Gebeliğim ve ikilemlerim

bluestone

Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2014
151
39
Merhaba arkadaşlar Allah'ıma şükür bugün bebek beklediğimizi öğrendim.rabbim isteyen herkese nasip etsin.birkaç ay önce ölü doğum yapmıştım o yüzden bu gebeliğimde biraz daha kaygılı ve hassasım.sorunuma gelince eşim yaz tatilini ailesinin yanında geçirme konusunda ısrar ediyor.ya da sen ailenin yanında kal onlar sana baksın(bulantılardan dolayı) ben gideyim diyor.ben de onu tek göndermek istemiyorum ama gitsem de orada rahat edemeyeceğimi biliyorum, çünkü geçenki gebeliğim çok zor geçti.bir yandan diyorum tabi ki ailesini görmeye gidecek ben de onunla gideyim, diğer yandan da evimde daha rahat ederim diye düşünüyorum.ayrıca burdaki doktoruma takip olmak istiyorum.beni bırakıp gideceği için de kızıyorum aslında.çok karmaşığım.siz olsaydınız ne yapardınız?

Bence bırakın eşiniz gitsin.
Siz de ailenizde daha rahat edersiniz.

Ben olsaydım, evet gitmesine içerleyebilirdim, durumum hassas olduğu için.
Eşimin bana her şeyden daha iyi geleceğini biliyorum.
Ama eğer ailesine gitmeyecek özel sebeplerim varsa sizdeki gibi, eşimin gitmesine bir şey demezdim.

Bana kalsa gideriz 2 hafta kalır geliriz.ama onun düşüncesine göre o kadar yol gitmişken uzun kalmamız gerekiyor.seni rahat ettiririm diyor ama mümkün değil.ben gitmeyince sıkılıp erken dönebilir ama ne kadar bilemem

Canım ben de seninle aynı durumdayım. Hala sorunlu geciyor hamileligim inan eşimin ailesi şöyle dursun son zamanlarda kimseye tahammülün olmuyor rahatca dinlenmek istiyorsun. Daha yeni hamilesin sanırım halsizsindir bulantılarin bunaltir psikolojin değişiyor zaten bide önceki gebelikten dolayı iyice hassas oluyosun.eşin gidecekse gitsin ailesini görsün ..sen de kendini dinle , kendine zaman ayır
zaten eşinin ssni bırakıp gitmesi ayrı ama her insan farklı tabi..

Eşin öğretmen mi? Bu nasıl tatil? İnsan sıkıkır be aynı yerde bir buçuk ay kalacak. O kadar yol dediği ne ki. abartmasın bence. Çocuk değiliz. Hiçbirimizin bir buöuk ay aileye ihtiyacı yok. Özlem giderilir dönülür. Çünkü artık bizim kendi ailelerimiz var.

Evet öğretmen.ailesini ara tatilde ve yaz tatilinde görüyor daha doğrusu görüyoruz.ama tatilin başından sonuna kadar.bu konuda ailesi de anlayışsız.sanki tüm tatili orada geçirmek zorundaymışız gibi davranıyorlar.tatil başladı mı ne zaman geleceksiniz lafları başlar hemen.eşim de öyle alışmış ya onlar bekler diye hemen yollara düşeriz.onlar da biraz evinizde vakit geçirin demezler.şimdi de aynı işte yaz geldi ya memlekete gidilecek ve tatil orda bitecek.aile yaşantımız yokmuş gibi.

Evet öğretmen.ailesini ara tatilde ve yaz tatilinde görüyor daha doğrusu görüyoruz.ama tatilin başından sonuna kadar.bu konuda ailesi de anlayışsız.sanki tüm tatili orada geçirmek zorundaymışız gibi davranıyorlar.tatil başladı mı ne zaman geleceksiniz lafları başlar hemen.eşim de öyle alışmış ya onlar bekler diye hemen yollara düşeriz.onlar da biraz evinizde vakit geçirin demezler.şimdi de aynı işte yaz geldi ya memlekete gidilecek ve tatil orda bitecek.aile yaşantımız yokmuş gibi.

Siz hiç başbaşa tatil yapmıyo musunuz :KK43: bunu bi şekilde anlaması lazım ya.

Yıllarca annem ve babam da öyle yaşadı, tabii ben de

Ama bu sıradan bir yıl değil; gitsin iki hafta kalsın gelsin; eşin olmasa, başına bir şey gelse nasıl hissedecek kendini.

Temmuz'un 10'unda gidip 20 sinde gelsin yeter de artar bile

bence esınızın sıze yaptıgı cok ayıp...tabıkı aılesının yanına gıdecek ama bır ayı geckın sure ne demek ya..hemde esı hamıleyken hemde bu kadar hashas bır hamılelık gecırırken....
benım kardesımde oğretmen dört gozle beklıyoruz onu ama bu sene evenıyor.artık kımse bır ay kalmasını beklemez...dıoğru olmz zaten artık onun bır yuvası var.
esınız szı dusunmelı beraber gıdılmelı 2 hafta kalıp gelınmelı
sızı bu durumda nasıl tek basınıza bırakacak aklım almadı yanı

Bana kalsa gideriz 2 hafta kalır geliriz.ama onun düşüncesine göre o kadar yol gitmişken uzun kalmamız gerekiyor.seni rahat ettiririm diyor ama mümkün değil.ben gitmeyince sıkılıp erken dönebilir ama ne kadar bilemem

Mesela o gitse sen 2 hafya keyif yapsan sonra srnin sancin falan olsa dr a gitsen ordan arasalar paikolojik ihtiyacin olna olsa ay acil gelmek zorunda kalsa ne yagdan ne yardan olsan nolurduuuuu

Öncelikle hayırlı olsun sağlıkla kucağına al inşallah bebeğini.ilk hamileleğin zor geçmiş.benimkide çok zor geçti ilk 3ay kustum sonrasındada baska dertler baslıyor ve her anımda eşime ihtiyac duydum o olmasa daha beter olurdum. Bu kadar gitmesine sebep ne senden daha önemli ne var.sen gitsen rahatın kacar bu dönemde rahat olmalısın, o gitsede bu yükü ndn sana tek cektiriyor yanında olsun gitmesin söyle.ilkinde gözü korktuda hiç bulaşmak istemiyormu acaba zor bir dönem eşlerde yıpranıyor.

X