gebeliğe hazırlık

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.715
37.151
1.123
39
herkeslere merhaba..siz tecrübeli arkadaşlarımın yardımına ihtiyacım var.7 aylık evliyim ve kısmetse 2-3 ay sonra bebek düşünüyoruz.öğretmenim ve gebeliğin ilk aylarından korkuyorum,çok da hassas bi yapım var o yüzden gebeliğimin ilk aylarını yaz tatiline denk getirmek istiyorum.yani mayısta falan hamile kalsam süper olurkaydirigubbakcemile2çok ısmarla oluyor tabi böyle,inşallah Allah kısmet eder de olur demek daha doğru.sizce korunmayı ne zaman bırakmalıyım?bir de gebeliğe bir hazırlık süreci var mıdır?nikahtan önce sağlık raporu amlaya gittiğimizde ordaki doktor vitamin adı falan yazmıştı,gebelikten 3 ay önce kullanmaya başla diye...siz kullandınız mı?yani sizce bu dönemlerde bi doktora falan gitmeli miyim?kuzenim diş bakımını falan yaptırmıştı gebelik planlarından önce...öfff ne biliyim işte yorum yaparsanız sevinirimzemuszemus

mrn cnm ben bildigim kadar acıklayayım sana :) tam zamanında yazmısın hamile kalmak için dogum kontrol hapı kullanıyosan simdi bırakman lazım yani en erken 3 ay diyolar hapı bırakmaya.herkesin bünyesi cok farklı her hamilelik aynı olmuyo ben bünyemi cok saglam sanardım cok zor gecirdim ama bi arkadasım okadar hassas olmasına ragmen bikere bile migde bulantısı olmamıstı.hiç belli olmuyo yane am akorkma hersey cok güsel oluyo hamile kalınca cok degişik bi duygu allah bi an önce nasip etsin cnm inş =) vitaminde evet genelde veriyolar gebelige hazılrık diye ama sen yinede bi doktora git istersen aklında kalmasın için rahat etsin yane ;) allah gönlüne göre versin inş :emir_bebek:

:)))))))))bu planda sımdı moda oldu.bebegın vede gebelıgın planımı olur ya:))))))))))

:):):) evet öyle oldu biras ama artık herkes işine göre ayarlıyo ama inş planladıgı gibi olur ilk denemede olma ihtimali %20 imiş ama hayırlısı herkesin hakkında :)

::)))))):):):):):)gecen bırıde sey yazmıs cok guldum hade ayagıma bag olrsa dogurdugum couk demıs.ya onun olması ıcın herseyını feda eden ınsanlar var mılletın yazdıgı seylere bak :,:))))))))

:):):):):) ay alemsin sende :)evet nekadar isteypte kavusamayan insanlar var öel diyenlerede ben sinir oluyorum ayrı bi sevgi o neresi sana bag olsun demi ama :) ;)

:)))))))))bu planda sımdı moda oldu.bebegın vede gebelıgın planımı olur ya:))))))))))

aslında ciddiye alıp sana açıklama yapmam gereksiz ama yine de tutamadım kendimi.
evet canım bilinçli anne babalar olmak istediğimiz için her şeyin planını yapıyoruz,boş gezenin boş kalfası değiliz işimizi gücümüzü izinlerimizi ona göre ayarlıyoruz,borcumuz derdimiz var,borçların bitimine göre ayarlıyoruz...sen doğurup doğurup ortaya salıyorsun herhalde,sana göre bunlar gereksiz olabilir o yüzden.

mrn cnm ben bildigim kadar acıklayayım sana :) tam zamanında yazmısın hamile kalmak için dogum kontrol hapı kullanıyosan simdi bırakman lazım yani en erken 3 ay diyolar hapı bırakmaya.herkesin bünyesi cok farklı her hamilelik aynı olmuyo ben bünyemi cok saglam sanardım cok zor gecirdim ama bi arkadasım okadar hassas olmasına ragmen bikere bile migde bulantısı olmamıstı.hiç belli olmuyo yane am akorkma hersey cok güsel oluyo hamile kalınca cok degişik bi duygu allah bi an önce nasip etsin cnm inş =) vitaminde evet genelde veriyolar gebelige hazılrık diye ama sen yinede bi doktora git istersen aklında kalmasın için rahat etsin yane ;) allah gönlüne göre versin inş :emir_bebek:

teşekkür ederim zeynep,sağolasın

::)))))):):):):):)gecen bırıde sey yazmıs cok guldum hade ayagıma bag olrsa dogurdugum couk demıs.ya onun olması ıcın herseyını feda eden ınsanlar var mılletın yazdıgı seylere bak :,:))))))))

konuyu da dağıtmazsan sevinirim,eğlenmek istiyorsan kendine ait bir başlık aç,orda konuşup konuşup gül olur mu?

