Gebelik diyabeti hakkında

Villanelle

devil in disguise
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2021
2.944
7.383
108
Merhaba hanımlar, ben 5 hafta 3 günlük hamileyim. İnşallah ikizlerim olacak. Ancak kan tahlil sonucumda glikoz 107 çıktı. Şimdi böyleyse ileride gebelik diyabetine dönüşeceğinden endişe ediyorum. Biraz da kiloluyum açıkçası vücut kilo indeksim 30. Daha önce böyle yüksek glikoz çıkıp, sağlıklı doğum yapan arkadaşlardan yorumlar bekliyorum. Diyetisyene gidip uygun bir diyet yapacağım? Yürüyüşüme özen göstereceğim? Ama daha fazla bir şeyler yapmam gerekir mi acaba? Neler yapmam gerek? Nelere dikkat etmem gerek? Teşekkürler şimdiden.

Merhaba hanımlar, ben 5 hafta 3 günlük hamileyim. İnşallah ikizlerim olacak. Ancak kan tahlil sonucumda glikoz 107 çıktı. Şimdi böyleyse ileride gebelik diyabetine dönüşeceğinden endişe ediyorum. Biraz da kiloluyum açıkçası vücut kilo indeksim 30. Daha önce böyle yüksek glikoz çıkıp, sağlıklı doğum yapan arkadaşlardan yorumlar bekliyorum. Diyetisyene gidip uygun bir diyet yapacağım? Yürüyüşüme özen göstereceğim? Ama daha fazla bir şeyler yapmam gerekir mi acaba? Neler yapmam gerek? Nelere dikkat etmem gerek? Teşekkürler şimdiden.
Geçmiş olsun benim sekerim 250 😔 dikkat ediyorum yediklerime meyveyi tatlıyı ekmeği çok azalttım bol bol su iciyorum

Kizlar benim hem polikistik over im hem insülin direncine bağlı gizli şeker başlangıcım vardı. Günde 2 diaformin 850 mg kullanıyordum. Hafta başı doktor kese görünce dedi kestim ancak endokrinoloji dr a mesaj attım mutlaka gel bi tahlil yapalım ki ona göre diyet ya da insülin iğnesi veririz gebelikte şeker risklidir dedi. Benim gibi insülin direnci olan ilac kullanıp gebe kalınca bırakan var mi ne aşamadasınız ?? Ve kan sulandirici igne kullanıyorum kesin şimdi olmasada ilerleyen aylarda insülin ignesine başlar miyim ,2 igne kullanmaktan korkuyorum

Benim açlık 98, 1.saat tokluk 186 çıktı bugün. Sanırım insüline başlayacağım. Çok diyet yaptığım söylenemez ama bu şekilde kontrol altına alamadım maalesef

Back
X