Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi muayeneye gidenlere soruyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hic canini sikma btch gayet iyi ama doktora giymek icin acele etmisisn kan verecktin saglik ocaginda 2 gunde takip edeeckyin 1 buçuk 2 binde kese gorulmeye basliyor sen dikkate t cnm ve dinlen kendini yorma

Okurken bana da bir rahatlik geldi doktorla ilgili iste boyle hem ilgili, hem durumu dogru ve net ifade eden, ama bunu yaparken de insani kaygilandirmayan sakin ve heves kirmayan doktor tavri. Insanin aradigi sey. Ama bulabilene ne mutlu. Siz bulmussunuz cok sukur simdi bu iki ay stres olmamali hic. Cok rahat olun aynen dedigim gibi. Ne zamandir cocuk istiyorsunuz hic konusmadik ama sanki yeni baslamissiniz da acelemiz yok, olursa olur dusuncesine inanmali beyin. O zaman o bebisciklerden biri vizzzz diye yollari gecip hedefe gidiyo

Ben soyle hayal ettim inanir misiniz belki cocukca gelecek ama,esimi de odaya cagirip tebrikler esiniz hamilesaka yapmiyorum gercekten boyle sevincli sekilde soyleyecek sandim. Ama yuzunde hicbir tebessum yok,himm evet pozitif ama hemen sey yapma. Yani bi bakalim vs diye baslayan cumleler hamile girdim hamile degil ciktim sanki odadan. Neyse artik dusunmeyeyim bunu. Bi de fazla mi film izledim zamaninda nedir, bi gun hamile olursam esime surprizli sekilde nasil haber verebilirim diye hayaller kurardim,yok iste yemek zamani sofraya minik bebek ayakkabisi birakiyorum falan ya da sana kargo gelmis diyorum icinden bebek kiyafeti cikiyor valla hic oyle olmuyomus ay sevincimizi kursagimizda birakti kadin ya. Bak guldum ama dusununce resmen asabim bozuldu. Neyse tamam dusunmuycem.

Siz simdi ne kadarlik hamilesiniz

Hic canini sikma btch gayet iyi ama doktora giymek icin acele etmisisn kan verecktin saglik ocaginda 2 gunde takip edeeckyin 1 buçuk 2 binde kese gorulmeye basliyor sen dikkate t cnm ve dinlen kendini yorma
Iste ben onu esime dedim bosuna taa oralara gitmeyelim saglik ocaginda verelim diye. Ama sonra herkes hamilesin deyince ve dokyor da gecen ay gittigimde pihyilasma yuksek gebe kalinca coraspin baslariz demisti, madem oyle hemen baslatir diye dusunduk. Cok erken gitmek de stres sebebiymis simdi anladim.

Evet strest yapar olsun canm hakkinda hayirlisi olsun ama hcg iyi canini da sıkma birde pihtilasman ne kadar yuksek mis ki cunku ilac yeterli gelir mi bazilarina ilac +igne veriliyor birde sizin hangi faktorlerde sknti cikti

Evet strest yapar olsun canm hakkinda hayirlisi olsun ama hcg iyi canini da sıkma birde pihtilasman ne kadar yuksek mis ki cunku ilac yeterli gelir mi bazilarina ilac +igne veriliyor birde sizin hangi faktorlerde sknti cikti
Benim gecen ay yani gebelik oncesi muayeneye gittigimde 451 cikti. Referans ust siniri 450 yaziyordu. Ama internette baktim cogu doktor ustsiniri 400 olarak aliyormus. Dun bakildiginda 380 cikti ama doktor yine yuksek dedi. Umarim asprin yeterlidir

Benim gecen ay yani gebelik oncesi muayeneye gittigimde 451 cikti. Referans ust siniri 450 yaziyordu. Ama internette baktim cogu doktor ustsiniri 400 olarak aliyormus. Dun bakildiginda 380 cikti ama doktor yine yuksek dedi. Umarim asprin yeterlidir
Sayisal olarak bir deger bilmiyorum inananin ben de genetikte yaptirdim benim tasiyicilik cikti dusuklerim ve kimyasallarim olunca yaptik baska hicbir doktor istemedi ama ona ba bazi doktorlar onlemamacli corasparin kullanirsin bazilarida gerek yok diyor

