Gebeliğimin 20. Haftası 🥰

Tarama testleri zaten %100 doğruluk payı vermiyor. Şeker yüklemesinin de haftasına henüz gelmemişsiniz zaten..
Detaylı ultrasona girmen gerekir!(4 boyutlu ultrason, doppler, perinatoloji vs) Çünkü bebeğin organlarının doğru çalışıp çalışmadığına bakılıyor. Çok mühim. Çünkü bazı bebeklere anne karnında iken, bazı bebeklere de daha doğar doğmaz ameliyat yapılması gerekiyor. Yoksa bebek yaşamayabiliyor maalesef. Bu testlerin tek amacı, bebeğinizin (Allah korusun) şu uvzu eksik, şu uvzu yamuk bebeği alalım mı? Demek değil yani...

Onun haricinde 20nci haftada karnım vardı, bebiş kıpır kıpırdı.. İyiydik. Şimdi kocaman oldu çıkmak için can atıyo oğlum. Beşiği hazır... Dolabı hazır.. Hastane çantası hazır.. Dağıtmalık kokulu taş magnetlerimiz hazır.. Oda süslerimiz, yün yorganlarımız, kuş tüyü yumuşacık yastıklarımız bir bebişimiz eksik

En azından açlık tokluk şekeri baktırın . Bu öyle Allah nasıl verirse razıyızla olan bişey değil tamamen sizin ihmalinizden olan bişey olur ve bunun vicdani yükünü kaldırabilecek misiniz?
Ben de şeker yüklemesi yaptırmadım açlık tokluk baktı ve değerlerim gayet iyi olduğu için gerekli görmesi. Şeker zaten 24. Haftadan sonra falan bakılıyordu sanırım ya da 28 haftadan sonra . Bunu kontrol ettirin muhakak çünkü gebelik şekeri kişinin fark edebileceği bir belirti vermez çoğunlukla

Sende sağlıkla al kucağına inşallah. Bu hafta detaylıya gireceğiz geç kalmadıysam şeker yüklemesini de yaptırayım öyleyse. Şeker yüklemesiyle ilgili beni yanlış bilgilendirmişler
Yanlış bilgilendirmeden ziyade, eğer aç karnına çok fazla eliniz ayağınız titriyorsa ve bu aniden oluyorsa, pilav, ekmek, patates ve şekerli şeyler yedikten hemen sonra bir uyuma ihtiyacı duyuyorsanız, aç ve tok karna parmağınızdan şekerinizi ölçtürün. Eğer yüksek çıkarsa şeker yüklemesini yaptırırsınız. Yok normal çıkarsa yaptırmanıza gerek yok. Benim normal çıktı açlık tokluk şekerim ve ben yaptırmadım.

Cnm seker yuklemesini yaptirmani tavsiye ederimmm. Bir tanidigim on gun kala karninda bebeginikaybetmis Allah kimsenin basina vermesin. Bilmiyormus seker oldugunu arkadasinin dogmgnunde bir dilim pasta yemis. Bebekte seker varmis hamilelik sekeri cok onemli

Yaklaşık 3 gün önce hiç aklima gelmeyen o gebelik şekeri bende cıktı. Doktorum acil bir sekilde istedi. Çnkü çok şişmiştım. Herkeste ayni belirtileri vermiyor. Aslinda cok belirtim varmişta ben hamilelikten sanmişim...

Doktor dogum sonrasi bebegin sekerinin ani düsüsüne bagli bile bebegi kaybedebilecegimizi soyledi. Diyet verdi çogu şeyi yasakladi.
Eger kontrol altina alinmassa insulin verecegini soyledi.

Yani ciddi bir sorun. Ani kalp durmalari bile yasanabiliyor. Lutfen tarama testlerini ve seker yukleme testlerini aksatma kimin ne dedigi umrunda olmasin.

Doktor şeker çozeltisinin 3 dilim baklavayla eşdeger oldugunu söyledi. O yuzden ben direk yaptirdim

Detaylı ultrason ve şeker yüklemesini yaptıracağım. Mesajınızı geç gördüm kusura bak bakmayın Bebişinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah bende daha şimdiden çok sabırsızım dört ay nasıl geçer bilmiyorum

Kıyamam ya Allah korusun Vaktim varmış şeker yüklemesine henüz geç kalmamışım yaptırıcam canım bende bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum ağzını açan yaptırma dedi zararlı olduğunu düşünmüştüm

Çok haklısın canım bende etrafındakilerin laflarına kulak verip ne kadar yanlış yaptığımı anladım yorumlarınızdan sonra. Olacak diye birşey yok ama tedbirde yarar var

