GEBELIK DIYABETI BILGI SAHIBI OLANLAR LUTFEN YARDIMLARINIZI BEKLIYORUM

CANIM AZRAMM

RABBİM'E ŞÜKÜRLER OLSUN❤🌹
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2016
3.660
4.493
133
slm hanımlar,bende gebelik sekeri çıktı, 2 aya yakındır diyetteyim olcumlerim arada firlasada güzel gidiyordu, ama bi kac gündür sürekli yüksek seyrediyor yarin kontrol var buyuk ihtimalle insilune başlatacaklar ve ben insulun bebek açısından zararlı olucak diye kullanmaktan çok korkuyorum.çok üzgünüm benim durumumda olanlariniz varsa veya bu durumu geçirmiş olanlar yorumlarinizi bekliyorum çok çok üzgünüm.:KK43::KK43::KK43:

NOT:)MUNE ABLA NE OLURSUN KONUMU TASIMA CUNKU BURDAN CVP ALAMAZSAM DIGER SAYFALARDAN ALAMAM KONUMU BIR SURE TASIMAZSAN COK SEVINIRIM.

slm hanımlar,bende gebelik sekeri çıktı, 2 aya yakındır diyetteyim olcumlerim arada firlasada güzel gidiyordu, ama bi kac gündür sürekli yüksek seyrediyor yarin kontrol var buyuk ihtimalle insilune başlatacaklar ve ben insulun bebek açısından zararlı olucak diye kullanmaktan çok korkuyorum.çok üzgünüm benim durumumda olanlariniz varsa veya bu durumu geçirmiş olanlar yorumlarinizi bekliyorum çok çok üzgünüm.:KK43::KK43::KK43:

NOT:)MUNE ABLA NE OLURSUN KONUMU TASIMA CUNKU BURDAN CVP ALAMAZSAM DIGER SAYFALARDAN ALAMAM KONUMU BIR SURE TASIMAZSAN COK SEVINIRIM.
Ben yaşamadım. Çevremde gebelik şekeri çıkan vardı ama insülün kullanana rastlamadım. Konunuz yukarlarda kalsın diye yazıyorum. Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

İnsülin gerekliyse kullan. Bebeğe zararı olmaz, zaten vücudumuzda üretilen bir hormon. Diğer ilaçlar bebeğe zarar vermesin diye gebelerde insülin verilir. Merak etme. Bebeğinin sağlığı için bir süre kullanmalısın.
Emin ol hiperglisemi fetüse çok çok daha zararlı.

kaç haftalık gebelik

benim gebelik şekerim vardı

çok sıkı diyet yaptım

işyerindeki yemeği bile yemedim meyveyi sayarak yedim

bir sonraki sene geçen sene bunu sayı ile yiyordum deyip bol bol almıştım hatta

insilün gerekirse yapın zira o değil bebeğe şeker zararlı

bir de düzenli beslenin bir inip bir çıkmasın şekeriniz

kaç haftalık gebelik

benim gebelik şekerim vardı

çok sıkı diyet yaptım

işyerindeki yemeği bile yemedim meyveyi sayarak yedim

bir sonraki sene geçen sene bunu sayı ile yiyordum deyip bol bol almıştım hatta

insilün gerekirse yapın zira o değil bebeğe şeker zararlı

bir de düzenli beslenin bir inip bir çıkmasın şekeriniz
sık sık besleniyorum arada azıcık kaçırdığım olsaydı hemen yükseliyordu.iki haftadan beri zaten sürekli düşük seyrediyordu hatta arada kurumeyvler vs tuketiyordumki yükselsin diye ama bir an yükselince artık hep yüksek gitti.peki bebeğinizin kilosu nasıldı?

sık sık besleniyorum arada azıcık kaçırdığım olsaydı hemen yükseliyordu.iki haftadan beri zaten sürekli düşük seyrediyordu hatta arada kurumeyvler vs tuketiyordumki yükselsin diye ama bir an yükselince artık hep yüksek gitti.peki bebeğinizin kilosu nasıldı?

3200 doğdu

ben de 12 kg ile gebeliği bitirdim

İnsülin gerekliyse kullan. Bebeğe zararı olmaz, zaten vücudumuzda üretilen bir hormon. Diğer ilaçlar bebeğe zarar vermesin diye gebelerde insülin verilir. Merak etme. Bebeğinin sağlığı için bir süre kullanmalısın.
Emin ol hiperglisemi fetüse çok çok daha zararlı.
inan bilmiyirum beynim yanmış gibi, nette araştırınca eski konularda kimi zararlı demiş, kimi kullanılması gerekiyor demiş benimde kafam karıştı.sağolun cvplariniz icin

Maşallah ALLAH size bağışlasın. peki olcumleriniz nasıldı?

