- Konu Sahibi littlestrawberry
-
kabak çekirdeği ve sarımsağı denemedim hiç ama çamaşır yıkama düzenim zaten yıllardır bu şekilde ama kabak çekirdeği ve sarımsağı da deneyeceğim. çok teşekkür ederim :)Kıl kurdu hijyen olmadığında ortaya çıkabilir. Tanıdığım biri 1 hafta olmadab kurtuldu. Hergün sarımsak yuttu, kabak çekirdeği yedi bazen kabuğuyla. Hergün sabah kalktığında ve akşam yatarken camasirini değiştirdi, çamaşırları yıkarken beyazları 90 derecede ve sirke koydu, renklileri de yıkarken sirke koydu. Tabi doktora söylemekte fayda var.
Kıl kurdunu ne yaptınız?Herkese merhaba, 5 haftalık hamileyim ve 2 gündür kıl kurduyla başım fena halde dertte bu illet nerden geldi buldu beni hiç anlamadım. ama çıldırmak üzereyim gece uyuyamaz oldum özellikle gece gösteriyor kendini. İlaç da kullanamıyorum. Perşembe günü doktora gideceğim kese göründü mü diye ona da söyleyeceğim. Özellikle benim gibi hamilelik başlangıcında bu sorunu yaşayan var mı yardımlarınıza çok ihtiyacım var.
enfeksiyon bölümüne gittim ilaç veremem doğumu bekleyeceksiniz dedi. Kıl kurdunun bir zararı olmaz bebeğe korkmayın dedi. Arada hala rahatsız ediyor ama önceki kadar değil. Hatta bayaa azaldı bile diyebilirim. Ama hiç test falan bir şey yapmadı..Kıl kurdunu ne yaptınız?
İyimde bu şekilde yaşanmaz ki,yediğiniz içtiğiniz bütün vitamini kurt alıyor,bebeğe birşey kalıyor mu? Bugün bende hastaneye gittim,ordaki kadının kızında kıl kurdu varmış tahlil için gelmişler.kadınla birebir konuştum,sanırım nefes yoluyla da bulaşıyormuş bu illet.korktum açıkcası.küçük kızımda var benim 15 aylık.20 haftalıkta hamileyim,inşallah bulaşmaz yaenfeksiyon bölümüne gittim ilaç veremem doğumu bekleyeceksiniz dedi. Kıl kurdunun bir zararı olmaz bebeğe korkmayın dedi. Arada hala rahatsız ediyor ama önceki kadar değil. Hatta bayaa azaldı bile diyebilirim. Ama hiç test falan bir şey yapmadı..
bebek için bir tehlike oluşturmaz dedi doktor şu an bebeğin gelişiminde bir problem yok ama yapacak da bir şey yok kabak çekirdeği aç karna iyi gelir onun dışındaki hiçbir yöntem gebelere uygulanmıyor ben hamile olduğumu öğrendiğimde rahatsızlık başladı önceden fark etseydim çoktan önlemini alırdım.İyimde bu şekilde yaşanmaz ki,yediğiniz içtiğiniz bütün vitamini kurt alıyor,bebeğe birşey kalıyor mu? Bugün bende hastaneye gittim,ordaki kadının kızında kıl kurdu varmış tahlil için gelmişler.kadınla birebir konuştum,sanırım nefes yoluyla da bulaşıyormuş bu illet.korktum açıkcası.küçük kızımda var benim 15 aylık.20 haftalıkta hamileyim,inşallah bulaşmaz ya
Eşinize bulaştı mı peki? Birde makat bölgesinden çıkıp vajinaya giriyor mu bu kurtlarbebek için bir tehlike oluşturmaz dedi doktor şu an bebeğin gelişiminde bir problem yok ama yapacak da bir şey yok kabak çekirdeği aç karna iyi gelir onun dışındaki hiçbir yöntem gebelere uygulanmıyor ben hamile olduğumu öğrendiğimde rahatsızlık başladı önceden fark etseydim çoktan önlemini alırdım.
Eşimde bir şey yok .. Yani bir şikayeti yok.. Bir tenya gibi zararlı değiller bildiğim.. Sonuçta hamilelikte bunu yaşayan da tek ben değilimdir diye düşünüyorum. Vajinaya girmiyorlar diye biliyorum..Bana doktor özellikle söyledi bebeğe bir zararı olmaz diye..Eşinize bulaştı mı peki? Birde makat bölgesinden çıkıp vajinaya giriyor mu bu kurtlar
Yetişkinlerde bağışıklık sistemi çocuklara nazaran daha güçlü olduğu için yumurtalar kurda dönüşmüyormuş.ama gebelikte bizlerin bağışıklığı bebekten dolayı baskılandığı için bizde hemen kurda dönüşür.eğer hamile kalmasaydın o yumurtalar kolay kolay kurda dönüşmezdi bence.benim burda bi arkadaşım vardı bi kaç sene önce,nickini de hatırlamıyorum girmiyor herhalde.onda da çıkmıştı hamileyken.3 üncü çocuğuna hamileydi.ilk 3 ay kullanamadı sonra kullandı diye hatırlıyorum.inşallah başıma gelmez.gelirse de kullanmaktan başka çarem yokEşimde bir şey yok .. Yani bir şikayeti yok.. Bir tenya gibi zararlı değiller bildiğim.. Sonuçta hamilelikte bunu yaşayan da tek ben değilimdir diye düşünüyorum. Vajinaya girmiyorlar diye biliyorum..Bana doktor özellikle söyledi bebeğe bir zararı olmaz diye..
