gebeliği bilmeden ilaç kullanmak..

• Konu Sahibi Konu Sahibi yova
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
cevaplar için cok tesekkur ederim arkadaslar.içim rahatladi. bide doktoruma email gondermistim dostinex almanin riski varmi diye cevap yazmis bir riski yoktur ama yinede ilk ekografiden sonra birakiriz demis.kaç gunden beri içim içimi yiyodu arastirdigim heryerde hamile oldugunuzu ogrenir ogrenmez birakmak lazim, bazi yzerlerdede hapi kullaninca bir ay korunup ondan sonra hamile kalmak lazim diye.her doktor farkli soyluyo.

canım ben hamıle oldugumu bılmıyordum 2 hafta depresyon ılacı kullandım dr um hamıle kaldıgını bılmeden ılac kullanırsan bebek etkılenmıo demıstı Allaha sukur suana kadar bı sorunu yok

canım benim doktorum ilk 3ay bebek anne kanından beslenmez ozaman kullandığın ilaçların çoçuğa etkisi olmaz demişti.ve emin ol birçok anne hamile olduğunu bilmeden ilaç kullanıyo zaten.öyle bişey olsa sağlam çoçuk olmazdı.ya ağrı kesici ya antibiyotik çoçğumuz kullanıyoruz.korkm bence.bende kullanmıştım hamile kalamıyordum oyüzden hamile kalmak için doktorum verdiği bisürü ilaç aldım soruncada bana o açıklamayı yaptı içim rahatladı ozaman.

cevaplar için cok tesekkur ederim arkadaslar.içim rahatladi. bide doktoruma email gondermistim dostinex almanin riski varmi diye cevap yazmis bir riski yoktur ama yinede ilk ekografiden sonra birakiriz demis.kaç gunden beri içim içimi yiyodu arastirdigim heryerde hamile oldugunuzu ogrenir ogrenmez birakmak lazim, bazi yzerlerdede hapi kullaninca bir ay korunup ondan sonra hamile kalmak lazim diye.her doktor farkli soyluyo.

aynı ilacı bende kullandım ve bende çok tedirgin olarak aldım o ilacı hakkında hiç iyi şeyler okumadım açıkcası doktoruma sordum kesinlike kabul etmedi ben biçok hastama verdim bu ilacı ama hiçbirinde öyle problemle karşılaşmadım dedi.ben yumurtalığın yapısını bozduğu için özürlü çoçuklar doğuyo diye okdum hatta kk da biyede yazıyodu krmozom saysını bzoduğu için bebeği özürlü doğmuş ve bunu tamamen bu ilaca bağlamıştı.ama doktorum tam aksini dedi.şuana kadar bi sorunum yok inş. böylede devam eder.

Arkadaşlar, aranıza yeni katıldım. yorumlarınızı okuyarak kendime bir yol bulmaya çalıştım ama paylaşmak daha rahatlacak beni.
23 haziran benim son adetimin ilk günü. 19 temmuzda kan tahlilinden hcg ye bakıldı. 3.20 falan çıktı. negatif olduğu için sistis nedeniyle doktorda bana roxin 500, buscopan ve bir ilaç daha verdi. 7 gün roxini düzenli kullandım ve 26 temmuzda çime bir kurt düşüp aldığım testte önce idrarda pozitif sonra koşa koşa gittiğim hastanede kanda 435 düzeyde hcg çıktı. yani şu an itibariyle hamileyim. ama bu ilaçların bebeğime etkisi ne olacak. ilk 31 gün ya hep ya hiç etkiler diyen yazılar var. ama bu hesaba göre 32. gün de kullanmış oluyorum. Lütfen konuyla ilgili bildiklerinizi paylaşırsanız çok seviniriz. hem bebeğim hem ben ....
doktorA yanlış regl günü söylediğim için korkmamamı söyledi. ama şimdi hesap edince doğrusu sizle paylaştığım gibi. doktoru salıya kadar beklemek zorundayım.

