• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebe kalmak isteyen pkoslular birbirimize yardimci olalim

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Herkese merhaba. Bende 18 yaşından beri pko sorunu ile uğraşıyorum.(şuan 28 yaşındayım) Evlenmeden hemen önce düzenli regl olmaya başladım bu aya kadar da her ay regl oldum mutlaka.(evleneli yaklaşık 2 yıl oldu)Bu ay gecikince hamileyim sandım fakat tüm testler negatif muayenede de folikül artığı yok yumurtlama olmamış bu ay dedi doktor. Bundan önceki doktorum çok istiyorum cocuğu diye klomen vermişti günde 1 tane kullanmıştım 2 tane 21mm yumurtam olmuştu fakat hamile kalamadım. Sonra doktor değiştirdim. Yeni doktor klomen için çok erken dedi eşimin testleri yapıldı sonuçlar iyi çıkınca 6 ay deneyin dediler. Denedik sonuç alamadık bu ay yumurtlama da olmayınca doktor artık klomen tedavisine başlayalım işi şansa bırakmayalım dedi. Benim merak ettiğim acaba şimdiye kadar düzenli adet olduğum halde yumurtlamadım mı? Benim gibi düzenli adet gördüğü halde hamile kalamayıp klomenden sonra hamile kalan var mı?

Niloya123 Niloya123 cnm ben de bugün resmi olarak pko teşhisi ile geldim bu konuya. bu yılın başından beri hep iki ayda bir regl oldum çok doktor gezdim neden diye ama hepsi bir sorun göremedi söyledikleri şey şöyleydi, kistin yok yumurtlalıklar temiz hormonlar iyi. Ama bugün gittiğim doktor sende pko var gel bakalım dedi muayene etti ve evet yumurtalıkların polikistik dedi, ama dedim diğer doktorlar söylemedi. Hemen üzülme bu bir hastalık değil ki üç kadından birinde var, senin göbek bölgendeki yağ tabakası östrojen üretimini engel oluyor ve yumurta çatlamasında sorun oluyor.en son 25 haziranda regl olmuştum gebelik testi yaptı negatif çıktı doğal olarak, regl olunca yumurta gelişimi için ilaç vereceğim takibini ben yapacağım dedi, klomene geçeceğim sanırım. Ama ben beklemeyip rahim filmi de çektircem regl sonrası yoksa bu doktorlar bir sene sonra isterler onu da :D şimdi sağlıklı beslenme kilo verme zamanı benim için. 1.65 boyum ve 70 kilo oldum evlendikten sonra:110: soğan kürünü bir kez yaptım reglim başlamıştı ama sökülemiyor ağrıdan ölüyordum müthiş rahatlamış sökülmüştüm, onun gücüne inanıyorum yapacağım o yüzden ama bu ay incir kürü yapmayayım değil mi sonuçta yumurta gelişimi için ilaç verecek doktor.

Niloya123 Niloya123 cnm ben de bugün resmi olarak pko teşhisi ile geldim bu konuya. bu yılın başından beri hep iki ayda bir regl oldum çok doktor gezdim neden diye ama hepsi bir sorun göremedi söyledikleri şey şöyleydi, kistin yok yumurtlalıklar temiz hormonlar iyi. Ama bugün gittiğim doktor sende pko var gel bakalım dedi muayene etti ve evet yumurtalıkların polikistik dedi, ama dedim diğer doktorlar söylemedi. Hemen üzülme bu bir hastalık değil ki üç kadından birinde var, senin göbek bölgendeki yağ tabakası östrojen üretimini engel oluyor ve yumurta çatlamasında sorun oluyor.en son 25 haziranda regl olmuştum gebelik testi yaptı negatif çıktı doğal olarak, regl olunca yumurta gelişimi için ilaç vereceğim takibini ben yapacağım dedi, klomene geçeceğim sanırım. Ama ben beklemeyip rahim filmi de çektircem regl sonrası yoksa bu doktorlar bir sene sonra isterler onu da :KK70: şimdi sağlıklı beslenme kilo verme zamanı benim için. 1.65 boyum ve 70 kilo oldum evlendikten sonra:110: soğan kürünü bir kez yaptım reglim başlamıştı ama sökülemiyor ağrıdan ölüyordum müthiş rahatlamış sökülmüştüm, onun gücüne inanıyorum yapacağım o yüzden ama bu ay incir kürü yapmayayım değil mi sonuçta yumurta gelişimi için ilaç verecek doktor.
Merhaba. Önümüzdeki ay ikimizde klomene başlıyoruz demekki Ne zamandır bebek istiyorsun? Yada istiyor musun? Bu arada ben soğan kürünü hiç denemedim sadece bir kere incir kürü yapmıştım ondan sonra ki ay tahlilde prolaktinim yüksek çıktı meğer incir emziren kadınlara da tavsiye edilirmiş süt artırır diye çünkü prolaktini yükseltirmiş.