3 ayım doldu bebekte bir gelişim sıkıntısı görünmüyor ama haftaya gidicem tekrar doktora soarım. Duruma göre buraya yazarım canım..Yetişkinlerde bağışıklık sistemi çocuklara nazaran daha güçlü olduğu için yumurtalar kurda dönüşmüyormuş.ama gebelikte bizlerin bağışıklığı bebekten dolayı baskılandığı için bizde hemen kurda dönüşür.eğer hamile kalmasaydın o yumurtalar kolay kolay kurda dönüşmezdi bence.benim burda bi arkadaşım vardı bi kaç sene önce,nickini de hatırlamıyorum girmiyor herhalde.onda da çıkmıştı hamileyken.3 üncü çocuğuna hamileydi.ilk 3 ay kullanamadı sonra kullandı diye hatırlıyorum.inşallah başıma gelmez.gelirse de kullanmaktan başka çarem yokinsan uyuyamaz çok zor yeni evlendiğimde başıma gelmişti ahh geçmek bilmemişti bir türlü öyle bi illet bu
Gittin mi doktora3 ayım doldu bebekte bir gelişim sıkıntısı görünmüyor ama haftaya gidicem tekrar doktora soarım. Duruma göre buraya yazarım canım..
gidemedim canım yarın uğrayacağım kontrol dahilinde, doktora randevu alamıyorum çok dolu asıl randevum 16 ocakta en kötü onu bekleyeceğim yarın görüşemezsem..Gittin mi doktora
Ben bunu doktoruma sordum,ola ki bulaşırsa ilaç kullanmalı mıyım dedim.dahiliye mutlaka gebelikte kullanılabilen bi ilaç verecektir,bebeğe zararı şöyle olabilirmiş,bu kurtlar kanla beslendiği için anne de ve bebekte anemi yani kansızlığa sebep olabilirmiş.internette okudum Allah korusun anemi de tehlikeliymiş.ay ne pis şeyler ya.gelir hamileyken bulur insanı birde sinir oluyorum böyle şeylere.o gün nerden gittim hastaneye pişman oldumgidemedim canım yarın uğrayacağım kontrol dahilinde, doktora randevu alamıyorum çok dolu asıl randevum 16 ocakta en kötü onu bekleyeceğim yarın görüşemezsem..
Ben ilk hissettiğimde sordum o zaman devlete gidiyordum enfeksiyon bölümüne git mutlaka dedi gittim. Doktor ilaç falan veremem hamilelkite kullanımı ile net bilgi yer almıyor ben o riske giremem dedi. Zararı olmaz bebeğe korkma doğuma kadar bekleyeceksin dedi.. şimdiki doktorum farklı ama her muayeneye gittiğimde başka konular hep bunun önüne geçti.. Hiç soramadım. Geçen hafta gitmiştim doktora döndükten ertesi gün sen yazdın. Muayenede 3 boyutlu ultrason bozuktu 10 gün sonra kontrol içinde gel bir de öyle gör bebişi dedi. Ben ona istinaden haftaya gidicem dedim ama doktor aşırı yoğun randevu da alamadım kontrol de olsa alınıyor randevu artık yarın çat kapı gidicem sırf bunu sormaya 3 boyutlu bahane..Ben bunu doktoruma sordum,ola ki bulaşırsa ilaç kullanmalı mıyım dedim.dahiliye mutlaka gebelikte kullanılabilen bi ilaç verecektir,bebeğe zararı şöyle olabilirmiş,bu kurtlar kanla beslendiği için anne de ve bebekte anemi yani kansızlığa sebep olabilirmiş.internette okudum Allah korusun anemi de tehlikeliymiş.ay ne pis şeyler ya.gelir hamileyken bulur insanı birde sinir oluyorum böyle şeylere.o gün nerden gittim hastaneye pişman oldum
Yaa sinirimi o kadar bozdu ki bu durum,İnan seni düşünemiyorum kimbilir ne rahatsızlıklar veriyordur,aklım da sende bi tarafta.bazı doktorlar böyle keskin cevaplar verince de insan ilaç kullanmaya korkuyor.keşke her doktor aynı ağızdan tek bilgi üzerinden konuşsa.ilacı kullansan bir dert kullanmasan bir dert.sinirim çok bozuk.ben burdaki doğum doktoruma sordum dahiliyeye gitmedim,en iyi dahiliye bilir herhalde.Allahım yardım etsin yavrularımızı korusunBen ilk hissettiğimde sordum o zaman devlete gidiyordum enfeksiyon bölümüne git mutlaka dedi gittim. Doktor ilaç falan veremem hamilelkite kullanımı ile net bilgi yer almıyor ben o riske giremem dedi. Zararı olmaz bebeğe korkma doğuma kadar bekleyeceksin dedi.. şimdiki doktorum farklı ama her muayeneye gittiğimde başka konular hep bunun önüne geçti.. Hiç soramadım. Geçen hafta gitmiştim doktora döndükten ertesi gün sen yazdın. Muayenede 3 boyutlu ultrason bozuktu 10 gün sonra kontrol içinde gel bir de öyle gör bebişi dedi. Ben ona istinaden haftaya gidicem dedim ama doktor aşırı yoğun randevu da alamadım kontrol de olsa alınıyor randevu artık yarın çat kapı gidicem sırf bunu sormaya 3 boyutlu bahane..
