gebeliğin ilk 3 ayında düşüğe neden olan meyve sebzeler

gulumse88

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2014
85
20
48
mrb kızlar 11 haftalık hamileyim. Bu hafta akşamları 1 tane nar yiyodum fazla gelmesine rağmen vitamin olsun diye. Sonrasında kasıklarımda ağrı falan oluyodu ama nara bağlamadım hiç. Sonra annemle telefonda konuşurken nar yerken dikkat et leke olurmuş çocukta falan dedi internetten bi araştırdım ki ilk 3 ay nar yemek düşüğe sebep oluyomuş. 2 gündür yemiyorum hiç ağrım yok.
Bundan başka yenmemesi gereken meyve sebze var mı bilen varsa paylaşabilir mi acaba?

Merhaba öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin rabbim :) maydonozda düşüğe sebep oluyor diye biliyorum..

Ben gebeliğim boyunca nar yedim hiç bişiy olmadı çok şükür hatta bilerek elime falan sürdüm bence batıl inanç leke olması falan..

Nari bana doktrm dedi canim bunun disinda maydnz adacayida duske sebpmis ayrica havucta yarik dudak riski yapabiliyrms. Bende 8 haftlk hamileyim . Ayrca sirt ustu yuzukoyun yatmakta yokmus bebk beslenmesi icin soluna dogru yatmaliymissn

Ben de 9 haftalik hamileyim. Bugün eşime nar aldirmistim. Yedim de. Bunu bende doktora sormalıcçünkü çokhhoşumagitti nar. AAyrıca ben hep yüzüstü yyatarım Kafam kkarıştı.rahatsiz olmadım hiç ama bbebeğin sağlığını etkiliyor demekki

Nar daha dun yedimm adacayini duymuştum ama narin faydali olması gerekmezmi??doktora sormak lazim

Ben hamile degilim ama dun transferim oldu.
Dr bana nar suyu yada nar ye dedi

Bende esime nar aldirmstm ve buyuk bi keyifle yemeye devam etmeyi dusunuyodum. Biilemedim ki simdi

benim herhalde aşerdiğim tek sey nar oldu gece rüyamda gördüm ve ertesi gün aldırdım ve zaman zaman severek nar yedim. aydıca bi arkadaş havuçda yarık dudaga sebep olur demiş ve malesef havuçta mideme iyi geldiği için 3 gündür her akşam 1 tane yiyorum.aslında inanmıyorum ama böyle okuyuncada evhamlanıyorum. haftaya doktora gidince sorucam

nar iyi geliyor diye biliyordum ve bol bol yiyordum ama artık yemeyeyim bari :S:S havuç da hamilelikte faydalı demislerdi, ayva yiyorum bu aralar, limon çok tüketiyorum, maydanoz ve soğan tüketilmemesi gereköiyor diye biliyorum..

Meleklerim bildiginiz gibi bende artik anne olacagim henüz daha cok kücük ama annenin yedigi bebegi cok etkiledigini okudum.
Begenin karakterini, huyunu, görünüsünü etkiliyormus..... Narin icinde bir damla cennetin suyundan bulundugunuzu biliyormuydunuz. Ve hamilelerin bunu yemesini Peygamber efendimiz S.A.V in tavsiye ettigini. Ve bunu yerke ne bir tanesini birisiyle paylasmayin nede yere düsürün diyor. Yani tüm bir nari tek basiniza yiyecekmisiniz.
Ayvaya gelince ümmetlerden birisi cok cirkin olduklarindan sikayet ederlermis, ve bunu Peygamberlerine sikayet ediyorlar. Bunun üzerinde Allah c.c. tarafindan o Peygambere vahiy yoluya "Gebeleri Ayva yesin deniliyor" Gebeler Ayvayi yedikten sonra Bebekleri artik güzel doguyor..... Yani güzel bir Evlat icin Ayva yenmesi gerekiyor Meleklerim.....
Gelelim narin faydalarina:Tansiyonu olumlu bir sekilde düzenliyor kalbi koruyor ve düzenli calismasina destek oluyor enfeksiyona karsi vücutun direncini artiriyor Enerji veriyor, yorgunlugu gideriyor Idrar söktürücü etkisiyle toksin atmini sagliyor Bagisiklik sistemini güclendiriyor hastaliklara karsi koruyor Kolesterol ve kan sekerini regüle ediyor Bagirsak parazitlerinin düsmanidir, iyi bakterilerini artmasini sagliyor Ishali önler tedavide destek saglarCiltte olumlu katkisi vardir, pürüszsüz görünüm saglar Ayvanin Faydalari: Resulullah S.A.V söyle buyuruyor: hamile kadinlara, cocuklarinin iyi ahlakli olmalari icin ayva yemelerini tavsiye edin. Ayva yemek, akil ve zekayi fazlalastirir Ayva cocuklarda sagligi korur, büyümeyi ve gelismeyi hizlandirir Bircok hastaliga sifa olan ayva, kalp akciger, bogaz, migde ve bagirsaklari zararli mikroplardan koruyarak hazimsizlik gibi sorunlari önler. Cilde ve tirnaklari zinde, parlak ve daha saglikli hale getirir Grip ve nezle de iyilesmeyi hizlandirir

ben herakşam bırtane nar yıyorum..çok şukur kotu bırsey olmadı...karatayda narı onerıyordu gecen gun tv de.bence hrsey olacağiına varır

ilk defa duydum.benim suan elimde ve yiyorum :)
peygamber meyvesi olarakta bilinen narın düşüğe sebep olacağını düşünmüyorum.

Walla bende nari cok sewiyorum her aksa m kocaman bitaneyi esimle paylasiyodum ama bitaneyi tek yemek sewapsa bundan sonra tek basima yerim :) ve zararinin oldugunu dusunmuyorum

Ben yeni hamileyim,daha 2 haftalık :) hergün 2 narı sıkıp suyunu içiyorum.çok seviyorum,ama şimdi çok korktum kan yapar diye bildiyim için çok tüketiyorum.başka ne zararlı bebek için ? Lütfen paylaşırmısınız bildiklerinizi.

roka,maydonoz ve nar ekşisi düşük riskini arttırıyor diye biliyorum. ben ilk 3 ay hiç kullanmadım..

Arkadaslar bende cok araştırdım.ne yemeliyim diye halada cok tedırgınım her yedıgımı bakmadan araştırmadan yiyemiyorum bebeğime zarar gelcek diye nar demişiniz ama hönül rahatlığla nar yıyebilirsiniz hiç bi zararı yok sadece abartmamak şartıyla her yediğimizde olduğu gibi doktoruma sordum bunuda sadece çiğ et ürünlerinden uzak dur dedi( salam sosis)birde maydonoz ve dereotunu tüketme dedi onun haricini gönül rahatlığınla yiyebilirsin dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…