- 17 Aralık 2024
- 552
- 318
- 18
Kızlar selam. 5 aylık hamileyim. Eşim şef aşçı. Şu an çalıştıgı restoranın Çeşme subesine yazlık sezon için görevlendirildi. Mayıs'ın ortası veya sonu gibi gidecek. Biz nisanliyken de gitmişti. Bir yandan gitmesi iyi olacak cünkü maddi acıdan bizi oldukca rahatlatacak kazancı olacak malum bebek geliyor. Doğum Eylül'ün sonunda gibi ama muhtemelen daha erken gelir bebek gibi geliyor bana. O yüzden Eylül'ün başında dönecek. Haftada 2 kez de evde olacak bu da iyi benim için. Ben bu süreçte annemlerde kalıcam. Ama yine de kalan 4 ayda eşim yanımda olmadan kalan süreyi geçireceğim gerçeği beni biraz geriyor. Bu arada onun izinli günlerine ayarlayacağız doktor randevularını. Annem çalışıyor ama evde kardeşim var ve onunla vakit geçirmeyi seviyorum. Şu anda eşim merkezde işteyken aksam geçe kadar yalnız kalıyorum ve yalnız kaldikca kendimi dinliyorum. Gebelikle birlikte sağlık anksiyetesi baş gösterdi. Annemlere gidince kafam meşgul olacağı için anksiyete yaşamayacağımı biliyorum çünkü genelde öyle oluyor. Yani bu sürecin hem iyi hem kötü yönleri var benim icin. Bir yandan özlemle baş edicem falan. Gerçi haftada iki kez eve gelecek. Bu arada kuzenimin eşi de hamile o da askere gitti dün mesela. Onun durumu biraz daha zor o napsın diye düşünüyorum. Yani biraz kaygılıyım anlayacağınız. İş sebepli veya farklı zorunluluktan hamileliğinin bir kısmını eşinden ayrı geçiren oldu mu benim gibi? Süreç sizin için zor muydu?