Ben şeker yüklemesi yaptırmadım.. Yaptırmak istemedim, doktora söylediğimde açlık tokluk şekerimi ölçtürmemi istedi, normal çıktığı için yapma gereği duymadık. Eğer yüksek çıksaydı yaptıracaktım :)
Biz 35+2 olduk bugün.. Ben de çok heyecanlıyım zaman geçmiyor gerçekten.. Son bikaç haftada hazırlıklar filan derken anlamadım ama öncesi çok yavaş geçti.. Şimdi de öyle :)
2 sene çocuğumuz olmadı sebepsizce. Sonra sürpriz oldu bize gebeliğim :) e son 8 ay da gebelik.. Yaklaşık 3 yıl oldu yani, artık kavuşmak istiyoruz can atıyoruz :)

Ama su gelen yalancı sancılar da aman dursun daha bu acı kesintisiz çekilir mi diyorum :))
Sen de sağlıkla al kucağına inşallah

Ben karatayi cok severim yasam tarzi icin cok dogru dusunuyor. Hatta sadece karatayla ayda 5 kg vermistim sporsuz.
Fakat onun her soyledigini yapmiyorum zaten cikolata da yiyorum dondurma da yiyorum kekte yiyorum pirincte yiyorum.
Agzina hic seker tatli surmez hayat felsefen haline getirirsin yaptirmazsin o baska
Ama zaten zararli maddeleri aliyorum vucuduma malesef. O yuzden seker yuklemesi de evet zararli ama tespit edilemeyen sekerin daha buyuk zararlari oluyor.
Ben kola gazoz bile iciyorum haftada 2-3 kere.
engel olamiyorum kendime.
Normalde kola sevmezdim hamileligimde canim hep istiyor mesela.
Sigarayi biraktim ogrenir ogrenmez irademde guclu gerci ama.
Neyse solemek istedigim zaten sekeri aliyoruz seker yuklemesi de boyle birsey ama gerekli

Bizim de 6 ay boyunca olmadı 5 aydır da gebelik. E 1 yıl görüştük zaten çok seviyoruz çocukları hep istiyorduk artık başkalarının çocuklarını değil de kendi bebişimizi sevmek için can atıyoruz benim sancılarım henüz başlamadı şükür ama kasık ağrılarım hiç geçmiyor daha karnım neredeyse hiç belli değil şimdi bile yatarken sağa sola zor dönüyorum ağrılarımdan. Senin zamanında nasıl olurum hiç bilmiyorum

Ense kalinligi ölçümü normal cikmismiydi sizin yoksa baska testlerde istiyormu doktor ikili taramayla ilgili

Valla canım şöyle söyleyeyim tuvalette oturmak bile zorlaşacak. Eğilip yatağın dolapların altını süpüremiyorum artık çünkü çok büyüdü karnım. Bebeğin başı da aşağıda. Ağrılar zaten hep var :) ama benim artık yalancı sancılar başladı o an çok kötü oluyorum bazen 5saniye sürüyor hayat duruyor benim için ama o kadar mutluyum ki yine de.. Sonunda hamile olduğuma hala inanamıyorum zaten. Beşiğini filan seviyorum çok heyecanlıyım. 20haftalıkken karnım vardı benim hani minibüste filan hamile olduğumu anlayıp yer veriyorlardı.. Çok çatladı vücudum her yerim. Çünkü 58kiloydum.boyum da 172. Çok zayıftım yani. Sonra işte 1 sene içinde çok kilo aldım 72ye kadar çıktım. 72 kiloyla da gebe kaldım.. Şimdi 85kiloyum o yüzden her yerim çatladı.. Yine de şükrediyorum

Hepsi 13 kilo almışsın gebelikte. Yine çok iyi. Şükür tabi çok şükür Allah isteyen herkese nasip etsin bu heyecan mutluluk hiç birşeye benzemiyor

Hepsi 13 kilo almışsın gebelikte. Yine çok iyi. Şükür tabi çok şükür Allah isteyen herkese nasip etsin bu heyecan mutluluk hiç birşeye benzemiyor
Amin canım rabbim evlat hasretiyle yanıp tutuşanlara da versin nasip etsin inşallah

Çok haklısın canım bende etrafındakilerin laflarına kulak verip ne kadar yanlış yaptığımı anladım yorumlarınızdan sonra. Olacak diye birşey yok ama tedbirde yarar var

Emin ol cikacagi aklimin ucuna gelmemisti ama diyorum ya çikti iste. Doktor kontrolumden 1 hafta gecti ben 1 haftadit diyetteyim ve bu hafta sadece 100 gr almişim.

Diyetten once 1 ayda 6 kilo almiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…