gebeliğe hazırlık

aylintcim cok gecmiş olsun cnm öle olması hep psikolojkmiş ndeden olmuyo neden olmadı falan diye düsünmicekmişin allah sanada hayırlısıyla bi an önce güsel bebişler versin inşş :) rica ederim esracım yardımcı olabildysem ne mutlu :)

dusunmedıgın zamn daha cabuk oluor:(ama dusunmemekte elde deılkı.ınsan o kırmızıları gorunce cok kotu oluyor:((((

Arkadaşlar konuya şöyle bir açıklama getireyim,kendimce... Kimseyi savunduğum ya da kimseye karşı olduğum için değil, bildiklerimi gördüklerimi yazacağım.

Arkadaşın meslek bölümünde eğitimci yazıyor,ki büyük ihtimalle öğretmen kendisi. Ben de bir öğretmenim ve henüz çocuğum yok. Ama çocuk sahibi öğretemen arkadaşlarımın ve akrabalarımın çoğu mayıs-haziran-temmuz-ağustos aylarında hamile kalmışlar.
Toplam 16 haftalık doğum iznimiz var.Böylece doğum, eğitim-öğretim yılının 2.dönemine denk geliyor.Doğum izni artı yaz tatili de ekleniyor ve bebek aşağı yukarı 6 aylık oluyor. 6 aylık bir bebek bayağı büyümüş toparlanmış bi bebek oluyor, rahatça bakıcıya filan bırakabiliyorsunuz, süt derdi olmuyor çünkü ek gıdaya geçilmiş oluyor bu dönemde, anne de dinlenmiş oluyor vs vs...
Tabi ki Allah nasip ederse olur bunların hepsi. Biz Allah'tan isteriz, dua ederiz, gerekenleri yaparız ve Allah izin verirse de olur...

aylintcim cok gecmiş olsun cnm öle olması hep psikolojkmiş ndeden olmuyo neden olmadı falan diye düsünmicekmişin allah sanada hayırlısıyla bi an önce güsel bebişler versin inşş :) rica ederim esracım yardımcı olabildysem ne mutlu :)
evet stresten kaynaklanıyo,kafaya takmaktan ama insanın elinde de olmuyoki.. takmıcam desem de çıkmıyo aklımdan, kafaya taktıkça da olmuyo.. hayırlısıyla her isteyenin çabucak olur inşallah.
Arkadaşlar konuya şöyle bir açıklama getireyim,kendimce... Kimseyi savunduğum ya da kimseye karşı olduğum için değil, bildiklerimi gördüklerimi yazacağım.

Arkadaşın meslek bölümünde eğitimci yazıyor,ki büyük ihtimalle öğretmen kendisi. Ben de bir öğretmenim ve henüz çocuğum yok. Ama çocuk sahibi öğretemen arkadaşlarımın ve akrabalarımın çoğu mayıs-haziran-temmuz-ağustos aylarında hamile kalmışlar.
Toplam 16 haftalık doğum iznimiz var.Böylece doğum, eğitim-öğretim yılının 2.dönemine denk geliyor.Doğum izni artı yaz tatili de ekleniyor ve bebek aşağı yukarı 6 aylık oluyor. 6 aylık bir bebek bayağı büyümüş toparlanmış bi bebek oluyor, rahatça bakıcıya filan bırakabiliyorsunuz, süt derdi olmuyor çünkü ek gıdaya geçilmiş oluyor bu dönemde, anne de dinlenmiş oluyor vs vs...
Tabi ki Allah nasip ederse olur bunların hepsi. Biz Allah'tan isteriz, dua ederiz, gerekenleri yaparız ve Allah izin verirse de olur...

yanlış anlaşmalar oldu.. konuyu açan arkadaş da kendine göre haklı, korunmayı ne zaman bıraksam diye düşünüyo.. ama tabi biliyodur o da Allah ne zaman dilerse o zaman olacağını.

aslında ciddiye alıp sana açıklama yapmam gereksiz ama yine de tutamadım kendimi.
evet canım bilinçli anne babalar olmak istediğimiz için her şeyin planını yapıyoruz,boş gezenin boş kalfası değiliz işimizi gücümüzü izinlerimizi ona göre ayarlıyoruz,borcumuz derdimiz var,borçların bitimine göre ayarlıyoruz...sen doğurup doğurup ortaya salıyorsun herhalde,sana göre bunlar gereksiz olabilir o yüzden.

ağzına sağlık canım

aslında konu gayet masum ama nedense herkes bırbırını yanlıs anlamıs. biz tabii ki plan yapcaz hayatta hıcbırsey plansız olmuyor kı, Allah eger plansız programsız yasamamızı isteseydı akıl vermezdı zaten. elbette kaderden öte de yol gitmez, bu bir kısır döngü....
esra biz mayısta korunmayı bıraktıktan hemen sonra doktora gıttık bebek planlıyoruz bir problem var mı diye. folık asıt falan verdı doktor. son adet tarıhım hazıran 25, yaz tatılındeydım ilk 12 haftalık dönemde. cok şanslıydım çünkü düşük riski oldu, bulantılar oldu, ben hep evdydım. okul acıldığında hersey duzelmıstı. bence bir doktora gıt belki bilmedıgın bır sıkıntın vardır, hemen tedavıye bslarsın zaman kaybetmezsin en azından. hakkında hayırlısı olsun...

öncelikle yorum yapan herkese teşekkür ediyorum...
şunu belirtmeliyim ki asla ve asla Allahın takdirine karşı gelecek biri değilim,rabbim elbette her şeyin en iyisini bilir.ancak bize de bir irade vermiş ki kullanacağız.
eleştirenlere bir sorum olacak,sizler bebek istediğin tarihleri belirlemeye çalışmadınız mı?benim yapmak istediğim de sadece buiolur ya da olmaz o ayrı.

ayrıca benim yazdıklarımın hiç bir noktasından istediği halde bebek sahibi olamayanları rahatsız edecek bir şey bulamazsınız,buna gerçekten şaşırdım,ben meramımı dile getirdim,bebek sahibi olamamak tamamen başka bir mevzu,burda o insanlara bir saygısızlık söz konusu değil.onlar bebek sahibi olamıyor diye diğerleri korunmadan sürekli bebek doğuracak diye bir şey yok.belki ben de onlardan biri olacağım bunu bilemem,kısmet..ben sadece şu anki durumumu anlatmaya çalıştım.öğretmen olduğum için izin konular problem oluyor,yine de sağolun.

Back
X