Gebeliğimin 20. Haftası 🥰

ergunn

Herşey Dua'yla
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2019
85
29
88
27
Merhaba kızlarrr, 20. Haftanın içindeyiz kızçemle. Artık varlığını çok güzel belli ediyor ve minik tekmelerini hissediyorum. Ama karnım dışarıdan neredeyse hiç belli değil. Tarama testlerini ve şeker yüklemesini de yaptırmadım bu arada, çünkü evladımızı Allah nasıl verdiyse razıyız. Onun dışında sizin 20. Haftadaki bilgilerinizi paylaşmanızı isterim.

Tarama testlerini anlarim.bi sekilde ama seker yuklemesi icin onune gecebileceginiz saglik problemleri varken niye yaptirmiyor musunuz? Bisey yoksa bile gebelik sekeriniz varsa sorun cikmasini tetiklemis olursunuz.. ayni sey ayrintili ultrason icinde gecerli. Orada da anne karninda yada dogar dogmaz cozulebilecek sorunlari ogrenmis oluyorsunuz. Ona gore doguk icin falan hastane secersiniz. Yada simdi kullanmaniz gereken bir ilac vardir onu kullanirsiniz. Bu ikisini yaptirmayarak cozulebilecek olanlarida cozmeyip ilerlemesine yol acarsiniz... saglikla gelsin tabi ama hic bisey yaptirmamakta iyi degil

Bende 20. haftamdayım ve bütün testlerimi yaptırdım. bu bi sorun varsa bebeğe müdahale etmek için değil aksine dahada dikkat etmek önlem almak yada tedavi yoluna gitmek için yapılıyor. 23.haftada da detaylı ultrasona gireceğiz doğumu planlamak için. Beni yanlış anlamayın ama tabi ki kararlar sizin ama böyle bağnaz düşüncelerle kendinizi de bebeğinizi de boşu boşuna tehlikeye atmayın.

Şeker yüklemesi 22 24gibi sonra yapılıyor ihmal etme istersen onu..
Bende 2li yaptırmamıştım 3lü yaptırdım öylesine.. Ama 2.doğumumda muhakkak yaptırcam tüm testleri..
Karnına takılma benimde büyük değildi iç karnın geniştir.
Sağlıkla alırsın inşallah kucağına

Tarama testlerini ve şeker yüklemesini de yaptırmadım bu arada, çünkü evladımızı Allah nasıl verdiyse razıyız.
Ben de tarama testlerini yaptirmicam nasip olursa ama şeker testi biraz daha farklı sanırım. Emin misiniz.

Tarama testini bu hafta yaptıracağız ama şeker yüklemesi için kimse iyi demiyordu, yaptırmadık şuan geç kalmış sayılır mıyım

Şeker yüklemesiyle ilgili yanılıyor olabilirim ama detaylı ultrasona gireceğiz bu hafta. Tarama testinin de bir tedavi süreci yok maalesef. Sadece down teşhisi konduğunda Doğuma kadar bu düşünceyle yaşamak zorunda kalıyorsunuz yada aldırırsınız karar sizin tabi. Ama tarama testinin sonuçlarının da bir kesinliği yok maalesef. Down teşhisi konup sağlıklı doğan çok örnek duydum ve gördüm. Dediğim gibi şeker yüklemesiyle ilgili de kararsızım hala

Sende sağlıkla al kucağına inşallah. Bu hafta detaylıya gireceğiz geç kalmadıysam şeker yüklemesini de yaptırayım öyleyse. Şeker yüklemesiyle ilgili beni yanlış bilgilendirmişler

Tarama testini bu hafta yaptıracağız ama şeker yüklemesi için kimse iyi demiyordu, yaptırmadık şuan geç kalmış sayılır mıyım

20. Haftadaysaniz daha vaktiniz var. Doktorunuz yonlendirir. Kutu kola gibi bisey veriyolar iciyosunuz o kadar. Ac karnina baklava yemekten farksiz bisey

Sende sağlıkla al kucağına inşallah. Bu hafta detaylıya gireceğiz geç kalmadıysam şeker yüklemesini de yaptırayım öyleyse. Şeker yüklemesiyle ilgili beni yanlış bilgilendirmişler
Detaylı 22 ya da 24 olması lazım kaçırmadın yani hem şeker yüklemesini hem detaylı usgyi..
Hatta yaptırmadıysan 1.doz Tetenoz da yaptır sağlık ocağı yapıyor. 22hafta son olması lazım zamanı

Emin değilim açıkcası. Tanıdıklarım iyi değil dediği için kararsızım bilemiyorum
O zama hiç şeker kullanmaman gerek emin ol bi bardak kolada daha fazla şeker var.. Şeker yüklemesi 50lik yanda 75lik yapılıyor. Benim doktorum direk 75lik yaptı iki iş olmasın diye çünkü 50likte şeker yüksek çıkarsa 75lik içiyorsun 75lik de varsa 100lük içiyorsun..
İlerki haftalarda şekerin çıkarsa bebeğin kilolu olabili, suyun artabilir sağlıksız birşey olsa doktor önermez zaten şeker yüklemesini

20. Haftadaysaniz daha vaktiniz var. Doktorunuz yonlendirir. Kutu kola gibi bisey veriyolar iciyosunuz o kadar. Ac karnina baklava yemekten farksiz bisey
Bilginiz için teşekkür ederim peki bu aralar sürekli kasık ağrısı çekiyorum sizde aynı durum oldu mu normal mi

Henüz geç kalmadıysam doktoruma danışıp yaptırayım öyleyse. Siz ne zaman yaptırmıştınız

Detaylı 22 ya da 24 olması lazım kaçırmadın yani hem şeker yüklemesini hem detaylı usgyi..
Hatta yaptırmadıysan 1.doz Tetenoz da yaptır sağlık ocağı yapıyor. 22hafta son olması lazım zamanı
Tetanozu yaptırdım detaylıyı bu hafta yaptırıcam şeker yüklemesini de doktora danışıp yaptırıcam çok teşekkür ederim

Şeker taramasını yaptırın mutlaka, o bebeğim genetiği ile ilgili değil anne ile ilgili. Gebelik şekeriniz varsa, önlem almazsanız bebeğiniz haftasına göre çok fazla kilo alacaktır. Gebelik şekeri kontrolü olmadığında haftasında doğan bebekler bile küveze alınabiliyor, organların gelişmesinde sorun yaşanıyor. Bebeğinizle alakalı olmayan bir durum yüzünden onu bu riske atmak mantıklı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…