aslında ciddiye alıp sana açıklama yapmam gereksiz ama yine de tutamadım kendimi.
evet canım bilinçli anne babalar olmak istediğimiz için her şeyin planını yapıyoruz,boş gezenin boş kalfası değiliz işimizi gücümüzü izinlerimizi ona göre ayarlıyoruz,borcumuz derdimiz var,borçların bitimine göre ayarlıyoruz...sen doğurup doğurup ortaya salıyorsun herhalde,sana göre bunlar gereksiz olabilir o yüzden.

yalnış anlasılma olmus şekerim o öle demek istemedi günümüzde anne olmak isteyip okadar cok olamayan varki öle düşünmeleri doğru doğurup dğurup ortya salıyorsunuz heralde lafında cok ayıp:olmaz: madem konu acıyorrsunuz yorumlarada katlanmak zorundasınız hem plan yapanlara ALLAH C.C gülümsermiş bende pilana karsı biriyim ne zaman olacağı belli olurmuymuş hem ALLAH ne zaman isterse ozaman verir seninde ne zaman günün geldiyse ozaman doğurursun canım benim :ecrin_bebek: herşey gönlünce olsun kaydirigubbakcemile5

konuyu da dağıtmazsan sevinirim,eğlenmek istiyorsan kendine ait bir başlık aç,orda konuşup konuşup gül olur mu?

takmaa :) ben de bi doktora gidip hem genel bi muayeneni ol, kan değerlerine baktır hem de vitamin falan al ve korunmayı ne zaman bırakmalısın onu da doktoruna sor derim canım, en sağlamı böyle bence.. Allah gönlüne göre versin.

yalnış anlasılma olmus şekerim o öle demek istemedi günümüzde anne olmak isteyip okadar cok olamayan varki öle düşünmeleri doğru doğurup dğurup ortya salıyorsunuz heralde lafında cok ayıp:olmaz: madem konu acıyorrsunuz yorumlarada katlanmak zorundasınız hem plan yapanlara ALLAH C.C gülümsermiş bende pilana karsı biriyim ne zaman olacağı belli olurmuymuş hem ALLAH ne zaman isterse ozaman verir seninde ne zaman günün geldiyse ozaman doğurursun canım benim :ecrin_bebek: herşey gönlünce olsun kaydirigubbakcemile5

evet bizim planlarımız boş tabi,Allah'ın dediği olur muhakkak,inancımız tam. ama bizler tedbirimizi alırız sonra da Allah'tan hayırlısını dileriz, inşallah hayırlısıyla gönlüne göre verir.

Son düzenleme:
evet bizim planlarımız boş tabi,Allah'ın dediği olur muhakkak,inancımız tam. ama bizler tedbirimizi alırız sonra da Allah'tan hayırlısını dileriz, inşallah hayırlısıyla gönlüne göre verir.
ama o arkadaşlar da biraz saygısız davranmışlar, bunu söylemenin güzel yolları yok muydu,kırıcı yazdılar? onlarınki de hoş bi tavır değildi..

öle değil canım zaten onların olmuyor üstüne gitmeyin bence en hayırlısı bu olur:Saruboceq:

Allah herkesin gönlüne göre versin.. kucakları boş bırakmasın..

Son düzenleme:
bizim de bir senedir korunmadığımız halde olmadı, kist oldu şimdi onunla uğraşıyorum..

Son düzenleme:
ben burda plan yapanlarla asla dalga gecmedım bıraz kendıne gel.konuyu falanda dagıtmak ıstyen yok.burda planlan falan ugrasamayacak yıllraca evlat hasretı ceken ınsanlar var.saygısızlasma lutfen.ınsanların değil allhın planı olur.bız sadece bırseylerı sadece ve SADECEEEEEEE dusunuruz söylemı yapsak dıe.bu bebek olayı ısmarlama gelmıorkı.konuyu acan arkadasın korkusu suan normal hamıle olduktan sonra bence o duyguyu yasadıktan sonra değişir.hem sen neden ustune alıp atlıosunkı.ben kızın actıgı konuya cvp verıorum sana ne oluor.dogurup dogurup atıomusum sacmalıgga bak..

aylintcim cok gecmiş olsun cnm öle olması hep psikolojkmiş ndeden olmuyo neden olmadı falan diye düsünmicekmişin allah sanada hayırlısıyla bi an önce güsel bebişler versin inşş :) rica ederim esracım yardımcı olabildysem ne mutlu :)

Back
X