Gebeler ıcın günlük beslenme programı doktor onaylı.ilgilenenlere duyrulur

burcusb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
266
2
96
İzmir
hanımlar benım doktorumun verdıgı gunluk beslenme programını yazıyorum size forumda bazı bölumlerde n yiyelım bebek nasıl kılo alır gibi lafları okudum. buyrun bı ınceleyın ıstersenız.. buarada bu genel bır beslenme programı bılgınız olsun kişiye özel degıl yanı. herhangı rahatsızlıgı olmayanlar uyabılır.

kahvaltı:
1 su bardagı sekerlı süt
1yumurta veya 1kibrit kutusu peynir
2dilim ekmek
1yemek kaşığı pekmez
1adet meyve veya domates,salatalık

araöğün:
1adet meyve

öğle:
2-3 köfte büyüklüğünde et veya 1tabak kurubaklagil yemeği
1porsiyon pilav yada makarna
1kase yogurt
1dilim ekmek
1porsiyon meyve

araöğün:
1bardak süt veya sütlü kek yada muhallebi,sütlaç vb sütlü gıdalar
yada ufak sütlü çikolata tek parça

akşam:
Çorba(tarhana,mercimek,sebze,yayla vb)
etli sebze yemeği
Mevsim salata (bol limonlu)
1dilim ekmek
1porsiyon meyve

gece:
1bardak süt veya yoğurt

Not: Gün boyunca içebildiğiniz kadar su ve süt tüketin.

KABIZLIK DURUMUNDA İSE:
sabah ac karnına ılık su 2bardak
arkasından kahvaltı
kahvaltıdan sonra ister tuvaletınız olsun veya olmasın tuvalete gidip 10 dk oturulacak
öğleye kadar üç,akşama kadar üç bardak su içilecek
öğünlerde bol salata,bol yeşillik yenecek,
gece yatarken bı kase kuru erık,kayısı veya incir hoşafı tanesi ile birlikte yenecek...

aynı seyı bende dusunmustum ılk basta bu ne ya dedım hersey var tatlıya kadar:)) ama sımdıye kadar hıc uymamııstım bu lısteye zaten genel olarak benzer seylerı tüketiyordum ama bıraz daha farklı tabı gecen ay tam anlamıyla uydum ve ben sadece 130 gramcık almısım bebegım ıse 500 gramdan fazla almıs buarada tam 1ay uydum dıyemem toplamda 3haftalık kontrollerımde bu sonuc cıktı... bilginize... :))

tesekkurler,bi dahaki gebeligimde deneyecegim mutlaka.gebeligimde bebegim iyi kilo alsin die,cok asiri yedim abarttim yani,bir bardak sut yerine her gun 1 litre sut,sonrasi bi kasik pekmez yerine 3 ,4 kasik pekmez,yani sonucda kaliteli beslendim ama asiri beslendim sonuc 2kilo 690gr bebek dogdu,bende 20 kilo almis bulundum,benmi bi yerde yanlislik yapiyorum anlamadim ,bu lisdeye benzer sekil beslendim yanliz daha fazlasi olarak,sanirim genetik olsa gerek,bende bebekligimde 2 bucuklarda dogdum istahsizdim bebisimde aynen benim gibi...

kılo olayı kısıden kısıye degıyor tabı ben sımdıye kadar uymamıstım ve 8ayda 10kılo aldım ama buna uydum 3haftada sadece 130 gram aldım:)) sırf bebegım beslenmıs resmen :) önemli olan bebegımın kılo alması saglıklı olması gerisi boş ama dıkkat etsek de fena olmaz:))

Liste için teşekkürler arkadaşım ekledim bilgisayarıma şimdi pek iştahım yok ama 3 aydan sonra açılır mutlaka o zaman daha sağlıklı uyarım listeye..

bunun kısıden kısıye degıstıgını uymayın ve eger saglık problemınız yoksa uyun hanımlar aman dıkkat..
ben gercekten faydasını gördum umarım sızlerde memnun kalırsınız bu listeden.. enazından ben cok memnun kaldım:)))

Burcusb
Ben henuz 4+5 haftalik hamileyim...
sizin bayagi az kalmis dogumunuza... bu sure hizli geciyo mu??
cok sabirsizlaniyorumda :))