Merhaba. Önümüzdeki ay ikimizde klomene başlıyoruz demekki Ne zamandır bebek istiyorsun? Yada istiyor musun? Bu arada ben soğan kürünü hiç denemedim sadece bir kere incir kürü yapmıştım ondan sonra ki ay tahlilde prolaktinim yüksek çıktı meğer incir emziren kadınlara da tavsiye edilirmiş süt artırır diye çünkü prolaktini yükseltirmiş.
cnm bebek istiyoruz Allah'ın izniyle. 11 aydır korunmuyoruz ben bu ay incir kürü havuç kürü yaptım sanırım regl olmak üzereyim kanlı akıntım oldu çok az ya da jinekolojik muayenin etkisiydi bilmiyorum ama ilaç kullanmadan 35 gün altında regl görmek benim için hayal olmaya başlamıştı son zamanlarda. Eğer bugün yarın olursam regl haftaya başlarım klomene. Hiç kullanmadım nasıl olacak bilmiyorum. bugün biraz araştırdım doktorlar kötü yorum yapmıyor hatta tedaviye en çabuk cevap veren hastaların pkolu hastalar olduğunu daha çok yumurtlarının geliştiğini söylüyorlar inş öyledir.

Niloya123 Niloya123 cnm ben de bugün resmi olarak pko teşhisi ile geldim bu konuya. bu yılın başından beri hep iki ayda bir regl oldum çok doktor gezdim neden diye ama hepsi bir sorun göremedi söyledikleri şey şöyleydi, kistin yok yumurtlalıklar temiz hormonlar iyi. Ama bugün gittiğim doktor sende pko var gel bakalım dedi muayene etti ve evet yumurtalıkların polikistik dedi, ama dedim diğer doktorlar söylemedi. Hemen üzülme bu bir hastalık değil ki üç kadından birinde var, senin göbek bölgendeki yağ tabakası östrojen üretimini engel oluyor ve yumurta çatlamasında sorun oluyor.en son 25 haziranda regl olmuştum gebelik testi yaptı negatif çıktı doğal olarak, regl olunca yumurta gelişimi için ilaç vereceğim takibini ben yapacağım dedi, klomene geçeceğim sanırım. Ama ben beklemeyip rahim filmi de çektircem regl sonrası yoksa bu doktorlar bir sene sonra isterler onu da :KK70: şimdi sağlıklı beslenme kilo verme zamanı benim için. 1.65 boyum ve 70 kilo oldum evlendikten sonra:110: soğan kürünü bir kez yaptım reglim başlamıştı ama sökülemiyor ağrıdan ölüyordum müthiş rahatlamış sökülmüştüm, onun gücüne inanıyorum yapacağım o yüzden ama bu ay incir kürü yapmayayım değil mi sonuçta yumurta gelişimi için ilaç verecek doktor.
Aaa ben seni zaten pkolusun diye dusunuyordum gecmis olsun canim sorun yapma pkolu olmak cocuk sahibi olamamak degil dogurganligin olmamasi da degil aksine bizde yumurta sayisi normal kadinlara gore fazla. Ilac tedavilerinde de cok yumurtamiz oldugu icin gebelik sansimiz daha yuksek. Kilo boyumuz ayni aslnda zayflasak ilaca bile gerek kalmicam

Aaa ben seni zaten pkolusun diye dusunuyordum gecmis olsun canim sorun yapma pkolu olmak cocuk sahibi olamamak degil dogurganligin olmamasi da degil aksine bizde yumurta sayisi normal kadinlara gore fazla. Ilac tedavilerinde de cok yumurtamiz oldugu icin gebelik sansimiz daha yuksek. Kilo boyumuz ayni aslnda zayflasak ilaca bile gerek kalmicam
Yavrum İnsülin direnci oluşuyormuş pkolularda, ona göre diyet programı var yapalım verelim yaa artık.

Arkadaşlar pko sadece kiloyla ilgili olsa keşke :KK14: pkolu olarak geçirdiğim 8 sene boyunca hep zayıftım.Evlendiğimde hayatımın en kilolu dönemindeydim ki adetlerim düzene girdi hala da aynı kilodayım ama düzensizlik bu ay geri geldi. Benim doktorum senin durumunda 3 ayda gebelik sağlıyoruz genelde dedi. Umudumuzu kaybetmek yok. Gayet sağlıklıyız bence :super:

Arkadaşlar pko sadece kiloyla ilgili olsa keşke :KK14: pkolu olarak geçirdiğim 8 sene boyunca hep zayıftım.Evlendiğimde hayatımın en kilolu dönemindeydim ki adetlerim düzene girdi hala da aynı kilodayım ama düzensizlik bu ay geri geldi. Benim doktorum senin durumunda 3 ayda gebelik sağlıyoruz genelde dedi. Umudumuzu kaybetmek yok. Gayet sağlıklıyız bence :super:
Klomen falan kullanmadin mi canim insaalah hepmz bebislerimize kavuşuruz ya

