Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba 8 aylık evliyim.8 aydır korunmuyoruz .çocuğumuz olmuyor.neler yapabilirim.beni yönlendirirmisiniz.
çok az regli görüyorum 3gün ve lekelenme şeklinde.yumurtalığımda 2 ay önce 3 cmlik over kisti vardı bu sorun yaratıyor olabilimi.cevaıbınızı bekliyorum.
istanbuldayım .over kist nedeni ile ocak ayın 5 gün gün ssk da yattım ilk yattığım gün 4 cm di ilaç ve serumla 3 cme düşürdüler önemli bişey olmadığını çok ağrıdığı zaman gelmemi söylediler .kontrollerimde rahmin ve yumurtalıklarımın iyi olduğunu hormanlarımında normal olduğunu belirttiler.fakat 8 aydır korunmamamıza rağmen olmaması beni endişelendiriyor.
tedaviyse eğer en kısa sürede başlamak istiyoruz
ssk daki doktorlar tanı olarak over kist torsiyonu olarak tanı koydular sadece.
peki kontrol ve tahlil ücretleriniz nekadardır.nerden bilgi alabilirmiyiz.vermiş olduğunuz telefondanmı?
Op.Dr. Aytun AKTAN
doktor hanım buarada 8 aylık evliyim demiştim 1 yılı doldurduktan sonramı bebek olmuyor diye doktora görünmeliyim? yada örneğin 1 ay sonrada gitsem yardımcı olunurmu?
Alıntı:
Op.Dr. Aytun AKTAN kullanıcısından alıntı
merhaba adetleriniz düzenli. adet ortası dönemler yumurtlama olduğundan gebelik ihtimalinin en yüksek olduğu günlerdir. 27 günde bir adet görüyo iseniz adetin ilk gününden saymaya başlayarak, 13-14.günü yumurtlamanız oluyordur. eğer düzenli birliktelikle 1 yılı gecerse gebe kalamadığınız sürec o zaman bir doktor kontrolü iyi olacaktır.
doktor hanım ilk gününde 13. yada 14.günmü uygun oluyor benim için.birde 20 şubat akşamı adetim sona erdi ve 20-21 eşimle birlikte olduk.ondan sonra karnımın içinde ve kasık bölgemde şiddetli olmayan ama hissedilir ağrılar var sizce neden olabilir.hafif hafif ara ara vuruyor.bu arada adet bitiminden hemen sonra rahmin açık olduğu ve bebek sahibi olmak için uygun zamanlar olduğu belirtiliyor acaba doğrumudur.ve ilişkiden sonra ne kadar uzanmak gerekli 10,15 dk sonra idrara çıkılısa bebek oluşumunu engellermi haliyle spremler idrarla birlikte dışarıya atılıyor olacak.bilgi verirseniz sevinirm.
selam tekrar istanbuldasın sanırım, yaşın eğer 35in altında ise 2-3 ay daha bekle, yok beklemek istemiyorum dersen iyi bir hekime başvurmanı ve seni doğru yönlendirmesini öneririm.
selam evet zaten 13-14. gün diye belirtmiştim. adetten hemen sonra rahim ağzı istediği kadar açık olsun bebeğin tutunacağı yer hormonal olarak hazır olmadığından gebelik tutunamaz, yumurtlamada pratikte adetten hemen sonra olmaz. ilişkiden sonra sizi rahat ettirecek ise 15dakika uzanabilirsiniz ama spermler zaten hemen rahim ağzı tarafından tutunurlar. vajenle idrar yolu komşuru ancak erketeki gibi aynı kanalı kullanmaz.
istanbuldayım yaşım 24
peki benim adetlerim çok az oluyor yani lekelenme gibi yani akıntı gibi oluyor ilk günüm çok şiddetli geçiyor ilaçlarla geçiriyorum.buayda yine reglden sonra gaz problemim var kasık ve karın ağrılarım devam ediyor ara ara karnıma şiddetli vuruyor kasıklarımdada gün boyu hafif bir ağrı söz konusu sizce nedeni ne olabilir.adetlerim içinde 1 ay doğum kontrol hapı kullansam ne gibi faydası olur bana acaba kistimden dolayıda bebeğim olmuyor olabilirmi?
sorular birken bin olunca cevap vermek de uzuyor. en doğrusu karşılıklı doktorunla bunları muayeneden sonra konuşmaktır. çünkü bazı sorularının cevabını ancak onlardan sonra verebiliriz.