• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik şekeri olanlar bir bakabilir mi acaba?

Valla herkes yükseltir diyor. Onu da yemeyeceğiz demek ki.
bi de çalışıyorum ne çıksa onu yiyorum yani. Zaten sabah kahvaltımı, ara öğünlerimi taşıyorum. Öğlen yiyeceğim salatamı falan taşıyorum yıldııım, yoruldum cidden

bi de çalışıyorum ne çıksa onu yiyorum yani. Zaten sabah kahvaltımı, ara öğünlerimi taşıyorum. Öğlen yiyeceğim salatamı falan taşıyorum yıldııım, yoruldum cidden
Zor gerçekten. Hamile olmak hem bedenen hem de psikolojik olarak zor zaten. Çok şükür bin şükür tabiki varlıklarına ama keşke bizlerde kafamız rahat dilediğimiz gibi yiyip içebildiğimiz, tadını çıkarabildiğimiz bir hamilelik yaşasaydık. Doğumdan sonrasına odaklanıp motive olmaya çalışalım ne yapalım :) bu sabah kahvaltımdaki 1 dilim tam buğday ekmeğini çıkartıp yerine çiğ badem koydum. Sabah tokluğum 1.saatte 108 çıkarken bugün ekmeksiz 98 çıktı. Demek ki tam buğdayda olsa yükseltiyor. He 108 kötümüydü asla değil tabi ama denemek istedim hangi yiyeceğin etkisi nasıl diye.

Zor gerçekten. Hamile olmak hem bedenen hem de psikolojik olarak zor zaten. Çok şükür bin şükür tabiki varlıklarına ama keşke bizlerde kafamız rahat dilediğimiz gibi yiyip içebildiğimiz, tadını çıkarabildiğimiz bir hamilelik yaşasaydık. Doğumdan sonrasına odaklanıp motive olmaya çalışalım ne yapalım :) bu sabah kahvaltımdaki 1 dilim tam buğday ekmeğini çıkartıp yerine çiğ badem koydum. Sabah tokluğum 1.saatte 108 çıkarken bugün ekmeksiz 98 çıktı. Demek ki tam buğdayda olsa yükseltiyor. He 108 kötümüydü asla değil tabi ama denemek istedim hangi yiyeceğin etkisi nasıl diye.
ben bugün iş yerinde kapuska yemeği, yoğurt, salata, 2 kaşık bile olmayan makarna yedim. 142 🙄🙄 şok oldum bebek büyüdükçe bu şeker yükselecek mi böyle anlamadım:(

Merhaba. Nohut ve baklagilleri de çıkartırsam geriye yiyebileceğim bir şey kalmıyor ki. Nohut için glisemik indeksi düşük kan şekerini aniden yükseltmez yazıyor her yerde. Ay ne yiyeceğimi şaşırdım yeminle. Karbonhidrat olarak sadece tam buğday ekmek serbest onu da günde 1 en fazla 2 dilim yiyorum. Meyvelerden sadece elma,kivi ve portakal serbest. Patates falan zaten aklıma getirmem bile yasak 😁 yani şikayet etmiyorum aslında sonuçta birkaç aylık bir şey ama bu kadar dikkat etmeme yarasa bari derdim o.
Doğumdan sonra da devam edebiliyor dikkat etmezseniz. İlk başlarda hiçbir şey yiyemezmişsiniz gibi geliyor ya o birden beslenme alışkanlıklarınız değiştiği için oluyor. Uzun vadede aklınıza gelmiyor zaten eski yedikleriniz. Sağlığınız için de çok iyi oluyor.

Doğumdan sonra bebeğinizin sarılık ihtimali düşüyor, şekeri birden düşmediği için hastanelik VS olmuyorsunuz. Yani kazan kazan durumu hakim.

İlerde alıştığınız zaman arada kuru fasulye, patates VS yiyorsunuz bişe olmuo. Hga1c değeri miydi.. O bende 3 falan.. 3 aylık şeker ortalamasını gösterio. Onu belli seviyede tutunca her şey iyi gidio.