Benim sonucumda heterzigot yaziyordu 2 faktorde coraspirinin zarari yok mus zatejn hamileleik onceside kullanilabilinir mis boyle sorunlarin olanlarin

Aynen inşallah süreç de iyi gider sizin de benim de valla dediğiniz gibi yapmaya çalışacağım ama hiç beceremiyorum ki ben gün sayıyorum adete kadar falan test yapmamak için zor tutuyorum kendimi yeni başladık ama bir an önce olsun istiyorum

Evet insan cok heyecan yapiyo ama benim heyecanim o testleri yaparken boyle degisik macerali gibi bir histi tam aciklayamiyorum.

Ya bu arada ben suanda kendime cok kizginim. Bir hata yaptim sanirim.az evvel kan verdim dun doktorun dedigi tahlilleri. Ve ven dun aksam aptal gibi!!!!! Asprin icmistim simdi bosa mi gitti. Hepsi yaniltici mi cikacak

Hangi tahlili istemişti doktor adını biliyor musunuz? Eğer genetik pıhtılaşma faktörleri ise onlar zaten sabit ilaca bağlı değişmez. Geni taşıyıcı olup olmadığınız gözükür. Ama tam kan sayımındaki bahsettiğiniz PLT değeri belki etkilenebilir. O da tek dozdan etkilenir diye düşünmüyorum açıkçası bence hiç kendinize kızmayın hemen :) en kotu doktora söylersiniz o ilacın etkisi olup olmadığını değerlendirir bence hiçbir sıkıntı olmaz. Ben de dün saatlerce aç kalıp gitmiştim şeker ve insülin direnci de istemişti doktor, ve işler uzayınca neredeyse akşama doğru kan verebildim. Tahlili sisteme girmeyi unutmuşlar o nedenle hiç bakilmamis ben de boşa aç kalmış oldum ve bakilmamis oldu ben de ona sinir oldum onun dışında gebelik için sağlıklı değerlerin dedi doktor buna çok sevindim. Amh biraz düşük gibi gelmişti bana (1.38) onu doktora sordum düşük mü diye genelde 1in altı sıkıntılı dedi şimdilik birkaç ay takılın siz dedi bakalım sonra gebelik olmazsa rahim filmi çekilecek. İnşallah hemen olur ve gerek kalmaz :)

U Uzaygemisi35
Tahlili nasil sisyeme girmiyolar nasil bir ihmal simdi sen kan veremedin mi(artik sen diye hitap edebilir miyim musadenle, bir samimiyet olustu ) ya dua ediyorum tahlillerimiz karismasin. Simdi ben bugun verdigim testleri devlet hastanesinde verdim insallah basima bisey gelmez. Istenen tahlillerde aklima gelenler
Vitamin d
Aclik sekeri
Hemogram
B12
Serbest t3
Tsh
Anti hiv
Kreatanin
Uritin
Idrar
Bir de sanirim 6 tane daha vardi ama onlar burda bakilmiyomus kaldi. Plt ye dun gittigim ozelde bakilmisti 380 cikmisti asprin verdi. Simdi yine bakilir mi bilmiyoru..

hahahah benim de kocam dedi ki "ben bu işi böyle hayal etmemiştim" çünkü ben sabahın köründe onu yataktan kaldırdım, gel bak bakalım ikinci çizgiyi görüyor musun dedim
sonra doktor demeden inanmam dedi, o gün beni zorla doktora götürdü, ben kan testi bile yaptırmayı düşünmüyordum hemen, en azından regl günümü bekleyecektim. kısacası adamın hayalleri suya düştü heralde hediyeli yemekli falan bişeyler bekliyordu.

