Gebe kalmadan önce bilinmesi gerekenler

cnnieu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mart 2010
36
2
86
Aydın
Kızlar merhaba;

Hamileleikten önce bilinmesi gerekenler nelerdir ? beslenme , vitamin takviyesi .. vs.
Miyoma meliyatı oldum sezeryanla 8 ay evvel. doktor 6 ay hamilelik yasaklamıştı. 3 ay sonra gibi korunmayı bırakmayı düşünüyoruz.
doktorumu aradım. Vinalac immunutin diye bir ilaç verdi folik asit miş. gece yatmadan 1 tane içiyorum. Kilo yapmaması için içip yatıyorum. 1,75 boyum 69 kilom . Daha kilo vermem lazım 5 kg falan. Önerileriniz nelerdir ? Beslenmemi değiştirmem lazım mı ? Hayat tarzımı ? ( sigara - alkol kullanmıyorum )
Tavsiyeleriniz neler ?

Bence hamile kalmadan önce bazı testler yapılması gerekiyor onları yaptır smear testi, toxoplazma ve rubella testi gibi ... Folik asiti hamile kalmayı düşündüğün andan itibaren her gün bir tane al ve yoğurt süt bol bol ye hamilelikte bunların kalsiyum içeriği açısından çok tüketilmesi gerekiyor ama bazı hamilelerde mide bulantısı tiksinme falan olduğu için hamilelik boyunca süt içemeyebilirsin benim gibi :) ben 10 haftalık hamileyim süt içemiyorum mesela aklıma gelenler bunlar yine aklıma gelirse yazarım :)

Teşekkür ederim. Bu testleri korunmayı kesmeden 3 ay evvelinden yaptırsam bişey olur mu ? Yani bir daha bu testleri güncellemek mi lazım ?

tam düşündüğünüz zaman yaptırsan daha iyi canım çünkü testlerin son ikisi bakteri testi 3 ay önce olmayıp 3 ay sonra bulaşmış olabilir antibiyotik kullanman gerekebilir smear testi rahim kanseri teşhisi için onuda bence düşündüğün denemeye başlayacağınız zaman yaptır benim fikrim yinede sen bilirsin

Back
X