Dikkat etmezseniz de önce glifor gibi bir şeker ilacı veriolar, o kar etmezse göbekten iğne.. Arada kontrol.. Ama bence beslenme ve hafif tempo egzersiz ile her şeyi sağlıklı ve doğal haline getirebilirsiniz. Alışırsınız zamanla. Gözünüzde büyütmeyin hiç. İyiliğiniz için 🙏🥰

Doğumdan sonra hiç ölçmedim şekerimi :)
Madem konu hortlamış. Birde ben sorayım :)
Kendim tip 2 diyabetliyim. Gebelikte daha da felaket durumlar, Şekerim 250-300 bandında tok karnına ( diyete rağmen) ve hemen peşinden 30-40 seviyelerine düşüyor.
Sizin de böylemiydi bilmiyorum ama sürekli erken doğum deniyor/
Siz ne gibi sıkıntılar yaşadınız 🤦‍♀️

Madem konu hortlamış. Birde ben sorayım :)
Kendim tip 2 diyabetliyim. Gebelikte daha da felaket durumlar, Şekerim 250-300 bandında tok karnına ( diyete rağmen) ve hemen peşinden 30-40 seviyelerine düşüyor.
Sizin de böylemiydi bilmiyorum ama sürekli erken doğum deniyor/
Siz ne gibi sıkıntılar yaşadınız 🤦‍♀️
Benim şekerim sizinki kadar yüksek değildi. İlk olarak ayrıntılı ultrasonda suyum üst sınırda çıkınca doktor şekerden şüphelenmişti. Eğer kontrol altına alamasaydım muhtemelen erken doğum riski olacaktı.diyetle şekeri düşük tutunca suyumda normal seviyeye indi ve başka bir sorun yaşamadım çok şükür.

Benim şekerim sizinki kadar yüksek değildi. İlk olarak ayrıntılı ultrasonda suyum üst sınırda çıkınca doktor şekerden şüphelenmişti. Eğer kontrol altına alamasaydım muhtemelen erken doğum riski olacaktı.diyetle şekeri düşük tutunca suyumda normal seviyeye indi ve başka bir sorun yaşamadım çok şükür.
Merhaba ben de bir şey soracağım sizin gibi bebeğime çok geç ulaştığım için çok korkuyorum ve malesef gebelik şekeri bende de çıktı(rastgele yaptırmıştık nasılsa çıkmaz diye..) normalde de zayıftım ailemde de şeker yok 1.derecelerde. Şeker yüklemesinden 4 gün önce ultrasonda bebişin sadece boyu haftasından ileriydi geriye kalanlar uyumluydu ama işte. Doğumunuzda bebeğiniz etkilenmiş miydi, bir de hiç bozmadan diyete sıkı sıkı devaö ettiniz mi ben devam ediyorum ama hiç doyduğumu hissetmiyorum bu da beni çok geriyor of ne zormuş siz de böyle miydiniz ☺️

Merhaba ben de bir şey soracağım sizin gibi bebeğime çok geç ulaştığım için çok korkuyorum ve malesef gebelik şekeri bende de çıktı(rastgele yaptırmıştık nasılsa çıkmaz diye..) normalde de zayıftım ailemde de şeker yok 1.derecelerde. Şeker yüklemesinden 4 gün önce ultrasonda bebişin sadece boyu haftasından ileriydi geriye kalanlar uyumluydu ama işte. Doğumunuzda bebeğiniz etkilenmiş miydi, bir de hiç bozmadan diyete sıkı sıkı devaö ettiniz mi ben devam ediyorum ama hiç doyduğumu hissetmiyorum bu da beni çok geriyor of ne zormuş siz de böyle miydiniz ☺️
Merhaba. Diyet yapmak zorken hamileyken yapmak çok daha zor gerçekten. Ben şekeri kontrol altına alabildiğim için bebeğimde şeker kaynaklı bir sorun olmadı çok şükür. Diyete alışmak zordu ama şöyle bir motivasyon vereyim size. Doğuma +2 kilo ile gittim. Doğumdan sonraki 3.haftada -11 kiloya düştüm :) bana böyle bir artısı oldu :)

Back
X