- Konu Sahibi minikserceq
Merhaba benim sağlıklı gebeliğe kavuşmam 1 sene 4 ay sürdü. Tüm kan değerlerim normaldi eşim ve bende de herhangi bir sağlık sorunu yoktu. Tüm bu süreçte 4 kimyasal gebelik 1 düşükte geçirdim. Sağlık sorunumuz olmadığından ve kayıplarım kimyasal ve 1 kürtaj olduğundan araştırılmadı. İlk bebeğime hamile kaldığımda denemeye başlayalı 8 ay olmuştu maalesef 9. Haftada kalbi durduğu için kürtaj oldum. Geçen sene aralıkta kürtaj oldum kürtajdan sonraki 4. Ayımda tekrar gebe kaldım. Bu aralıkta önümüzdeki hafta bebeğimi kucaklıyorum şükürler olsun ki. Kesinlikle moral bozmamalısınız stres gerçekten hamile kalmayı yada bebeğin tutunmasını en çok etkileyen faktör bence. Hamile kalmalıyım diye şartlandığımda nasip olmadı akışına bıraktığımda oldu. Sizin henüz çok yeni zaten. Bilimsel olarakta sağlıklı bireylerde 8 aylık korunmasız ilişki sonrası bile hamile kalma oranı %70. 2 sene denemeye kadar normal karşılanıyor zaten. O yüzden canınızı sıkmayın stres yaparsanız daha çok olmayacağını bilin. Tsh ınız yüksek çıktıysa kesinlikle düşürmelisiniz tsh önemli derecede hamile kalmayı zorlaştırıyor. İnşallah sizede tez zamanda güzel haberler almak nasip olsun. Rabbim zamanında sağlıklı bir bebek nasip etsinMerhaba sevgili anneler, bebeğinizi umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız
Sormak istediğim gebe kalma süresi 4 aydan fazla olanlara..
kaç ayda gebe kaldınız, gebelik planlama sürecinde stresi nasıl yönettiniz??
Ben 6. Ayımdayım ve henüz gebelik oluşmadı ve biraz gebelik planlaması uzun süren anneleri dinlemeye ihtiyacım var
Tsh hormonum dışında hormon değerlerim iyi tsh’ı düşürmeye çalışıyorum eşim de bu ay olmazsa gidecek.. siz neler yapmıştınız o süreçte?