Gebelik isterken tsh düzeyi kaç olmalı?

Rozaaa58888

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2025
59
29
3
30
Merhabalar Mart'ta ilk gebeliğimde düşük yaşadım. Şuan tsh düzeyim 3,14
Dahiliyeye gittim. Bu durumu söyledim. Gebelik istediğimi de.Eskiden 2,5 altında olması gerektiğini ama artık bunun değiştiğini söyledi. Arkadaşım 6 aylık hamile. Tsh değeri 2,9 olmuş. Doktor dikkat etmemiz gerekiyor demiş. Ki tsh hamilelikte artan birşey. Israrla yeni değişti diyor.
Siz gebe kaldığınızda tsh değeriniz kaçtı?

gebelik dısında 5 be altında olması, gebelikte 2.5 altında olması istenir. ben de 3.5 ile hamile kaldım. hamile kalınca hızlı artan gebelik hormonu tsh baskılar. ilk haftalar bu yüzden tsh düser. benim 25. haftada 3’e çıkınca tekrar ilaç kullanmaya basladım 25 mg. 32.haftada ilaca rağmen tekrar 3’e çıktı bu sefer 50 mg almaya basladım. doğuma kadar bir daha çıkmadı.

yani hamile kaldığınızda bu hormon zaten sürekli komtrol ediliyor ve gerekirse önlem alınıyor. ama gebelik dısında 5 ve altında olması sağlıklı kabul ediliyor

Dahiliyeye gittim. Bu durumu söyledim. Gebelik istediğimi de.Eskiden 2,5 altında olması gerektiğini ama artık bunun değiştiğini söyledi. Arkadaşım 6 aylık hamile. Tsh değeri 2,9 olmuş. Doktor dikkat etmemiz gerekiyor demiş. Ki tsh hamilelikte artan birşey. Israrla yeni değişti diyor.
Gebeliğin ilk 3 ayı tsh 2,5 altı olması lazım.Gerektiği durumda ilaç veriliyor.Aylık kan testlerinde tsh serbest t3 ,t4 tüm tiroid değerline bakılması lazım.Tiroid çok önemli hamilelik durumunda.(Ben de 9 ay doktor kontrolünde ilaç kullandım)

Bende yıllardır tiroid yetmezliği var. Hep ilaç kullandım ama değerim hep 3-4 arası gidip geliyordu. Daha sonra doz arttırdık ve inositol de kullandım o şekilde 1.75 e düştü ilk kez ve o ay hamile kaldım. Bence çok önemli ve gebelik isteniyorsa 2.5 altında tutulmalı. Senin yerinde olsam doktorumu değiştirirdim canım

Bende Mart ayında kürtaj oldum o zaman tsh 1.64 falandı şimdi 2.68 e çıkmış doktora sorduğumda gebelik yoksa normal gebelikte 2.5 üstü istemiyoruz dedi

gebelik dısında 5 be altında olması, gebelikte 2.5 altında olması istenir. ben de 3.5 ile hamile kaldım. hamile kalınca hızlı artan gebelik hormonu tsh baskılar. ilk haftalar bu yüzden tsh düser. benim 25. haftada 3’e çıkınca tekrar ilaç kullanmaya basladım 25 mg. 32.haftada ilaca rağmen tekrar 3’e çıktı bu sefer 50 mg almaya basladım. doğuma kadar bir daha çıkmadı.

yani hamile kaldığınızda bu hormon zaten sürekli komtrol ediliyor ve gerekirse önlem alınıyor. ama gebelik dısında 5 ve altında olması sağlıklı kabul ediliyor
Bazı doktorlar tsh değerinin gebelikten önce 2,5 altı olmasını, hatta olmazsa gebe kalmanın zor olacağından bahsediyorlar. Teşekkür ederim 😊

Bende Mart ayında kürtaj oldum o zaman tsh 1.64 falandı şimdi 2.68 e çıkmış doktora sorduğumda gebelik yoksa normal gebelikte 2.5 üstü istemiyoruz dedi
Benimde kürtaj dan sonra böyle oldu. Öncesi 2 altıydı. Ben sorduğumda aynısını söylüyorlar. Tekrar dahiliyeye gideceğim.

Benimde bu civardaydi doktor tiroid ilaci vermisti dusuk seviye, bebek anneden aliyormus on hafta cunku suan 1.5 seviyelerinde benim, tiroid ilacini uc ay kullanmistim gebe kalmadan once
Baska bir doktorla daha görüşün isterseniz. Bende 2.5 aldi olmali diye biliyorum

Back
X