Gebelik şekeri çıkanlar varmı?

bende 25. haftamdaym 75 lik yükleme yapıldı açlık 96 1. saat 169 2. saat 149 çıktı diete başladım :S karpuz yok kavun yok pilav yok incir yok üzüm yok havuç yok patates yok yok allah yok ben zaten sadce bunları yiyodum :((( şimdi uzaktan bakıyorum hepsine arada bir kaçırıyorum ama umarım 2 hafta sonra herşey yolunda olur yoksa insüline başlıycaz :(

merhaba kızlar,
benimde 75 gr 2 saatlik şker yüklme değerlerim ; açlık: 89, 1 saat: 188 , 2 saat: 190.

henüz diyetisyene gitmedim , sizce ne durumdayım, şekerli gıdaları tüketiyorum, önerileriniz var mı?

benımde bugun şeker yüklemem vardı 50lik yapıldı, içmeden once kan almadılar. içtikten 1 saat sonra aldılar sonucuda 118 cıktı normal dedi doktor.

merhaba kızlar,
benimde 75 gr 2 saatlik şker yüklme değerlerim ; açlık: 89, 1 saat: 188 , 2 saat: 190.

henüz diyetisyene gitmedim , sizce ne durumdayım, şekerli gıdaları tüketiyorum, önerileriniz var mı?

kesinlikle artık tüketme endokrin yada diyetisyenle mutlaka görüş ve evde şeker ölçümlerine başla. Bebek ve senin için durum çok önemli yani doktorum çok ciddi bir şekilde uyardı beni bebiş için dayanıcaz bi süre :(

kesinlikle artık tüketme endokrin yada diyetisyenle mutlaka görüş ve evde şeker ölçümlerine başla. Bebek ve senin için durum çok önemli yani doktorum çok ciddi bir şekilde uyardı beni bebiş için dayanıcaz bi süre :(

cevabın için teşekkürler,
bu kadar ciddi olduğunu düşünemedim, doktorumda sadece diyetisyene git dedi.
artık şekerli yemiyeyim ama şeyi merak ediyorum meyvede yasakmı ben hep meyve yiyorum.

artık şekerli yemiyeyim ama şeyi merak ediyorum meyvede yasakmı ben hep meyve yiyorum.[/QUOTE

ewet meyve de ölçülü yenecek ben de meyveyi çok tüketiyordum ben de de şeker çıktı hemen diyete başladım

artık şekerli yemiyeyim ama şeyi merak ediyorum meyvede yasakmı ben hep meyve yiyorum.

:((( öğrendiğimden beri korkudan bir tane üzüm bile yiyemiyorum ben.. sağ salim bitse artık :S

Merhabalar
Ben 21. Haftamda olmama ragmen ebe gebelik testi yapalim dedi. Gecen hafta yaptik. Aclikta kan aldilar. 50 lik yuklemeyi yapip 1 saat gwctikten sonra parmak kaniyla bakti. Once 202 cikti.niye boyle oldu derken bi daha olctu 186. Oyle olunca acligi bekleyelim dedi. Bugun baktik aclik 70 mis. O zaman makine bozuktur 70 iken 50 lik yuklemede 186 cikamaz dedi. Simdi dusununce 70 iken 50ile en fazla 120 mi olur. Acligi dusukolanin 50 yukleme ile toklugu bu kadar cikabilir mi sizce

merhaba kızlar,

slm kızlar,
diyetisyen günde 7 öğünlük bi liste verdi. ben hepsini yiyemedim ve azaltarak devam ettim. şekerli yemememe rağmen yinede şekerim yükseldi.günde 4 kere şeker ölçümü yapıyorum.kontrole gittiğimde kesinlikle listeye uymamı ve en fazla 2 saat arayla kesinlikle birşeyler yememi önerdi. canım bazen çok şekerli şeyler çekiyor dediğimde de haftada 1 kase sütlü tatlıyı serbest bıraktı ama tek şart aç kalmamak ve listeye uymak.
detaylı anlatılmadığı için en başta listeye uymadım ama şimdi çok korkuyorum.
çok dikkatli olun kızlar. ben eğer şekerimi düzenleyemezsem insüline başlayabilirim.
Rabbim hepimizi hayırlı ve sağlıklı bir şekilde bebeklerimi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

merhaba arkadaşlar kafam çok karışık 50 gr yüklemem yapıldığında açlık 85 , 1 saat sonra ise 166 çıktı tamam sonra 75 lik yapalım 100 lük ağır gelir dedi yaptırdık 75 liği açken 79 , 1 saat sonra 172 , 2 saat sonra 107 çıktı bende şimdi gestasyonel gebelik var mı yokmu netteki değerlere göre yok ama doktoruma göre varmış dahiliyeye gittim bana göre şekerin yüksek değil ama kadın doğumcular daha düşük bir değer kabul ediyorlar bebeğin sağlığı için şunları ye şunları yeme dedi ben şimdi kime inanıcam sizce var mı yokmu