Burcusb
Ben henuz 4+5 haftalik hamileyim...
sizin bayagi az kalmis dogumunuza... bu sure hizli geciyo mu??
cok sabirsizlaniyorumda :))

hayırlı olsun tatlım tebrıkler allah saglıkla kucagına almayı nasıp etsın. benım erken dogum tehlikem vardı oyuzden 7aya ılk gırdıgım gunden berı beklıyoruz halıyle 7aydan sonrası gecmedi gecmıyorr :)) suanda 8ayın ıcındeyız 18 veya 19martta dogum var ama 7aya kadar nasıl gectı anlamadım hele karnın cıkmadan daha hamıle olduugunu bıle anlamıyorsun benım karnım hala dıger hamılelere gore 6aylıkkı halı gıbı oyuzden bıraz zor oldu hamılelıge alısmam farketmem ozamana kadar o kadar hızlı gecıyorkı anlatamam önemlı olan son zamanlar derlerdı cıdden öyleymiş zaman gerı cekım olarak gecıyor sankı bıde heyecan oluyor tabı her kontrolde daha bır buyuduugunu görunce bı an once kucagına almak ıstıyorsun.
buaradaa senın daha yenıymıs sana bı tavsıyede bulunayım ilkbaşlarda fazla hıssedemedıgın ıcın normal yasantına devam edıyorsun mesela ben cok hareketlıyımdır oturup kalkarken dıkkat etmıyordum bırgun doktorum deedıkı onun ıcerıde uyudugunu düşün ve öyle davran bukadar hareketlı olma ogun bugundur dıkkat edıyorum:) uyuyor uyandırmayayım dusuncesıyle:)) tekrar hayırlı olsun canım .

canım paylaşımın için teşekkürler ama aklınızda olsun doktorun bnu büyük ihtimal sana göre yazmış benim gsürekli gittiğim doktor da diğerleri de pilav ve maakarnayı kesinlikle tavsiye etmedi . kimseye de tavsiye etmiyoruz dedi belki de doktora göre değişiyordur

yeni hamileler için de geçerli bu beslenme şekli ben daha yeni öğrendim nasıl besleneceğim bilemiyorum

ben burda bıkac doktora gıtmıstım herbesıne ıhtıyac oldugunu ögrendım aşırıya kacmamak kaydıyla tabı::) bu doktorumun verdıgı lıstedende cok memnun kaldım. ayrıca kısıye özel degıl bu liste. saglık problemı olmayanlara genel verılen bı lıste bu. isteyen uyar istemeyen uymaz secim sizin... ben listeyide sonuclarını da yazdım gerisi sizlere kalmıs hanımlar:))

canlarım benimde 12. haftatam bitiyor dr. banada buna benzer bi liste verdi ama ceviz ve soya fasulyesi yememide tavsiye etti. çok faydalıymış biçok şeye . bide cevizi kabuklu alıp kendiniz kırarsanız daha iyi oluyormuş...

bana da doktorum soya fasulyesını söylemişti ancak şu gdo muhabbettıne nolur olmaz dıye ben yememeye karar verdım. iyilik yapalım derken ona zaarar vermek ıstemem.ama cevız yıyorum onun yanısıra fındıkta yıyorum. hatta heraksam eşim bana ballı cevızlı fındıklı süt yapıyor :)) buara ona sarmıs durumdayım:))

merhabalar burcusb,

vermiş olduğun program gerçekten güzel görünüyor. aşağı yukarı aynı şeyleri yiyoruz ama insan yine görünce mutlu oluyor. özellikle kabızlık kısmı dikkatimi çekti. ben bu deetten çok müzdarbim. birde bu yazanları okuyacağım. vitaminler, demir hapları insanı mahvediyor galiba. aman bebişlere faydaları olsunda gerisi önemli değil.

herkese sevgilera.s.

evet bı donem kabızlık olayını bende yasamıstım allahtan kısa sürdü 2hafta kadar:)) ama sonunda kurtuldum artık hıc öyle bır problemım yok.. :))
bu benım doktorun verdıgı genel lıste uyup uymamak sıze kalmıs ben sadece paylaşmak istedim bı işe yararsa n mutlu bana:))

aslında genel anlamda farkında olmadan uyuyoruz zaten ama net seyler bılmek ınsanın ıcını rahatlatıyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…