Puaaaaa ayy koptummm ayy benziyo hikayelerimiz. Ben test yaptim silik cikti ya, sonra esime gittim dedim hamilelik testi yaptim negatif cikti,eylulde bu isi ciddiye alalim artik. Sonra geldim telefonu elime bi aldim senin o muhtesem mesajin sonra tekrar gittim ben hamile olabilirmisim,internetten baktim dedim(forumu bilmiyor) o da hadi git kendi kendine biseyler uydurup durma dedi. Valla bak dedim ben gidicem saglik ocagina kan vericem vs vs derken kendimizi ilk muayenemi yapan doktorda bulduk iste:) ayy hayallerimiz de suya dustu ya

ben annemlere ve kayınvalidemlere kullanıcam sürpriz hakkımı

Hiç sorun değil valla daha ailemizle arkadaşlarımızla bile paylaşmadan burada konuşuyoruz her şeyi bir yakınlık oluyor yok ben kan verdim onlarca şeye bakıldı sadece insülin direnci için şeker ve insülin unutulmuş aç olarak yapılan tahliller kalmış şansıma.. o da çok sıkıntı olmaz herhalde.
Bu saydıklarıniz rutin gebelik başlangıcında veya öncesinde yapılan tahliller normal yani bir tek hemogramdaki PLT ve diğer pıhtılaşma değerleri etkilenmiş olabilir ama o da çok etkilenmez bence tek dozdan, yine de söylersin. Diğerleri ilaçtan etkilenecek testler değil zaten. Boşuna dert etmişsiniz

Ayy icim rahatladi valla cok tesekkur ederimsen de bana sizli hitap etme artik bu arada yaslarimiz yakin mi? Ben 35 im

ben annemlere ve kayınvalidemlere kullanıcam sürpriz hakkımı
Bir bosbogazlik yaparak telefonda annemle paylastimsureci de anlattigim icin kadincagiz tam sevinemedi bile. Kayinvalideme gelince, aramiz ne cok sevgidolu ne cok soguk.Mesafemi her zaman koruyorum ve kendisine de surpriz yapacagimi sanmiyorum cunku hic de torun delisi degil. Kayinpederim cok sevinir,onun yeri ayri

Ayy icim rahatladi valla cok tesekkur ederimsen de bana sizli hitap etme artik bu arada yaslarimiz yakin mi? Ben 35 im
Ben de 29 yaşındayım, eşimle 9yildir birlikteyiz ama bir senedir evliyiz ben her korunmasız ilişkide her an hamile kalınabilir sanıyordum yumurtlama zamanıymış falan hiç bilmiyordum. Hele yumurtlamayı yakalasan bile yıllarca olmayabiliyor. Hep filmlerde birlikte olurlar aa tek seferde olmuş bir bakarız kadın kusuyor başı dönüyor aa hamile ben hemen böyle olacak sanıyordum

Ben de 2 senelik evliyimaynen hele benim bu konudaki bilgim sifir otesiydi suraya bi bakayim bakalim dedim foruma bi girdim ovulasyon testleri havada ucusuyo bu ne ki dedim. Ayy anlayana alip uygulayana kadar 1 ay gecti hep de bosa yaptim.testleri.cunku silik silik cikiyodu. En son iste 2 test yaptim bu ay, birindr ikinci cizgi baya belirgindi, bir arkadas vardi yardimci oluyodu konudaki herkese ona gosterdim acaba pik olmus mu diye. O da devam et olmak uzere de. Ertesi gun bi daha yaptim silik cikti. Demek ki yumurtlama olmus. Iste tam da o surecte 2 gun degerlendirmistik demek ki o zaman biseyler olmus

Ben yumurtlama ovulasyon amh yumurta sayimi bthcg vs bu terimleri ilk kez burda duydum cinku daha once bebeklerle alakam, gordugum zaman aa ne tatli deyip gecmekti

Senin de yakin zamanda bi haber gelecek, oyle hissediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…