Canım ben sadece 50gr yukleme yaptirdim 167 cikti. Doktor diyetisyen e gonderdi. Doktorun ne diyor sa onu yap. Iki aydır nerdeyse diyet yapıyorum sekerde sorun çıkmıyor dikkat edince

selamun aleykum arkadaşlar.
ben 13 haftalık hamileyim. önceden çok tatlı isterdi canım ama şuan hiç tatlı yiyemiyorum hurmadan başka.mide bulantılarım var çok rahatsız etmiyor ama.
asıl rahatsız eden hayatımı çok etkileyen yarım saatte bir kendimi açlıktan ölecek gibi hissetmem ,kalp atışımın artışı,dikkat dağınıklığı. şimdi yemek yediysem bi süre iyiyim sadece midem bulandığı için çok hareket etmiyorum. ama yarım saat sora göz kararması el ve ayaklarda titreme derin nefes alma mecburiyeti.. bazen ağzıma aldığım bi hurma gözümü açıyor bazen bi çimdik tuz. bu haftalarda şeker testi de yapılmıyor sanırım. bu halde olanlar var mı aranızda ya da bilgisi olan.

merhaba arkadaşlar, ben de dün 50gr lık test yaptırdım sonuç 145 çıktı 1saat sonra, doktorum ameliyatta henüz görüşemedim ama dün akşamdan beri kafama takılıyo çok fena tekrar 100lüğe gerek kalsın istemiyodum hiç :( bu durumda olan var mıdır acaba sınır 140 ken 145 le 100lük test yaptıran??

Arkadaşlar 27+4 haftalık hamileyim bebeğim 1100 gr 34 cm doktor çok iyi dedi 50 gr şeker yüzükleri verdi yaptırdım sonuç açlık aralık70-105 78 çıktı yüklemeden sonra 149 çıktı doktor bir hafta sonra 75 gr istedi çok kötü oldum diyet falan vermedi düşük çıkması için e yapmam lazım acaba 75 düşük çıkarmı dikkat etsem

merhaba arkadaşlar kafam çok karışık 50 gr yüklemem yapıldığında açlık 85 , 1 saat sonra ise 166 çıktı tamam sonra 75 lik yapalım 100 lük ağır gelir dedi yaptırdık 75 liği açken 79 , 1 saat sonra 172 , 2 saat sonra 107 çıktı bende şimdi gestasyonel gebelik var mı yokmu netteki değerlere göre yok ama doktoruma göre varmış dahiliyeye gittim bana göre şekerin yüksek değil ama kadın doğumcular daha düşük bir değer kabul ediyorlar bebeğin sağlığı için şunları ye şunları yeme dedi ben şimdi kime inanıcam sizce var mı yokmu
Merhaba bugun banada aynı şey oldu.190 olan sekerim 137 dustu saglik ocagindaki doktorum normal dedi.Kendi doktoruma gittim.Yuksek dedi diyet verdi bugün.Pazartesiye kadar açlık tokluk ölçücez bakalım ne olacak.Ben bir doktora daha gidiyordum o bana kızım hamilelikte şekerde kolestrolde olur ama bunu çok düşürmeye uğraşmak normal deģil demisti.En büyük hatam seker yüklemesi yaptırmak oldu.ondan önce şeker sorunum yoktu.