başlarda aşırı rahatsız ediyordu gece yatamıyordum öyle böyle değil sonra söyledim doktora.. ben risk alamam dedi ama bunu ilacın prospektüsü okuyup söyledi. Ondan sonra da üstüne düşmedim enfeksiyon doktoru söyledi demek ki bununla yaşamam lazım dedim. Sonra da şikayetlerim çok azaldı diye ben üstüne düşmedim. Hala çok şikayetim yok yani başlardaki gibi.. ama yarın gidip bi sorucam eğer sorabilirsem, yakalayabilirsem doktoru... Başlarda hem stresten hem korkudan hem onun verdiği rahatsızlıkla aklıma neler neler geliyordu doktor öyle söyleyince yine içim biraz rahatladı açıkçası...Yaa sinirimi o kadar bozdu ki bu durum,İnan seni düşünemiyorum kimbilir ne rahatsızlıklar veriyordur,aklım da sende bi tarafta.bazı doktorlar böyle keskin cevaplar verince de insan ilaç kullanmaya korkuyor.keşke her doktor aynı ağızdan tek bilgi üzerinden konuşsa.ilacı kullansan bir dert kullanmasan bir dert.sinirim çok bozuk.ben burdaki doğum doktoruma sordum dahiliyeye gitmedim,en iyi dahiliye bilir herhalde.Allahım yardım etsin yavrularımızı korusun
İnşallah sende tez zamanda kurtulursun canımbaşlarda aşırı rahatsız ediyordu gece yatamıyordum öyle böyle değil sonra söyledim doktora.. ben risk alamam dedi ama bunu ilacın prospektüsü okuyup söyledi. Ondan sonra da üstüne düşmedim enfeksiyon doktoru söyledi demek ki bununla yaşamam lazım dedim. Sonra da şikayetlerim çok azaldı diye ben üstüne düşmedim. Hala çok şikayetim yok yani başlardaki gibi.. ama yarın gidip bi sorucam eğer sorabilirsem, yakalayabilirsem doktoru... Başlarda hem stresten hem korkudan hem onun verdiği rahatsızlıkla aklıma neler neler geliyordu doktor öyle söyleyince yine içim biraz rahatladı açıkçası...
Ben çok araştırdım canım şu anki bütün bitkisel tedaviler hamileler için zararlı. Kekik rahim kasılmalarını artırıyormuş. O da düşüğe sebebiyet veriyor Allah korusun. Nar kabuğu var bir de nar kabuğu da döküyor kurtları ama o da hamilelere önerilmiyor bir de bu portakal tarifini yazmış arkadaş o biraz daha masum geldi bana denemeye değer gibi....Ama şunu da yapabilirsin sabah aç karna çiğ kabak çekirdeği.. ben o kadar aç kalamıyorum işte sabahın köründe evden çık işe gel hemen bir şeyler yeme ihtiyacı duyuyorum. kabak çekirdeği falan kesmez beni.. Onu yiyip bir de beklemek lazım bana ölüm.... zaten bulantılarım geçmedi bir de öyle düşünemiyorum açlık.. Çok zor yaa valla sıkıntılı bir durum yani. Hayır geldi bir de hamileyken bulduİnşallah sende tez zamanda kurtulursun canımİbrahim saraçoğlunun videosunu izledim bu konuyla ilgili.sabahları aç karnına kekik yiyecekmişsin.öldürüyormuş kurtları.ne kadar doğrudur bilmiyorum ama denemekten zarar gelmez herhalde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?