- 12 Aralık 2019
- 342
- 239
- 53
- 33
Merhaba kızlar, bu hepimizi çok endişendiren bir durum. Zira en çokta akıl sağlığımız konusunda endişeleniyoruz. Gebe olmadan, gebelik belirtilerini eminim ki birçok kadın yaşıyor. Diğer konulardan okuduklarım, İnternete araştırdıklarım, doktorlara danıştıklarım sayesinde net bir bilgiye ulaştım. Şöyle ki; Gebelik belirtileri her kadında farklı olduğu gibi, cinsel ilişki sonrası da farklıdır. Yani cinsel ilişkide sen daha çok zevk alırsın, ben daha az zevk alırım, sen daha isteklisin ben daha istekliyim oluyorda, gebe değilim ama her ay belirti yaşıyorum deyince psikolojik mi oluyor? Hayır! Evet kadınlar, her vücut yumurtlamaya farklı tepki veriyor. Hele ki yumurtlama gününü değerlendirdiysen vücut kendini gebeliğe hazırlıyor. Peki nasıl? Kimi insan hamileliğini dahi alamazken, kimisi çok zor atlatıyor, aynen bunun gibi. Ve salım psikolojik olarak düşünüp kendinize saygısızlık etmeyin, evet ben bu belirtiyi yaşıyorum çünkü çocuk istiyorum ve yumurtlamam değerlendirdim vücudum kendini hazırlıyor diyeceksiniz. Psikolojik olduğunu düşündüğünüz sürece daha fazla düşünüyorsunuz. Peki vücut kendini nasıl hazırlıyor, ne belirtiler oluyor?
Yumurtlama öncesi karın ağrısı olabiliyor, göğüslere şişlik ve gerginlik, kasık ağrısı, akıntı artışı vb. Yumurtlama yı değerlendirdikten sonraysa
-Göğüs hassasiyeti
-Gaz sancısı
-Karın, kasık, bel, sırt ağrısı
-Yerleşme kanaması dediğimize benzer kanama
-Bacak ağrıları
-Kaşıntı
-Bulantı, kusma, bayılma
-Tansiyon
-Ateş
Kızlar bunların hepsi yumurtlama sonrası olabilen şeyler, vücudunuz kendinizi hazırlıyor. Herşey yolunda, delirmiyorsunuz!
Yumurtlama öncesi karın ağrısı olabiliyor, göğüslere şişlik ve gerginlik, kasık ağrısı, akıntı artışı vb. Yumurtlama yı değerlendirdikten sonraysa
-Göğüs hassasiyeti
-Gaz sancısı
-Karın, kasık, bel, sırt ağrısı
-Yerleşme kanaması dediğimize benzer kanama
-Bacak ağrıları
-Kaşıntı
-Bulantı, kusma, bayılma
-Tansiyon
-Ateş
Kızlar bunların hepsi yumurtlama sonrası olabilen şeyler, vücudunuz kendinizi hazırlıyor. Herşey yolunda, delirmiyorsunuz!