Gebelik Psikolojisi

faziderler

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2013
28
0
86
Samsun
Merhaba, 14 aylık evliyim ve 3,5 aylık hamileyim. Evlendiğimde şehir değiştirdim. Bulunduğum yerde herhangi bir tanıdığım akrabam vs. yok. Bu yüzden yalnız kalıyorum ve bu dönemde psikolojimi alt üst ediyor. Sürekli olarak hasta ve mutsuz hissediyorum kendimi. Eşim de olmasa neye tutunurdum bilmiyorum. Bu mutsuzluğumun ve bezginliğimin bebeğime de yansımasından korkuyorum. Belki geçici bir dönem ama inanın dayanamıyorum bazen. Benimle aynı durumu yaşayanlar ya da tavsiye verebilecek olan var mı? Sağlıkla kalın...

ya cnm yalnızlıktan değildir o hormonlarrın etkisidir benimde düşük tehlikem oldg.için olumlu düşünemiyorrdum ailem çok yakın hatta annmlerde kalıorum daha öncede düşük yaptıgım için ama artık hormonlrn etkisinden olur olmaz sinirleniyorum ağlıyorum benş ilgilendirmeyen şeyleri kafama takıyorum ama bugunlerde kendimi daha iyi hissetmeye başladım sevdiğim müzikleri dinlemeye çalışıyorum kendimi oyalamaya çalışıyorum bebişimi düşünüyorum hayal kuruyorum vs. kendini sadece sen iyiedebilrsin cnm

Son düzenleme:

Geçmiş olsun, sevindim senin adına. İnşallah zamanla benim hormonlarım da normale döner. Yoksa sonum iyi değil. :s

ben de aynı koşullarda hamilelik yaşadım ama canım o kadar sıkılmadı. beslenmeye çalıştım günboyu, yürüyüşlere çıktım, müzik dinledim, dinlendim... günlerimi doldurmaya çalıştım bebeğimi düşünerek. zaman öyyylece geçti darısı başına inşallah.

İçinde bulunduğunuz haftalarda bu hisler çok normal. Bulantılarınız ve yorgunluğunuz ileriki haftalarda geçecek ve o zaman kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz. Merak etmeyin.

Ne kadar güzel. Ben de bunları yapmak istiyorum fakat her zaman bu enerjiyi bulamıyorum. Bir şey bana engel oluyor sanki. Kendimi iyi hissettiğimde de ev işlerini yapabiliyorum ancak. tembelleştim.

İçinde bulunduğunuz haftalarda bu hisler çok normal. Bulantılarınız ve yorgunluğunuz ileriki haftalarda geçecek ve o zaman kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz. Merak etmeyin.

Sanırım bu dönemi atlatmam için 2 hafta kadar beklemem lazım. İnşallah kısa sürer. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…