• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gebelik hakları,lütfen yardım

• Konu Sahibi Konu Sahibi aynurmutlu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
A

aynurmutlu

Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar
21 haftalık hamileyim,çalışan bir anne ve anne adayıyım benim problemim iş yerimden izine çıkartılmış olmam,işverenin böyle bir hakkı varmıdır?maaş vermemek için gebelik iznimi kullanmama 2 ay kala beni 2 ay izine çıkarttı.yani benim doğumuma daha 4 ay var fakat ben kendi deyimimle işten çıkartıldım.ssk dan çıkartamaz diye tahmin ediyorum ama tam da bilemiyorum.bilgisi olan arkadaşlar var ise lütfen yazabilirmisiniz
:(senağlama

Böyle bir hakkı yok doğumdan önce ve doğumdan sonra 8 hafta olmak üzere 16 hafta lık annelik izni var..İşveren sanırım söyle birşey yapmaya çalışmış biriken yıılık ücretli iznini önceen sana kullandırmış galiba..Eğer böyleyse birşey yapılamaz..Yıllık iznli ücretin zamanını belirleme hakkı işverendedir..Eğer verdiği 2 aylık izin analık izni isse böyle birşey yapmaz iş mahkemesinde dava açabilirsin..Kanun hükmü açık doğumdan önce 8 hafta diyor..Lakin dediğim gibi 2 aylık izin yıllık iznin olabilir..Bu haldede sigotlalılık ilşkisi kesilmz devam eder..Sadece meslek hastalığı iş kazası sigorta pirimleri ödenmez..Eğer gebeliğinden dolayı böyle bir eylemde bulunmuşssa cinsiyetinden solayı haksız ayrımla karşılaştığın için 4aya kadar ücretin tuttarında tazminat ve yoksun kaldığın hakalarını isteyebilirsin..Eğer birikmiş iznim yoksa işmahkemesinde dava açarak bunları talep edebilirsin..

bilgin için tşk ederim
bu gün beni iş veren vekili yani personel müdürü şirkete çağırdı ve beni çıkarmış bulundukları tarihten itibaren maaş vereceğini çalışır gibi maaş ödeyeceklerini ve karşılığında ben den istifa tarzı bir yazı yazıp imzalamamı istedi.böyle bir şeyi kabul etmedim ve üstü kapalı bir biçimde tehdit etti,yani 2 ay maaş için ben 6 yıllık geçmişimi silicem benden bunu istedi ve kabul etmediğimi bildirdim.şimdi çalışma bakanlığına şikayet dilekçesi vermeyi düşünüyorum ama ne kadar yardımcı olabilirler bilemiyorum.yani rüşvet konusundan dolayı sonuçlanacağını açıkçası pek de beklemiyorum

Rüşvet suçu oluşmaz (çünkü özgü suçtur; kamu görevlisi olması gerekiyor) ama dediğim gibi iş mahkemsinde dava açarak hem kalan maaşını alırsın hemde 4 aylık ücret tutarında tazminat alabilirsin..İşverenler hamile kadınlara karşı böyle bir yol izlerler genelde.Bu oyuna gelmeyin ben öğrenciyim bir avukata danışın..Dava süresini falan kaçırmayın..Bakanlığa yapacağınız başvuruyuda delil olarak kullanırsınız...

Back
X