gebelik şekeri yüksek çıkanlar,neler yapıyorsunuz?

canım çok sevindim senin adına...kendimden pek umudum yok benim,seninki benimkine göre daha katı bir diyet

vallahi bebeğimin sağlığını düşündükçe en katı diyeti bile göze alabilirim sen de öyle motive et kendini

Benimde 50'lik yüksek çıkmıştı 1 hafta sonra 100'lük yapıldı onun da açlık ve 2. saat abartı olmasa da yüksek çıktı... yani 160 olması gereken değer 165 195 olması gereken değer 198 çıktı...
Şimdilik diyet uyguluyorum... karbonhidrattan ve şekerden yoksun diyet...
yediğim ekmeği yarıya indirdim... pilav makarna v.s. aynı şekilde ya hiç yemiyorum yada çok az yiyorum. Tatlı yiyeceksem eğer sütlü tatlı tercih ediyorum.. mercimek çorbası,nohut,kuru fasulye yemiyorum artık çünkü bunlar da şekeri ani yükseltirmiş.Ayrıca günde 6 öğün yapmaya çalışıyorum.3 ana öğün 3 ara öğün. aralarda yoğurt,meyve,kuruyemiş,çorba falan yiyorum.
Haftada 2 gün pazartesi-perşembe önce sabahtan açlık öğle yemeğinden 2 saat sonra tokluk ölçtürüp doktoruma bildiriyorum.
Geçen hafta değerlerim iyiydi.Bakalım bu şekilde devam edeceğim şimdilik.

değerlerimiz hemen hemen aynı çıkmış canım,benim de 195 ve 158ti yanlış hatırlamıyorsam,açlık şekerimde çok düşük çıkıyor..seninkinden farklı olarak bana haftada2-3 defa baklagil mutlaka yemem gerektiği söyendi,sen tamamen kesmişsin.geçmiş olsun sana da

benim açlık kan şekeri 80 civarı çıktı, o normal sınırlardaydı, ama 50 gr yüklemeden sonra 181 çıktı, bu da baya yüksek, doktor da izindeydi, sonuçları gösteremedim, ne diyecek, 100 gr lık yükleme isteyecek mi ki anladığım kadarıyla muhakkak isteyecek. herşey yoluda gitsin de ne derse yaparım, diyetler ne kadar katı olursa olsun.

benimde şeker yüklemesi açlık normal şeker yükleme 146 çıktı 140 çıkması normalmiş dedi dr.um. biraz dikkat et dedi tatlıyı azalt doğuma kadar dedi.
katı diyet yok...

azize seninki çok yüksek çıkmamış şanslısın...benim canım sürekli pasta,tatlı,çikolata istiyor zorlanıyorum baya((ama buna da şükür tabi

evde takip ediyorum sürekli tokluk şekerim 80-90 arası çıkıyor ama ufacık tatlı bişey yesem 130-140 oluyor

benimde şeker yüklemesi açlık normal şeker yükleme 146 çıktı 140 çıkması normalmiş dedi dr.um. biraz dikkat et dedi tatlıyı azalt doğuma kadar dedi.
katı diyet yok...

azizecim benimkide 147 çıktı bana da dikkat et dedi şekerli yiceklerden uzak durmam gerek..
sana 100mg lık yükleme yapılıcakmı peki

hadi yaa bu kadar çokmu çıkarıyor azcık bile olsa..korktum valla..

sorma canım yaa,geçen ölçtüm 78 çıktı,ben de baya düşük diye 2-3 tane biskrem yedim çok canım istiyordu,sonra bi daha ölçtüm 140 olmuş,şok oldum,demek ki gerçekten çok dikkat etmek gerekiyor.ama bayramda yemekten sonra 1 kadayıf bir de küçük çikolata yedim onun nerdeyse hiç etkisi olmamış..bisküvi daha mı etkiliydi ya da o an öyle mi denk geldi bilemiyorum artık.

