Gebelik mi dış gebelik mi

Kanamam oldu ama o olabilir dedi doktor.. Ağrım yok mesela dış gebelikte değerler kaç olunca ağrı olur
 
Gene doktora gideceğim psikolojim çok bozuldu.. Peki sizce 6 haftalıkken değer 3500 iken kese ve bebek alttan görülmeme olasılığı nedir doktorlara ameliyat demek kolay geliyor..
nomral şartlarda 2 binlerdeyken görülmesi gerek. acaba diyorum bi gebelik daha var rahim dışında da o yüzden mi değer bu kadar yüksek çıkıyo beta
 
Muhtemelen 10 Ekim yumurtlama tarihim
 
boş gebelik belirtileriniz nelerdi? kanama var mıydı?
 
Kanamam oldu ama o olabilir dedi doktor.. Ağrım yok mesela dış gebelikte değerler kaç olunca ağrı olur
Onu tam bilmiyorum ama senin sonucun tam sinirda , internette 3000 ve uzerinde kese görünür diyor bugun veya yarin gittiginde görülür belki bu hcg hormonu surekli artis gosteriyo dün gitmediysen bugun git hele doktora gozetimde ol
 
Dün gittim ve gözükmedi bugün de gideceğim lütfen dua edin..
 
boş gebelik belirtileriniz nelerdi? kanama var mıydı?
Hamilelik belirtilerini yaşıyordum zaten çok erken tahmin etmiştim ama testi adet gunumdeyaptım pozitifti kan vermeye gittim degerim ilki 365 iki gün sonra verdiğim 680 falandı sonra 5+1e kadar herşey normaldi o gün bi kusma geldi lavaboya gittim 2 saat sonra falan lekelenme M oldu ertesi gün dr gittim çünkü akşamdı ve ilçe olduğu için otobüs yoktu dr yerleşme olabilir bu haftalarda normaldir deyip gönderdi neyse baktım lekelenme sonrası belirtilerim yavaş yavaş kayboldu koku hassasiyeti ağızda metalik tat suyun tuzlu olması mide bulantısı kayboldu 5+4te randevu aldık dr dış gebelik olabilir dedi kan istedi değerin iyi artimiş dedi ama bebek yok kürtaj olmalısın dedi bende başka dr gittim oda istersen 1 hafta bekleyelim dedi bekledik maalesef 8.haftamda kendiliğinden dustu
 
Benim bildigim de dis gebelikte deger bir. Cok artar bir azalir duzesizdir.
Keseyi goremedik diye dis gebelik teshisi koymak biraz sacma olmus. Sonucta bir kese olmasi lazim rahimde degilse nerde bu kese ? O keseyi bulup rahimde degil de baska bir yerdeyse teshisi dogrulamalari lazim.

Benim hamileligimde hcg 100 iken yaptirdigim kan testinde 19 cikti. Bana dusuk yapiyorsun dediler. Megerse hastanenin labaratuvardaki aleti bozukmus yanlis olcmus. Bu ortaya cikmazdi ben itiraz edince arastirdilar da ortaya cikti.

Kalp atisini gormek icin baska dr gittim kese var bebek yok dedi.

Ona inanmadim aglaya aglaya ayni gun baska dr gittim o da bebekte kese de var dedi.

Anlayacagin ilk gebelik teshisinde her kafadan bir ses cikiyor. İyi bir dr gidip tekrar muayene ol ve dis gebelik derse kesenin nereye yerlestigini sor.

İnsallah Allah gonlune gore verir
 

Bakın ben hcg degeri nedir kacinci haftada kac cikar onu bilemem, cunku hic bir doktorum istemedi benden. Ama soyle bir durum var; siz kendinizi 6 haftalik sanirken gec dollenme oldugu icin suan 5 haftalik bile olabilirsiniz. 5 haftalikken kesenin gorunmemesi normal bir sey, herkes bu haftasinda keaeyi gorecek diye illa bir sey yok.

Dış gebelik tüplerde yapisiklik oldugu zaman meydana geliyor. Daha once rahim filmi cektirmis miydiniz. Tüplerin yapışık olma durumu cikolata kisti olan kisilerde ve agir vajinal enfeksiyon (ic enfeksiyon) gerlciren kisilerde oluyor cok yuksek ihtimal.

Doktorunuz zaten gozetim altinda tutmak istediyse, normal bir gebelik gecirme sansiniz var demektir.

