Gebelik haftasının i ultrason ile uyuşmaması

Civcivvvv

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2015
51
14
88
41
Arkadaşlar merhaba
7 hafta 2 günlük hamileyim fakat uktrasonda doktpr 6 hafta 5 günlük hamile gözüküyorsun dedi.
Biraz kese geride dedi. Gelişim geriligimi?? Böyle bir durum yaşayan ve sonradan düzelen varmı. Lütfen yardımcı olun. Haftaya bakıcam gelişimine dedi. Col canım sıkıldı ye ek içmemde sıkıntı yok. Zaten onunla ilgili oldugunu düşünmüyorum insanlar hamilelikde ilk 3ay miğde bula tısından bişey yiyemiyor ama yinede gebelik haftası ve bebek doğru haftada ilerliyor. Kafam cok karışık hayırlısı allah'tan.

son adet tarihinden emin misin canım bazen yanlış hatırlayabiliyoruz. yada bazen geç yumurtlama nedeniyle döllemede geç gerçekleşiyor. haliyle kese tahmin edilen haftadan daha küçük bir hafta da görünüyor. içini ferah tut bence sen meraklanma.

son adet tarihinden emin misin canım bazen yanlış hatırlayabiliyoruz. yada bazen geç yumurtlama nedeniyle döllemede geç gerçekleşiyor. haliyle kese tahmin edilen haftadan daha küçük bir hafta da görünüyor. içini ferah tut bence sen meraklanma.
Son adet tarihini cok iyi hatırlıyorum 6 agustosdu. Tatilin son günü hasta olmuştum. İşin entersan kısmı doktpra gittigimde 6 haftalıkken tam 6 haftalıksın dedi ulturasonda. 9 gün sonra gittim 7 hafta 2 gün olması gerekirken 6 hafta 5gün dedi. Zaten düşük riskimde var. Hayırlısı hakkımda. Ne yapalım bundada bir hayır vardır ama kafama talmadan duramıyorum elimde diil.

Gayet normal endişe edilecek birşey yok sonrasında haftasını yakalıyor geç döllenme değilse. Geç döllenme olduğunda doktor sat tarihini değiştiriyor Zaten. Panik yapmayın :) doktor biraz garip konuşmuş o yüzden endişelendiniz sanırım.
Ayrıca elle ölçüm yaptığı için hata payı da oluyor.
Benim bebişimde 4 gün geri çıkmıştı 7 haftalıkken. Geçen hafta gittiğimde uyumlu çıktı.

İ
Gayet normal endişe edilecek birşey yok sonrasında haftasını yakalıyor geç döllenme değilse. Geç döllenme olduğunda doktor sat tarihini değiştiriyor Zaten. Panik yapmayın :) doktor biraz garip konuşmuş o yüzden endişelendiniz sanırım.
Ayrıca elle ölçüm yaptığı için hata payı da oluyor.
Benim bebişimde 4 gün geri çıkmıştı 7 haftalıkken. Geçen hafta gittiğimde uyumlu çıktı.[/QUOTE i inşallah desigin gibi olur. Haftaya gidicez belli olucak. Normalde bu haftada bebegin boyu vs şu kadar olur dedi ama seninki biraz küçük dedi. Bizde şaşırdık. Öyle bi konuştuki sanki bir sprun var gelişim geriligi var gibi. Hatta 6 hafta 5 gün dedi bende hocam 7hafta 2 gün olması gerekmiyormu dedim ozaman düzeltti. Evt biraz minik dedi.

Benimde 2 gün geri çıkmıştı 2 gün sonra bulantı için gittiğimde kontrol ettiklerinde 3 gün ilerdeydi. Doktor olabiliyor 3 5 gün sapmalar demişti. Icinizi ferah tutun

O ölçümler milimetreyle oynuyor o yüzden çok normal. Cihazdan cihaza bile fark ediyor bazen.

İlk haftalarda bu tür yanılmalar olabiliyo.
7+3 diye gitmiştim 7+2 ile uyumlu çıktı.
Bi sonraki hafta 8+3diye gittim 8+5 çıktı canım

Bir hafta ileri veya geri normal kabul ediliyormuş. 1 haftayı aşarsa zaten şüphelenirseniz doktora söyleyin.

Arkadaşlar merhaba
7 hafta 2 günlük hamileyim fakat uktrasonda doktpr 6 hafta 5 günlük hamile gözüküyorsun dedi.
Biraz kese geride dedi. Gelişim geriligimi?? Böyle bir durum yaşayan ve sonradan düzelen varmı. Lütfen yardımcı olun. Haftaya bakıcam gelişimine dedi. Col canım sıkıldı ye ek içmemde sıkıntı yok. Zaten onunla ilgili oldugunu düşünmüyorum insanlar hamilelikde ilk 3ay miğde bula tısından bişey yiyemiyor ama yinede gebelik haftası ve bebek doğru haftada ilerliyor. Kafam cok karışık hayırlısı allah'tan.
Canım çok normal arada bi kaç gün fark var. Zaten yeme içme ile alakası yok. Çünkü daha o haftalara gelmemişsin.