dün sağlık ocağında ölçtürdüm tokluk şekerimi,aynı anda kendim de ölçtüm elimdeki cihazı test etmek için.sağlık ocağınınki 76,kendi ölçtüğüm 88 çıktı.%10-15lik bir oynama olması normalmiş,bu cihazın güvenirliği açısından yeterliymiş...acaba hep bu kadar yüksek mi ölçüyor cihaz?bu konuda tecrübesi olan var mı ki?

esracım merhaba bende evde ölcuyorum aclık 70 -80 cıvarı cıkıyor tokluk 90-110 cıvarı cıkıyo bakalım yarın randevumuz var doktorumuz ne dıyecek.saglık ocagında ölcturmedıgım icin aralarındakı farkı bılmıyorum

arzucum gayet iyi çıkıyormuş senin de,ne diyecek ki dr,bundan iyisini nerde bulsun:))

esracım doktorumuz ıyı dedı daha oncekı dahılıye doktorunun verdıgı dıyetı yapmıyorum kendım dıkkat edıyorum dedım cunkı dıetı uyguladıgımda aclıgım 20 lere dusmustu herzamankı seyler ıste tatlıya dıkkat hamurişine dıkkat et dedı ama hamılesın sonucta canın cekerse bı dılım tatlı yıyebılırsın dedı haftada 1-2 kez yıyıyorum bugun sabah evde aclıgımı olctum 88 cıktı sınıra yakın toklugum ıyı ama aclıgıma bı anlam veremedım

canım çok sevindim senin adına,bence de doktorunu dinle boşver dahiliyeciyi...açlığın biraz yüksek çıkmış sanki ama bazen olabiliyor öyle,belki akşamdan falan yediğin bişey etkisini göstermiştir.bir de merak ettiğim tokluk şekerini yemekten 2 saat sonra ölçüyorsun değil mi?ya ben takip ediyorum kendiminkini sanki hiç yükselmiyor bu aralar,yanlış zamanda mı ölçüyorum acaba diye düşündüm.geçenlerde bir dilim pasta yedim,uzun zamandır çok canım istiyordu bir de denemek istedim ne kadar etki edecek diye,karnım tokken yedim,yaklaşık 2 saat sonra ölçtüğümde 105 çıktı...yani doğru ölçüyorsam eğer benim de diyet yapmamın bir anlamı yok .çünkü zaten yediğim yiyeceğim tatlı anca o kadar ,3-5 günde bir bir dilim pasta,olmadı ufak bi tatlı...

evet canım aksam yemegı bıraz kacırdım ondan olabılır belkı ,ben tokluk sekerımı yemekten 1 saat sonra olcuyorum doktorun bana soyledıgı buydu evet canım guzel cıkıyo sonucların fazlada kasmana gerek yok bı sorum olacak sana sabah ac ,tok ölçtükten sonra öglene ac olçecegım zaman dılımı ne kadar olması gerekıyo ...

arzucum açıkçası tam bilmiyorum,sabah ölçülebiliyor açlık şekeri diye biliyorum ama herhalde yemeğin üzerinden bi 10 saat falan geçse hiçbir şey yenmeden o zaman da olur sanırım.
yalnız şunu söyleyim ki senin durumunda daha doğrusu bizim durumumuzda açlık şekerinin bir önemi yok.önemli olan tokluk şekeri çünkü vücuda çeşitli besinler girdikten sonra vücuttaki insülin üretimi yavaşladığından şekerimiz yükseliyor,yani ona fazla takılma bence yemeklerden sonra ölçtüğün şeker değeri daha önemli.
yalnız şu dediğin 1 saat sonra meselesi kafama takıldı benim yaa,bana kendi doktorum bişey demedi de sağlık ocağında falan 2 saat sonra dediler,netten falan da araştırdım hep tokluk şekeri 2 saat sonra ölçülür diyo...1 saat sonra ölçülecekse benim değerlerim yüksek çıkabilr çünkü ben hep 2 saat sonra bakıyprum

benimde açlık 96 50 lik yükleme sonrası 164 çıktı va 1 hafta sonra sağlok ocağında100 lük yüklencek ne yapcam ben şimdi çok tatlın yemiyorum

kestane,yapacağın özel bişey yok,testten önceki son 12 saatte bişey yeme sadece,inş. düşük çıkar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…