Gebeliğe Hazırlık

Pelinimben

Guru
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
6.055
7.342
398
Merhaba tecrübeli hanımlar... Bir kaç ay sonra hamile kalmak istiyorum Rabbim nasip ederse hamile kalmadan önce neler yapmaliyiz hangi kontrolleri yaptirmaliyiz.Vücudumuzu nasil hazirlamaliyiz yardimci olursaniz sevinirim

Yeni evliysen bisey yapmana gerek yok doktor kontrolu açısından. Ilk aylardan strese girmene gerek yok çünkü. Önlem olarak eczaneden bir folik asit alıp baslayabilirsin ve yediklerine dikkat edip spor yapabilirsin.

Merhaba tecrübeli hanımlar... Bir kaç ay sonra hamile kalmak istiyorum Rabbim nasip ederse hamile kalmadan önce neler yapmaliyiz hangi kontrolleri yaptirmaliyiz.Vücudumuzu nasil hazirlamaliyiz yardimci olursaniz sevinirim
Önce bi kadın doğuma görünüp ondan sonra canım derim ben başkada folik asit verir Dr muayene olursun yumurtlama günlerini belirle

Kan tahlili de yaptırmıştım ben.Demir vermişti eksikmiş.Dişlerine baktır sonra hamilelikte sıkıntı çıkarmasın demişti.

bana doktorum gebelik öncesi hazırlıkta bazı testler yaptırdı. kızamık kızamıkçık toksoplazma gibi bazı rahatsızlıklara bağışıklığım olup olmadığına baktı. çünkü hamilelikte bu rahatsızlıkları geçirmek sıkıntı yaratıyormuş. neyse ki hepsine bağışıklığım çıktı. çıkmasa idi aşı yaptıracaktım ve birkaç ay erteleyecektim gebeliği.ve folik asite başlattı beni. gebelikten en az 3 ay önce kullanmak gerekiyormuş. seninde önce bir kadın doğum doktoruna gitmen gerekli. o zaten gerekli şeyleri söyler.

Önce bi kadın doğuma görünüp ondan sonra canım derim ben başkada folik asit verir Dr muayene olursun yumurtlama günlerini belirle

Kan tahlili de yaptırmıştım ben.Demir vermişti eksikmiş.Dişlerine baktır sonra hamilelikte sıkıntı çıkarmasın demişti.

Yani bir hastaneye gidip benim gebelik planım var deyince gerekeni yapıyorlar mı?Sağlık ocağı yapar mı veya aynı işlemleri

Bir kadin dogum uzmani olmasi lazim goruseceginiz kisinin. Hastane daha uygun..

ben gitmiştim doktora bebek istiyorum dedim ee napabilirim demişti bende bu testleri filan yaptırmayı istemiştim yapmadılar

ben gitmiştim doktora bebek istiyorum dedim ee napabilirim demişti bende bu testleri filan yaptırmayı istemiştim yapmadılar
Ruh hastasi filanmiydi acaba gittiginiz doktor. Ilk defa boyle birsey duyuyorum. Eger olay taze ise hemen sikayet edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…