Kanama bende de vardi bunu 5+2 de yasamistim ama bnmkisi kahverengi lekelenme seklindeydi. Sizin gibi boş ve dış gebelik olmasindan korkuyodum ama cikmadi. Yuzde 50 bir ihtimaliniz var bence icinizi ferah tutmaya calisin.
 
Cevabınız için çok teşekkür ederim içimi biraz da olsa rahatlattınız ama her gittiğim doktor ameliyat ve kürtaj dediği ve gün aşırı kan alımı ve vajinal ultrasonda yapıldığı için çok yıprandım o filmi hiç çektirmedim lütfen dua edin kafayı yemek üzereyim
 
Buraya guzel haberlerle dön insallah , sonuc ne olursa olsun hazırlıklı ol unutma senin sagligin daha onemli insallah mutlu ha erle gelirsin canım
İnşallah çok teşekkür ediyorum lütfen benim için dua okur musunuz akşam sonucu gene yazarım
 

Iyi bir doktor bulmak inanın ki cok zor. Ben bu hamilelik surecinde bir suru doktor gezdim ve inaninki hic birinden memnun kalmadim. Ne hasta psikolojisinden anliyorlar ne adam akilli bir teshis koyabiliyorlar. Bende kist vardi kime gitsem sendeki cikolata kisti hamile kalman zor tarzinda seyler soylediler. Hatta suan hala devam ettigim bir doktorum var (sirf kullandigi aletler cok iyi oldugu icin ona hala gidiyorum) rahmin dar hamile kalman icin ameliyat etmemiz gerekli diye bir seyler zirvalamisti. Hic biseyde yaotirmadan gebe kaldim nihayetinde. Kistime biri ciko dedi, birisi kist mist gormedi, en son biri de bu ciko degil dermoid kist dedi. Daha kisti bile ayirt etmekten aciz doktorlarin eline kalmid durumdayiz gerisini siz hesaba katin artik.

Bir kere dis gebelikte en birincil faktör kan degerlerinin artis seklidir. 2 gunde 2 kati olmasi bir gebeligin normal seyrinde ilerledigini gosterir. Dis gebelikfe bu degerler bir ineeeer bi cikar. Doktorlarin hic birisi icini ferah tut gibilerinden seni rahatlatmaz oyle bi sey bekleme zaten. Bende de kese bebek kalp atimi hersey gozuktu ama kanamam var her gittigimde kalbim pir pir ediyo kese gitmis diyecek diye. Gergin oldugumu bildigi halde beni rahatlatmak yerine kanamali her kanama dusuk tehlikelidir bla bla diye beni hepten geriyo. Tamam dusuk tehlikem var zaten onu biliyoruz ama ne biletim sunu diyebilir boyle senin gibi hastalarim cok oldu, oluyor boyle seyler, normal gayet diyebilir. Zaten gebelerin yuzde 20sinde oluyomus kanama ama insan doktorundan rahatlatici bir seyler duymak istiyor. Agizlarindan cımbızla laf almamız yetmezmiş gibi bi de böyle bize robot (duygusuz) hasta muamelesi yapmalari cekilecek gibi degil gercektende.
 
Yemin ederim aynı şeyleri düşünüyoruz.. Peki sizce beklemem mi gerekir kürtaj mı olayım
 

Sizinkisi dış gebelik miydi? Nasıl kendiliginden düştü, genelde kürtaj zorunlu diye bilinir.
 
Gozetim altinda olun. Diş gebelik sinsi bi gebelik. Hersey normalken bir anda terse dönebilir.
Tuplerde sivi varmi? Ultrasonda tüplerde ve karin bosluģunda sivi goruldumu? Kanama belirtilerini ordan verir once..
Belki dis degildir baska tur gebeliktir belki normaldir. En fazla bi kac gun bekleyip kararnizi verin gec kalmayin 1 doktorla kalmayin
 
 
Zamanında yumurtlama olmuş sanırım siz içinizi ferah tutun eğer dış belgelik olsaydı şimdiye ağrıdan acıdan duramazdiniz bence Allah hayırlı kapılar acsin
Amin Allah razı olsun Rabbim hepimize merhamet etsin alanda O veren de O herşeye razıyım ama bu süreç çok yıprattı
 
Sadece 1 doktora gitmiyorum.. Ama hiç biri net demiyor sadece kürtaj diye ısrar ediyor bazısı ama ağrım yok ve değerlerim normal çok şaşkın ve üzgünüm kese ve bebek gözükür mü sizce 1 2 gün daha ultrason yaptıracağım sonra mecbur ameliyat çıkmazsa..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…