o kadar ayrıntılı hatırlayamıyorum uzun yıllar geçti

ama benim doktorum bana diyet dediğinde de şekerim çok yüksek değil sınırın az üstünde idi

annemde de şeker olduğu için doğru diyetisyen modunda idik

benimki çok yükselmediği için biraz dikkat ile toparladı hiç sınırı geçmedi

ama hiç pilav makarna dolma vs gibi pirinç içeren şeyler yemedim

et tükettim

peyniri bile az yediriyordu yağlı vs diye

meyve bir küçük elma 3 kayısı 5 erik modunda zaten

çiğ badem vs vardı galiba yediğim

süt yoğurt

bir de be n normalde de reçel vs yemezdim hatta tatlı da yemezdim o nedenle kısacak yer bulmak da zor oldu

mesela çayını şekersiz iç dedi ki 15 yıldır şekerli içmedim dedim

kahvaltıda yağ bal yeme dedi zaten yemiyorum ki dedim

ben listeye çok sıkı bağlı kaldım

bir gün işyerinde arkadaşın biri nişan çikolatası getirdi bir tane bitter madlen

onu yedim almayayım diyemedim çocuğa ayıp olurdu

onunla bile vicdan yaptım akşama meyvemi az yedim

eşim de destek oldu bana özel yemek pişirdi hatta aman az yeme şekerin bir de düşmesin diye de takip etti

geçecek bu günler şimdi burada anlatırken kolay da yaşarken o kadar kolay değildi

sonu güzel o günleri düşünün

o kadar ayrıntılı hatırlayamıyorum uzun yıllar geçti

ama benim doktorum bana diyet dediğinde de şekerim çok yüksek değil sınırın az üstünde idi

annemde de şeker olduğu için doğru diyetisyen modunda idik

benimki çok yükselmediği için biraz dikkat ile toparladı hiç sınırı geçmedi

ama hiç pilav makarna dolma vs gibi pirinç içeren şeyler yemedim

et tükettim

peyniri bile az yediriyordu yağlı vs diye

meyve bir küçük elma 3 kayısı 5 erik modunda zaten

çiğ badem vs vardı galiba yediğim

süt yoğurt

bir de be n normalde de reçel vs yemezdim hatta tatlı da yemezdim o nedenle kısacak yer bulmak da zor oldu

mesela çayını şekersiz iç dedi ki 15 yıldır şekerli içmedim dedim

kahvaltıda yağ bal yeme dedi zaten yemiyorum ki dedim

ben listeye çok sıkı bağlı kaldım

bir gün işyerinde arkadaşın biri nişan çikolatası getirdi bir tane bitter madlen

onu yedim almayayım diyemedim çocuğa ayıp olurdu

onunla bile vicdan yaptım akşama meyvemi az yedim

eşim de destek oldu bana özel yemek pişirdi hatta aman az yeme şekerin bir de düşmesin diye de takip etti

geçecek bu günler şimdi burada anlatırken kolay da yaşarken o kadar kolay değildi

sonu güzel o günleri düşünün
Ayrıntısıyla usenmeden anlatmissiniz teşekkür ederim.

bendede boyleydi cok yuksek degil 160 150 sinir sayilir bu degerle insulin vermezler 190 biraz fazla
bol bol sut yogurt tuket
yuksek ciktigi gun ne yedigine dikkat et muz falan cokmu tuketiyosun ?

Merak etme dikkat edersen hayırlısıyla bu süreç geçecek. Geçen sene ben de aynı durumdaydım.nerdeyse bir şey yeni gordum kilo almadım verdim.3 kilo 36.haftada bebeğim doğdu bana doktor sadece tekrar hamilelik dusunursen insülin başlarız dedi o kadar.benim ailede de hep şeker var maalesef ama atlattık şükür

Bebeğe zararlı olan şey insulin değil, kontrol altına alınmayan yüksek şekerdir. Hem de tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük tehlike taşır bebek için. İnsülin gerekirse kullanacaksınız yani.

insüline ilaç gözüyle bakma insülin ilaç değildir... yüksek şeker çok daha tehlikeli.. aslında tokluk şekerlerin çok aşırı yüksek değil sıkı diyet ve egzersizle daha iyi olacağını düşünüyorum.. tabi gebelikte çok ağır egzersiz yapamazsın belki yürüyüş olabilir..

İki gebeliğimde de diyabet vardı.
Diyetimi çok sıkı yaptım, hiç yükselmedi.
Birinde 11 diğerinde 13 kg aldım, bebeklerim de sağlıklı doğdu şükür.
Bu ara yükseldiyse ters giden bşr şey vardır.
Ya diyetinizi bozmuşsunuzdur ya da çok hareketsizsinizdir. Yürüyüş yapmayı deneyin

Back
X