Hiiiic endişelenmeye bende 7 haftik olması gerekirken 4 haftalık çıktı ultrasonda 3 hafta geride çıktı geç dollenmeymis 10 gün sonra tekrar gel diyip çok olumsuz davrandı doktorum ama 10 gün sonra gittiğimde 6 haftalık olduğunu herşeyin normal ilerlediğini endişe etmem gereken hiç bişey olmadığını söyledi . 3. Hafta tekrar gidicem kalp atışını dinlemek için :)

Arkadaşlar merhaba
Canım benimde bebek 6+5 de ama adetime göre 7+4 olması lazım. çok normal bu durum. sonuçta adet günü hamile kalmıyorsun, geç döllenme olabilir. doktorlar adete göre hesaplıyor ama hamile nezaman kaldığını bilmiyorsun değil mi? benimki senden daha geri de ve doktorum hiç bir sorun yok dedi. Merak etme.

Merhabalar nasılsın durumun ne oldu çok merak ettim bende maalesef olumsuz :KK43:
Senin ne oldu son durum.
Bebek suan 8 haftakese 6hafta 5günlük. Kese ve bebel uyumsuz. Gidişat iyi degil. Bebegin kalp atışı var. Ama kese yavaş gelişiyor. Bu perşembe doktora gidicez. Umudumu yitirdim artık. Cünkü bu şekilde ilerleyen gebelikler hem olumsuz sonuclanmış. Ne yapalım takdir ilahi herşeyde bir hayır vardır

Rabbim sizlere bagislasin. Dualar edelimki saglikli olsunlar canim
Uzulmeyn Rabbim nasipettiyse yine eder Allahin iznjyle

Senin ne oldu son durum.
Bebek suan 8 haftakese 6hafta 5günlük. Kese ve bebel uyumsuz. Gidişat iyi degil. Bebegin kalp atışı var. Ama kese yavaş gelişiyor. Bu perşembe doktora gidicez. Umudumu yitirdim artık. Cünkü bu şekilde ilerleyen gebelikler hem olumsuz sonuclanmış. Ne yapalım takdir ilahi herşeyde bir hayır vardır

Benim ilk gebeligimdeki gibi 6 hafta doluyor sonraki günlerde kalbi duruyor bu durumun geriden gelmesiyle bir alakası olmadığını düşünüyorum ikinci kez aynı şeyleri yaşıyorum bu sabah 9 da kürtaja giriyorum :( bundan sonraki süreçler arastirilicak beden kaynaklı olduğu çok gerginim şuan rabbim 3. Sunu yasatmasin :(

Benim ilk gebeligimdeki gibi 6 hafta doluyor sonraki günlerde kalbi duruyor bu durumun geriden gelmesiyle bir alakası olmadığını düşünüyorum ikinci kez aynı şeyleri yaşıyorum bu sabah 9 da kürtaja giriyorum :KK43: bundan sonraki süreçler arastirilicak beden kaynaklı olduğu çok gerginim şuan rabbim 3. Sunu yasatmasin :KK43:
Çok geçmiş olsun. Allah tekrarını yaşatmasın bir daha. Sağlıklı hamilelik versin. Senin durumunda olanların bir çoğu pıhtılaşma sorunundan dolayı bebeğin kalbi duruyor.Bununla ilgili ilaç vs kullandın mı hiç.

Senin ne oldu son durum.

Canım öncelikle ne olursa olsun umudunu yitirme. Ama sonuç olumsuz olursa da güçlü ol. En azından yolun başı ben nelerini duyup nelerini okudum. Bende 1 ay önce boş gebelikten kürtaj oldum. Son ana kadar umudum az da olsa bir umut diye diye haftalarca git gel yaptım.En son 10 haftalıkken önce düşük sonra kürtaj oldum. Hep kendimden daha zor durumda olanları düşündüm. Tam duygusal boşluk yaşayıp üzülmeye başlamıştım ki bi arkadaşımın 4 aylık hamileliğinin doğumla sonlandırılacağını duydum kalp büyümesi varmış ve ölü doğum yaptı. Sonra dedim ki senin üzülmen Allah'ın gücüne gider neleri var hakkımda hayırlısı buymuş diyorum. Rabbim isteyen herkese sağlıklı bir hamilelik ve sağlıcakla doğup büyüteceğimiz hayırlı evlatlar nasip etsin.

Back
X