Merhaba,
Bende 33 haftalık hamileyim. Şeker yüklemesi için içtiğim o çirkin suları kustum yükleme geçersiz sayıldı bu sebeple doktorum açlık şekerimin değerlendirmesi üzerinden ilerledi. Açlık şekerim 101 çıktı 93'ün üerinde çıkarsa 'şekeri var' kabul ettiğini söyledi. Diyetisyene git dedi. Tokluk şekerini de 140 altında istiyor. benim 151 çıkıyordu. Şuan diyet uyguluyorum açlığım da tokluğumda maximum değerlerin altında. İyi yani. Normal doğum istediğim için bebeğin iri doğmaması önemli. Diyetle aç kalmıyorum, sadece hamur işinden uzak durmam gerekiyor. Salata çok seviyorum Allah'tan o serbest :) Diyetisyene gitmeden önce internetten araştırıp diyet uyguladım arada kaçamak yaptığım için şekerim tam düzene girmemişti. bende yanlış uyguladığımı sanmıştım ama diyetisyen de aynı şekilde verdi. Mesela küçük detaylar vereyim size diyetisyenimin söylediği; tatlı yiyeceksen yemek arasında ye ve o öğünden çorba ve ekmeği çıkar dedi. ayrıca tatlıyı tek başına yani ara öğün olarak yeme kan şekerini hızlı yükseltir ama yemek arasında yersen diğer gıdalarla beraber aynı etkiyi yapmaz dedi. Ekmek her öğünde 2 dilim mümkünse kepekli ben etimek tüketiyorum o da 3 dilim. sabahları çokokrem, bal vs. yiyebilirsin ama 1 tatlı kaşığını geçmesin ve her sabah olmasın dedi. Nar ekşisi direk şeker ondan uzak dur ama sirke ve limon serbest dedi. İsteyen olursa örnek diyet listemi de gönderebilirim. Tabi ki kişinin metabolik yapısı, kilosu, yeme alışkanlığına göre değişir her diyet.

merhaba arkadaşlar bende 27+4 günlük hamileyim banada geçen hafta 75 mg şeker yüklendi sonuçlar açlık 86,1.saat 197,2.saat 139 çıktı dahiliye ye ve diyetisyene gönderdi dünden beri diyetteyim ama sabah açlığım 86 çıktı tokluk ise 197 cıktı :( niye böyle oldu bilmem diyet listeme göre yaptım kahvaltıyı şimdi öğlen yapıcam ama strese girdim valla ya hep yüksek çıkarsa diye çok korkuyorum inşallah düzene girerde insülüne gerek kalmaz çünkü girmezse insülün başlıcaz dedi :( şimdi size sormak istiyorum diyetin ilk günleri yüksek çıkıp daha sonraki günlerde düzene giren varmı şekeriniz?allahım yavrularımızı sağlıkla kucağımıza aldırsın inşallah

arkadaşlar lütfen yardım edin pazartesi günü 50 grlık yükleme yaptırdım ama doktorum bana aç karnına da tok karnına da gitsen fark etmez dedi.O gün içinde tatlı şeyler yedim hem de bayağı tatlı en son 1.30 da kuru üzüm gözleme ve kahve içtim önce kanımı aldılar 138 çıktı. saat 5te ise sonucum 206 çıktı.Anlamadığım şey ise şeker yüklemesi aç karna yapılmaz mı neden doktor fark etmez dedi ilk çıkan sonuç benim açlık kan şekerim mi? yoksa tokluk kan şekerim mi anlamadım endişeliyim lütfen yardım edin

arkadaşlar lütfen yardım edin pazartesi günü 50 grlık yükleme yaptırdım ama doktorum bana aç karnına da tok karnına da gitsen fark etmez dedi.O gün içinde tatlı şeyler yedim hem de bayağı tatlı en son 1.30 da kuru üzüm gözleme ve kahve içtim önce kanımı aldılar 138 çıktı. saat 5te ise sonucum 206 çıktı.Anlamadığım şey ise şeker yüklemesi aç karna yapılmaz mı neden doktor fark etmez dedi ilk çıkan sonuç benim açlık kan şekerim mi? yoksa tokluk kan şekerim mi anlamadım endişeliyim lütfen yardım edin
öncelikle geçmiş olsun canım.ben de 50lik yaptırdığımda aç tok farketmez demişlerdi.3 saatlik açlık normal sayılıyor diye öyle gittim.testi yaptım 149 çıktı.doktor 1 hafta sonra 100 lük yükleme yaptı.207 ye kadar çıktı.yani burdan senin sonuçlara bakınca sanki gebelik şekeri varmış gibi gözüküyor.yediklerini bu kadar abartmazsan kontrol altına alabilirsin.ben 3 haftadır diyet yapıyorum.sabah öğle akşam ölçüyorum,kaçamak yaptığım öğünler harici normal çıkıyor.sen de artık dikkat edersen iyi olur.

Back
X