Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Gebeliğin ilk haftalarında bel ve kasık ağrısı normal mi?
Merhaba arkadaşlar az öznce genelik testimin sonucunu aldım 61.8 hamileyimmm ama bel ve kasık ağrımdan dolayı sevinemiyorum normal mi nolur bişey diyin ??
Merhaba arkadaşlar az öznce genelik testimin sonucunu aldım 61.8 hamileyimmm ama bel ve kasık ağrımdan dolayı sevinemiyorum normal mi nolur bişey diyin ??
Canım ben 9 hafta 2 gunluk hamıleyım benımde devam edıyor kasık bel agrım.ılk 2 hafta sankı adet agrısı gıbıydı.korkma normal bu agrılar.yınede duzenlı olarak kanda hcg baktır canım.
Gebeligin ilk haftalari cok acayip bir sirt agrisi yasadim. Hatta doktorum bobregimde tas veya kum olabileceginden suphelendi ama cok sukur bsy cikmadi. 12.haftaya girince azaldi ve bitti
Hiç endişelenme, kanaman olmadığı sürece. Yüreğini ferah tut arkadaşım.
Adetime birkaç gün kala, beta hcgm 55 iken, başlamıştı o ağrılar.
Şuan 7 haftalık, yeni yeni ağrılarım kesildi.
Bende çok endişelendim, çok korktum, aynı adet gibi şiddetli ağrılardı. 2 hafta sürekli devam etti.
Ama normalmiş. Doktor; hamilelik boyunca her adet günümde böyle ağrıların olabileceğini söyledi.
Canım ilk değere bakma, şuan hamilelik var.
Şimdi önemli olan değerlerin iki günde bir, en az iki katına çıkması yükselmesi gerekiyor.
Mesela değerin1.gün = 60 3.gün = 120 5.gün = 240 7.gün = 480 gibi olması lazım
Böyle çıkması gerekmiyor illa; ama ben örnek olarak verdim değerleri anla diye. Böyle yükselip gidiyor.
Zaten hemen katlanıyor değerler, binleri görüyorsun.
Benim değerim en son 1500 e katladı, sonra zaten doktorlar değerede bakmıyor direkt ultrasonla bakıyorlar.
Değerin de kasılmaların da ağrıların da normal canım.ilk üç ay yaşarsın kasılma sancı.bel ağrısı hamilelik boyunca devam edecek az ya da çok.benim ağrıyor hala yorulunca ayakta kalınca.kanama olursa doktoruna danış sadece,onun dışında korkma.zaten riskli bir gebeliğin olursa doktorun her şekilde uyarır yönlendirir seni.
9 haftalık hamileyim bugün dr. Kontrolum vardı kontrolden sonra bir kasik ağrısı bel ağrısı çıldırmak üzereyim ve çokda korkuyorum acaba bi tehlikem mi var diye