Gebelik oncesi vitamin takviyeleri

kirmizigitar

Guru
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
10.374
11.988
498
İstanbul
kizlar selam

1 ay sonra korunma surem dolacak.

Folic 1 vermisi doktorum yeni onu kullanmaya basladim. Korunma surem doldugunda tam 6 haftadir kullaniyor olucam.

Balik yiyemiyorum alerjim var ve hamilelikte de cok onemli diye biliyorum ancak ne zaman yesem zehirleniyorum. Bende dusundum ki balik hapi alip icmeye baslasam en Azindan omega 3 ihtiyacimi ordan karsilarim.Hamilelik oncesi baslamak faydali olur diye dusundum.

Esime eczaci efa nin balik yagini vermis. Bu gece ilk defa kullandim, ama cok fena oldum:( balik yagi da mi zehirledi acaba bilemedim.

Hamilelik oncesi bunu kullanmam faydali olur mu sizce?

Gunluk glukofen aliyorum, folic 1 ve iste bir de bunu icmeyi dusunuyordum ama icmesem mi bilemedim

kizlar selam

Folic 1 vermisi doktorum yeni onu kullanmaya basladim. Korunma surem doldugunda tam 6 haftadir kullaniyor olucam.

Balik yiyemiyorum alerjim var ve hamilelikte de cok onemli diye biliyorum ancak ne zaman yesem zehirleniyorum. Bende dusundum ki balik hapi alip icmeye baslasam en Azindan omega 3 ihtiyacimi ordan karsilarim.Hamilelik oncesi baslamak faydali olur diye dusundum.

Esime eczaci efa nin balik yagini vermis. Bu gece ilk defa kullandim, ama cok fena oldum:KK43: balik yagi da mi zehirledi acaba bilemedim.

Gunluk glukofen aliyorum, folic 1 ve iste bir de bunu icmeyi dusunuyordum ama icmesem mi bilemedim
Bir doktora danışıp kullan kaş yapayım derken göz cıkarma

Yiyeceklerin hepsinde vitamin var sağlıklı beslendikten sonra o vitamini alıyosun. birde hamile kalmadan kilo olmaması benim hedefim :) kirmizigitar kirmizigitar

Balık yiyemiyorum diyorsun ha yağı ha kendisi zararlı senin için.. Omega için ceviz yiyebilirsin. O da gayet sağlıklı bir besin..

her gün 2 adet ceviz yada koyu yeşil yapraklısebzeler oldukça fazla omaga3 içeriyorlar..internetten onları araştır ve balık yerine onları ye..emin ol aynı şey..ama buna hamilelik öncesi başlaman gerekmiyor bence..bebeğin beyin gelişiminde, yani organ gelişiminin yaşandığı ilk 3 ayda kullanılması faydalı..demir perapatları ile beraber doktor verecek zaten.
şimdiden içmen gereken sadece folic asit..ben de sadece folic 1 kullanıyorum Kasım başından beri..bu ay gebelik bekliyorum nasipse..

Sadece folic 1 yeterli bence. Çünkü ben balık yemeyen biriyim bana 18. Haftada başlandı balık hapı. Yine de doktoruna sormadan içme derim ve glukofen de devam mı edilecek onu da sor bence takipli doktoruna

Sadece folic 1 yeterli bence. Çünkü ben balık yemeyen biriyim bana 18. Haftada başlandı balık hapı. Yine de doktoruna sormadan içme derim ve glukofen de devam mı edilecek onu da sor bence takipli doktoruna
Hamile kalirsam haberim oldugu anda doktorumu ararim glukofen kullanmalimiyim diye.daha once dahiliye doktorum matofin vermisti aille hekimi de pco var deyince test bile yapmadan glukofen verdi.

Hamile kalirsam haberim oldugu anda doktorumu ararim glukofen kullanmalimiyim diye.daha once dahiliye doktorum matofin vermisti aille hekimi de pco var deyince test bile yapmadan glukofen verdi.
Anladım... benim bi arkadaşımda da vardı Pcos glukofenle gebe kalmıştı❤️❤️❤️Hayırlısı olsun hakkında canım... tez zamanda güzel haberini alırız insallah

kizlar selam

Esime eczaci efa nin balik yagini vermis. Bu gece ilk defa kullandim, ama cok fena oldum:KK43: balik yagi da mi zehirledi acaba bilemedim.

Bana doktorum balık cok tüketmediğim için imom omega verdi balık haplarından yağlarından ıyı doktoruna yada eczacıda sorup alabılırsın Hıc bır zararı yok aksine Bebek gelişimi icin faydası var çoğu kadın doktoru veriyor hamile olduktan sonra 14.hafta verdi doktorum hamile kalmadan önce sadece folic trio kullandım 2 ay sonra hamıle kaldım darısı başına

Son düzenleme:
kizlar selam

Balık yağını bende kullandım canım. Bazı bünyeye ağır geliyor. Bana öyle olmuştu yani. O kapsül eriyince ağzıma balık tadı gelmeye balık yemişim gibi geğirmeye başlıyordum. Çözüm akşam içmek :) akşam yatmadan içince hiç bir sorun yok :)

Balık yağını bende kullandım canım. Bazı bünyeye ağır geliyor. Bana öyle olmuştu yani. O kapsül eriyince ağzıma balık tadı gelmeye balık yemişim gibi geğirmeye başlıyordum. Çözüm akşam içmek :) akşam yatmadan içince hiç bir sorun yok :)
Normalde baliga alerjin varmi peki?

Evet aynen dedigin gibi oldu, agzima balik geldi durdu butun gece uyku bile uyuyamadim3 tane soda ictim banamisin demedi

merhaba. bende balik yemiyorum. imom kullaniyorum. omega agirlikli vitamin ilaci. bi arastir derim

Back
X