Canım iyi düşün iyi olsun. Kadın doğumcular bazı işlemlerde zaten antibiyotik veriyorlar. ben rahimagzı dikiş için 500 lük antibiyotik kullandım. Buskopan kas gevşetici diyebiliyorum. Bebek bıraksa bırakırdı seni şimdiye kadar.
Bende hamileliğimin 3. ayında kist var zannedip atsın diye 20 gün arayla farlutal kullandım. Hoca sentetik onlardan bişi olmaz dedi. Olsa bile amniyosentezde yapıldı onda çıkardı şükürler olsun birşey yok şimdi. Senin güzel şeyle rolsun

ilk ay bende hamile oldugumu bilmeden antibiyotik ve agri kesiciler kullandim.. doktor sorun olmaz dedi. ama ilacimin adini sormustu.. bide 19 haftalikken agir üsüttüm penisilin kulandim ve agri kesici aldim hergün. doktor vermisti tabi..

senin durumunda bisi olmaz bence cunku erken cok daha. korkma..doktorunla konus ama daha rahatlarsin :) keyifli ve saglikli gecsin hamileligin..

Teşekkür ederim arkadaşlar.. Doktor bence bir şey olmaz dedi o zaman. Salı günü ilk kontrolumuz var. Şu an itibariyle bir sıkıntım yook ama ara ara açık kahve akıntım geliyor. sanırım asıl şu an yerleşiyor rahmime. inşallah herkes için her şey yolunda ve güzel geçer.

Arkadaşlar, aranıza yeni katıldım. yorumlarınızı okuyarak kendime bir yol bulmaya çalıştım ama paylaşmak daha rahatlacak beni.
23 haziran benim son adetimin ilk günü. 19 temmuzda kan tahlilinden hcg ye bakıldı. 3.20 falan çıktı. negatif olduğu için sistis nedeniyle doktorda bana roxin 500, buscopan ve bir ilaç daha verdi. 7 gün roxini düzenli kullandım ve 26 temmuzda çime bir kurt düşüp aldığım testte önce idrarda pozitif sonra koşa koşa gittiğim hastanede kanda 435 düzeyde hcg çıktı. yani şu an itibariyle hamileyim. ama bu ilaçların bebeğime etkisi ne olacak. ilk 31 gün ya hep ya hiç etkiler diyen yazılar var. ama bu hesaba göre 32. gün de kullanmış oluyorum. Lütfen konuyla ilgili bildiklerinizi paylaşırsanız çok seviniriz. hem bebeğim hem ben ....
doktorA yanlış regl günü söylediğim için korkmamamı söyledi. ama şimdi hesap edince doğrusu sizle paylaştığım gibi. doktoru salıya kadar beklemek zorundayım.

Cnm bebeğn sağlıklı doğdu mu?

canım bende hamileliğim 3. haftalarındaydı mantar rahatsızlığım vardı hem hap hemde fitil kullandım doktorum bişi olmaz dedi senin gibi çok korkmuştum şu an 33 haftalık hamileyim hiç bir problemim olmadı testlerimiz falan hep normal çıktı inş tabi hamileliğim bitmedende bişi diyemicem allah korusun :Saruboceq:tabi senin kullandığın ilaclar hangi hastalık içindi çok ağır ilaçta olabilir inş bişi çıkmaz canım ilk haftalarda kullanılan ilaçlar pek sorun yaratmıyomuş sen moralini yüksek tut:teselli:

Merhaba bende ilk 3 haftasında bilmeden aynı ilaçlardan kullandım peki bebeğin nasıl iyimi çok meraak edyorum bende 8 haftalığım şuan

Cnm bebeğn sağlıklı doğdu mu?

evet çok şükür bin şükür ki sağlıklı doğdu canım :nazar:. organ gelişimi başlamdan içilen ilaçlar ya hep ya hiç etkiliyormuş. o yüzden bizim durumlarda olanlara dA RABBİM YAr VE YARDIMCI olsun. herkes sağlıkla bebeğini kucağına alsın inşallah..

Son düzenleme:
Back
X