paşa Hamağı diye geçiyor o hamaklardan alabilirsiniz. Uyutmadan önce masaj yapın biraz rahatlatır onu belki daha uzun uyur. Birde internette beyaz ses uygulamaları var onlafdan indirip deneyebilirsiniz belki içlerinden bir sesi sever

Arada karnini bevek yaği ile güzel masajlayin. Bisiklet hareketler ile gazin dişaraya çikmasini sağlayin.

Yatağida 30 derecelik yamukluğa getirin. Çocugun reflüsüde olabilir.

Gögüsmü, mamami veriyorsunuz?

cok fazla beklentiniz olmasin :) Cocuga uykuyu egitmenize gerek yok. O zaten karninizdada uyuyordu. Uyumasini biliyor.
Bebeklerin cogu ama rutin ister.... mesela her gün ayni saatte önce ilik bir banyo yaptirip sonra pijamalarini giyidirin bir daha emzirin. Bu ona uyku vaktim geldigine sinyal verir.... yatak odasini biraz karartin :) sabir diliyorum :)

Profesyonel eğitim mı bu
Evet canim

Ben de sizin gibi düşünüyordum ama sonra fikrim değişti. Hayatımda o kadar zor bir bebek gormedim .Gaz problemi olmadigi halde katilana kadar ağlıyordu.

yan yatırıp siz de yanında yatarken emzirmeyi ve o şekilde uyutmayı deneyin böylece yerine yatırırken uyanma derdi ortadan kalkar. aynı zamanda yan yattığı için kendi de gazını çıkarabilir arkasına bir destek koyarsanız.
ben oğlumu hep böyle uyuttum. hem koynumda kokumla uyumuş oldu hem emdi sakin sakin uyurdu.
bir kaç arkadaşıma da bu tavsiyede bulundum çok olumlu geri dönüşler aldım denemenizi tavsiye ederim.

Fiziken onu beceremiyorum ya çok denedim . Bebeğim bir saate yakın emiyor pozisyonu ya yakalayamiyorum ya da bozuyorum ailece hiperaktif olduğumuz için sabit kalmaya sabrım kalmıyor normal emzirirken de çok zorlaniyorum aslında bunun içinde tavsiye alabilirim

Evet ayrıca huysuz olduğu için de ağlıyor kendine baktırıyor krallar gibi
Al benden de o kadar... beşiğinden onu alayım diye kendini yırtıyor ağlarken kan ter içinde kalıyor.. Ben hamak kullanıyorum gündüzleri. İçine koyuyorum 1-2 dk içinde dalıyor uykuya 1, 1.5 saat uyuyor genelde. Beyaz gürültüde çok işime yaramıştı ama artık kesmeye başladım açmıyorum o sesi (bana da gına geldi). Akşamda 8:30 gibi koyuyoruz hamağına 11:30 da alıp besleyip beşiğine koyuyorum uykusuna orada devam ediyo. Ama mümkün değil beşikte uykuya dalsın bi kaç sefer denedim ama olacak gibi değil.

Hamak cidden ise yariyor mu yaa az önce ilk kez tek başıma carsafta salladım uyudu ama bu çocuklar sırf masraf paşa hamağı satın alsam miki

Acilen hamak besik al bana tesekkur edersin...ayni yoldan gectim cok cektim.bu konuda..surekli ayagimdaydi hep sallanmak istiyordu..hamak basik aldim cok sukur gecti ..simdi 10.aylik kizim hala hamak besik kullaniyorum yatarken onda yatiyor sonra yataga aliyorum..ama bebeginiz donene kadar rahatca hamakta uyutabilitsiniz..altina yumusak birsey koyun..
Gazini pozisyon sayesinde rahatca yapiyor ve anne karni hissi uyandirdigi icin kendini.guvende hissesiyor.
Tüm kolik annelerine siddetle tavsiye ediyorum

Hamak cidden ise yariyor mu yaa az önce ilk kez tek başıma carsafta salladım uyudu ama bu çocuklar sırf masraf paşa hamağı satın alsam miki
biz hamak almadan önce geceleri eşimle battaniye içinde sallıyoduk yerine koyar koymaz da uyanıyordu. en sonunda hamak alalım içinde uyur yerine koyma derdi de ortadan kalkar dedik ve o gün bugündür rahatız. ve en büyük keşkemizde "neden daha önce almadık da gece gündüz eziyet çektik" oldu. evet biraz pahalı ama her kuruşuna değdi bizde. ben tavsiye ederim canım bizzat yaşamış biri olarak :)

Arkadaşım gazlı bebekle uğraşmak çok zor bilirim. Benim bebeğim de öyleydi. Hem de kolikti. Akşam beş gibi mesaimiz başlardı yatana kadar yapmadığımiz şey kalmazdı. Hamak, çarşaf, ayakta sallama, kucakta hoplatma... Ama aglayacaksa ağlıyor, hiç birşey çare olmadi. Şu an on bir ayına girdi ve ben hala bir uyku düzeni oturtamadim. Her bebek farklı. Sen deneyerek bulacaksın. Çok yıpratma kendini. Öyle böyle buyuyorlar. Yapacak pek birşey yok.

Ben kizimi hamak besikte buyuttum..oncesinde cok cektim ilk 3.5 ay cok aglardi gazli bi bebekti..allah razi olsun hamak besigi yapanlardan..ben cevremdeki herkese oneriyorum ve aliyorlar..bence yuzyilim icadi hamak besik..kozim 10 k hala kullaniyorum..birde portatif aldim tatile goturuyorum,uzun oturacagim evlere bile goturuyorum hemen uykuya daliyor

Şaka yapıyorsun .. ya cidden inanılmaz gazlı infaltili kolik bı bebek bizi de kendini de yıpratıyor. Nereden almalıyım ve nasıl bir model almalıyım acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…