Niloya123 Niloya123 tatlım bugün reglimin üçüncü günü kan tahlilli yaptırdım, geçen ay 45 olan e2 21'e düşmüş biraz üzüldüm ama lh fsh dan yüksek ondan sanırım ve kesin polistik olduğuma inandım :( e2 21.16, lh 7.84, fsh 6,94... bir saat sonra gideceğim yumurta takibine başlıcaz dedi sanırım klomen verecek.. biraz modum düştü aslınd :(

Niloya123 Niloya123 tatlım bugün reglimin üçüncü günü kan tahlilli yaptırdım, geçen ay 45 olan e2 21'e düşmüş biraz üzüldüm ama lh fsh dan yüksek ondan sanırım ve kesin polistik olduğuma inandım :KK43: e2 21.16, lh 7.84, fsh 6,94... bir saat sonra gideceğim yumurta takibine başlıcaz dedi sanırım klomen verecek.. biraz modum düştü aslınd :KK43:
Tatlim bu kadar yuksek olmasi normal hic uzulme. E2 fshdan etkilenir. Ama bu degerlerle hamile kalablrsn hic endiselenme. Klomen aldn mi

Tatlim bu kadar yuksek olmasi normal hic uzulme. E2 fshdan etkilenir. Ama bu degerlerle hamile kalablrsn hic endiselenme. Klomen aldn mi
Biraz sonra gideceğim, ağrın sızın oluyor mu kan değerlerinden sonra muayene edeyim dedi ama regl olduğum için istemiyorum alttan muayene :( yumurta gelişimin için ilaç kullanacağız ben takibini yapcam dedi ilacımı yazar şimdi muhtemelen klomen olur o gelince yazarım buraya, inofolic combiyi sorcam folik asitim bitti bunu kullanayım mı diyeceğim ama alırım onu da..

Merhaba kızlar bende pkoluyum. Doktorum femara başlattı geçen ay olmadı bu ayda femara kullanıyorum. Bebis yapmanın hic bu kadar zor olcagını düşünmemiştim:(

Biraz sonra gideceğim, ağrın sızın oluyor mu kan değerlerinden sonra muayene edeyim dedi ama regl olduğum için istemiyorum alttan muayene :KK43: yumurta gelişimin için ilaç kullanacağız ben takibini yapcam dedi ilacımı yazar şimdi muhtemelen klomen olur o gelince yazarım buraya, inofolic combiyi sorcam folik asitim bitti bunu kullanayım mı diyeceğim ama alırım onu da..
tatlım döndüm doktordan klomen verdi 3 ağustosta başlayalım dedi, şu gün gel şu kadar kullan demedi. inofolic kullanayım mı dedim foliday yazmıştı kendisi, çok farkı yok dedi ben de ama hocam inofolic içeriğinde insulin direnci için de madde varmış dedim haa evet öyle senin dediğin daha iyi onu al o zaman dedi ve kafama dank etti, artık yettiler bu doktor 4.üncü doktor gittiğim devlet hastanesi, araştırma hastanesi, özel.. 1 sene de pko dan bahseden olmadı bile bu söyledi sadece ama bu klomeni verecek ben kendi halimde takılcam gel demiyor bile.. yarın hemen çok ilgili konuşkan dedikleri doktora gitcem eşimi de al ne sorulacaksa soracağım cevabı isticem, para vermeden konuşmuyorlar anladık..

Merhaba kızlar bende pkoluyum. Doktorum femara başlattı geçen ay olmadı bu ayda femara kullanıyorum. Bebis yapmanın hic bu kadar zor olcagını düşünmemiştim:KK43:
femara hakkında bilgim yok neden verdiğini söyledi mi doktorunuz, ne için kullanılır kısmına baktım pko ile alaka kuramadım cnm.

Merhaba kızlar bende pkoluyum. Doktorum femara başlattı geçen ay olmadı bu ayda femara kullanıyorum. Bebis yapmanın hic bu kadar zor olcagını düşünmemiştim:KK43:
femara hakkında bilgim yok neden verdiğini söyledi mi doktorunuz, ne için kullanılır kısmına baktım pko ile alaka kuramadım cnm. bebiş yapmak pek zormuş evet daha yolun başındayız belki de 1 yıl oldu bizim.

femara hakkında bilgim yok neden verdiğini söyledi mi doktorunuz, ne için kullanılır kısmına baktım pko ile alaka kuramadım cnm. bebiş yapmak pek zormuş evet daha yolun başındayız belki de 1 yıl oldu bizim.
Doktorum Yumurta takibi yaptı 30-35 günde oluştu yinede kaliteli degildi bu ilaçla 21.günde yumurtlamışım progesteron baktı gecen ay olmadı. Bu ay yine femara kullanıyorum 4 agustosta gel dedi ultrasonla bakıcak yine heralde o zaman ne yapar bilmiyorum

Back
X