• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik kesesinin yanında kanama alanı

Pimpirikli10

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2020
1.645
1.500
133
Merhaba. Sat 26 Ekim bat ise 22 Kasımdı. 23 Kasımda pozitif test olunca 24 kasımda beta verdim 121 çıktı. 26 kasımda 377 çıktı. Rahim kalınlığı ve progesteron iyiydi. 2 aralıkta gel keseye bakalım dedi. Bugün gittik. Bugün sata göre 5+2. Karından ultrason ile 4.53 mm kese gördü. Ama keseden daha büyük kanama alanı var büyük düşük riskin var kan ver dedi. Kan verdik 2795 beta 28.1 progesteron çıktı. Sonuçları gösterdik ne acılar çektiğimizi bu bebeğin bizim için nasıl mucize olduğunu bildiği halde sinir bozucu bir tavırla düşük riski var deyip durdu. Dedim hocam hiç ağrım sızım yok çok şükür lekelenme yok. Olsun 2 düşük var diyor(1 kimyasal 2 yıl önce + 1 tüp bebek 7 haftada kalp atışı durdu embriyo 2 ye bölünüp) Eşim defalarca soruyor hocam kaybeder miyiz sorun var mı ? Yahu sen tüm aşamalarımızı biliyorsun Allah bize kendiliğinden bir evlat nasip etmiş insan bi içimizi rahatlatır demi inşallah olmaz falan der. Ben kendim araştırdığımı söyledim hocam bu kanama alanı bazen kese büyüdükçe kaybolabiliyormuş diye. Aynen olabiliyor diyor.
Birilerinin güzel hikayelerini duymaya ihtiyacım var arkadaşlar 🥹

Mrb benimde iki gebeligimde de oldu kanama alanı. İlk gebeligim düşükle sonuçlandı. Şuan 16 haftalık hamileyim. İlk haftalarda yine kanama alanı vardı. Dr yemek ve WC hariç kalkma dedi sürekli yattım. 3 hafta sonra kayboldu kanama alanı şuan sağlıklı ilerliyor. Benim gebeliklerim de tüp bebekle.

Mrb benimde iki gebeligimde de oldu kanama alanı. İlk gebeligim düşükle sonuçlandı. Şuan 16 haftalık hamileyim. İlk haftalarda yine kanama alanı vardı. Dr yemek ve WC hariç kalkma dedi sürekli yattım. 3 hafta sonra kayboldu kanama alanı şuan sağlıklı ilerliyor. Benim gebeliklerim de tüp bebekle.
Bir açıklama bile yapmadı biliyor musun şunu yapma bunu yapma bile demedi

Merhaba Allah bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin🙏🏻 benim ilk gebeliğim size ne kadar yardımcı olurum bilmiyorum ama benim de kesemin üstünde bir kanama alanı gördü doktorum. Benim kanamam da olmuştu ama uzun sürmedi çok şükür kahverengi lekelenmeler şeklinde oldu. Progestan fitil ve iğne yazdı. Daha sonra kontrole gittiğimde kanama alanının hala var olduğunu ama küçüldüğünü söyleyip ilaç dozlarında değişiklik yaptı. Bugün tekrar gideceğim kontrole inşallah bende tamamen kapandı haberini duyarım.
Bende de böyle olunca çok araştırdım. Her şeyi okudum videolar falan izledim kendi kendime anlamaya çalıştım. Durumu bizim gibi olanların çoğuna bu şekilde tedavi verilmiş ve zamanla küçülmüş kanama alanları. Ben kanama görmüştüm mesela bazılarında kanama alanı olmasına rağmen kanama da olmamış kendi kendine kapanmış. Siz de içinizi ferah tutun. Bu gerçekten bir mucize rabbim bunun sevincini yaşamayı nasip ettiyse daha güzellerini yaşamayı da nasip eder. Bizim moralimiz bebeğimiz için çok önemli.
Doktorunuz belki sonraki kontrollerinizde gerek görürse size de bir tedavi uygular şu an bir şey demediyse takiptedir. İyi düşünelim iyi olsun. Benim doktorum da sana bu ilaçları veriyorum ama bu hormonlar senin içinde deniz kadar benim verdiklerim damla gibi demişti. Takip edecez diyor hep her hafta kontrole gidiyoruz. Rabbim hepimize iyi haberler almayı nasip etsin🙏🏻

Bu sürede bende evdeyim mümkün olduğunca ayaklarımı yükseğe koyup uzanıyorum yemeğimi bile koltukta yiyorum. Sadece tuvalete kalkıyorum iş yapmıyorum. Dinlenmek iyi geliyor siz de kendinizi çok yormayın 🙏🏻 karşı komşumuz yıllar önce ben evli bile değilken ikinci çocuğuna hamileydi. Zor günler geçirdiğini biliyorum annemde evinin anahtarı vardı eşi çalışıyordu annem sabah kahvaltısını öğle yemeğini saati saatine kendisi götürürdü. İlk gebeliğinde böyle bir şey olmamış hiç ama ikincisinde düşük riski vardı. Ama çok şükür şimdi çok sağlıklı bir evladı daha var.
Demem o ki bu risk daha önceki gebeliğinde hiçbir sorun yaşamayanlarda da olabiliyor. Daha önce kötü tecrübelerin olması da şimdi yine kötü olacağı anlamına gelmez. Ben her üzüldüğümde bunu hatırlamaya çalışıyorum. Umarım size de bir faydası dokunur. Rabbim bekleyen herkese şifasını versin evlatlarımızı sağlıklı huzurlu bir şekilde kucağımıza alıp büyütmeyi nasip etsin inşallah🙏🏻

Kuzenimin ilk gebeliğinde kanama alanı varmış yorgan döşek yatmış geçmiş yani sabredin dinlenin inşallah Allahım size bağışlar doktorlar biraz höt höt olabiliyor

Bu sürede bende evdeyim mümkün olduğunca ayaklarımı yükseğe koyup uzanıyorum yemeğimi bile koltukta yiyorum. Sadece tuvalete kalkıyorum iş yapmıyorum. Dinlenmek iyi geliyor siz de kendinizi çok yormayın 🙏🏻 karşı komşumuz yıllar önce ben evli bile değilken ikinci çocuğuna hamileydi. Zor günler geçirdiğini biliyorum annemde evinin anahtarı vardı eşi çalışıyordu annem sabah kahvaltısını öğle yemeğini saati saatine kendisi götürürdü. İlk gebeliğinde böyle bir şey olmamış hiç ama ikincisinde düşük riski vardı. Ama çok şükür şimdi çok sağlıklı bir evladı daha var.
Demem o ki bu risk daha önceki gebeliğinde hiçbir sorun yaşamayanlarda da olabiliyor. Daha önce kötü tecrübelerin olması da şimdi yine kötü olacağı anlamına gelmez. Ben her üzüldüğümde bunu hatırlamaya çalışıyorum. Umarım size de bir faydası dokunur. Rabbim bekleyen herkese şifasını versin evlatlarımızı sağlıklı huzurlu bir şekilde kucağımıza alıp büyütmeyi nasip etsin inşallah🙏🏻
Kuzenimin ilk gebeliğinde kanama alanı varmış yorgan döşek yatmış geçmiş yani sabredin dinlenin inşallah Allahım size bağışlar doktorlar biraz höt höt olabiliyor
Bugün prof de. A gittim o kanama alanı değil sıvı birikmesi sorun yok korkma düşük tehlikende yok dedi. Yalnızca keseyi 8-9 mm ölçmek isterdim 4mm onun takip edilmesi gerek dedi. Dünki doktor 4,53 mm ölçmüştü dedim. O da cihazdan yada ölçümden kaynaklı olabilir çok küçük olduğu için kese dedi

Bugün prof de. A gittim o kanama alanı değil sıvı birikmesi sorun yok korkma düşük tehlikende yok dedi. Yalnızca keseyi 8-9 mm ölçmek isterdim 4mm onun takip edilmesi gerek dedi. Dünki doktor 4,53 mm ölçmüştü dedim. O da cihazdan yada ölçümden kaynaklı olabilir çok küçük olduğu için kese dedi
Çok sevindim sizin için🙏🏻 doktorunuz da söylemiş cihaz farkı, ölçüm açısı değiştirebiliyor kese ölçüsünü. Belki geç döllenmedir bekleyip takipte kalmakta fayda var içinizi ferah tutun🙏🏻 bir sonraki kontrolünüzde bu sorunlar da kalmaz inşallah her şey yoluna girer🙏🏻

Çok sevindim sizin için🙏🏻 doktorunuz da söylemiş cihaz farkı, ölçüm açısı değiştirebiliyor kese ölçüsünü. Belki geç döllenmedir bekleyip takipte kalmakta fayda var içinizi ferah tutun🙏🏻 bir sonraki kontrolünüzde bu sorunlar da kalmaz inşallah her şey yoluna girer🙏🏻
Amin inşallah Rabbim yardım etsin 🤲🏻

Back
X