gebelik şekeri yüksek çıkanlar,neler yapıyorsunuz?

kızlar bugün şeker yükleme testi yaptırdım 50 lik 1 saat 196 çıktı açlık şekeride 106 çıktı dr bir haftalık diyet verdi haftaya çarşamba tokluk şekeri için kahvaltıdan bi saat sonra yine ölçecekler.diyetle düzelirmiki bu.

Son düzenleme:
merhaba toztoprak ınsallah duzelır ya ben bu doktorlara bı anlam veremıyorum benımde sınırda cıkmıstı sekerım doktor dogurana kadar dıkkat edeceksın dedı hatta dıyet verdı ama ben kendıme gore uyguluyorum 1 ay sonra tekrar bakılacak cıkamadım bu ısın ıcınden hayırlısıyla bi dogursaydık sıkıldım artık istedıgım seylerı yıyememekten ...:84:

inşallah düzelir toztoprak..gerçekten doktorların tutumu çok farklı,benim 153 çıkmıştı 50lik,dr neler neler dedi,insülin gerekli çok yüksek şöyle böyle diye...bak ne güzel senin doktorun 1 haftalık deneme süreci vermiş moralini bozmamış hemen.düzelir tabiki niye düzelmesin,ben 1 aydır diyet yapıyorum,son günlerde arada tatlı da yiyiyorum,ölçüp bakıyorum yükselmiyor.mutluyum ben de düzeliyor demek ki.

benımde aclık 78 tokluk 191 cıkmıstı:2: dr hemen baska bır dr a yonlendırdı benı. 100 yuklemeyı neden ıstemedınız dedım: senınkı cok yuksek cıkmıs 100 luk yaptırmaya gerek yok dırek rejım ve takıp yapılmalısın dedı. butun gun moralım bozuk gezdım.Adeta yıkılmıstım.ıstemeye ıstemeye soyledıgı dr a gıttım. Bana rejım programı verdı bır suru sacma seyler.Bıde rapor cıkardı seker test cıhazı verdı.Salı gununden buyana sabah oglen aksam aclık ve tokluk olcum yapıyorum.Lısteye yazıyorum.Sacma sapan degerler cıkıyor.Ama genelde normal.2 gun sonra yıne dr a gıtcem bakalım ne dıcekallah yardımcımız olsun

benımde aclık 78 tokluk 191 cıkmıstı dr hemen baska bır dr a yonlendırdı benı. 100 yuklemeyı neden ıstemedınız dedım: senınkı cok yuksek cıkmıs 100 luk yaptırmaya gerek yok dırek rejım ve takıp yapılmalısın dedı. butun gun moralım bozuk gezdım.Adeta yıkılmıstım.ıstemeye ıstemeye soyledıgı dr a gıttım. Bana rejım programı verdı bır suru sacma seyler.Bıde rapor cıkardı seker test cıhazı verdı.Salı gununden buyana sabah oglen aksam aclık ve tokluk olcum yapıyorum.Lısteye yazıyorum.Sacma sapan degerler cıkıyor.Ama genelde normal.2 gun sonra yıne dr a gıtcem bakalım ne dıcekallah yardımcımız olsun

zMd,öncelikle geçmiş olsun..o ssaçma diyeti yaptıktan bir süre sonra şeker dengeleniyor,benim öyle oldu yani..şimdi tok karna tatlı da yiyorum yine yükselmiyor,inşallah seninki de öyle olur.ama aç karna tatlı kesinlikle yasak.

arkadaşlar bendede tam aksi şeker 50 gr glikozdan sonra 61 çıktı.yani biraz düşük dr. 2 hafta sonra tekrar yapalım dedi.ani iniş çıkışlar olmaması için kontrol altına alınmalı imiş.inşallah düzelir.

ay ınsallah Esra ya.Sınırlerım bozuluyor ınankı.Yarın kontrolum var bakalım umarım sorun olmaz

öncelikle geçmiş olsun cnm
benimde seninki gibi oldu 50lükte 177 çıktı ama 100lükte yapıldı.onlarda yüksek çıktı.
açlık 85 sınırı 95
1 saat 185 sınırı 180
2.saat 190 sınırı 155
3.saat 177 sınırı 140

diabet bölümüne yönlendirildim.diyet verdiler bide cihaz aldım.senin gibi sabah öğle ve akşam açlık ve 2. saat tokluk şekerimi ölçüyorum 1 hafta boyunca.yarın kontrolüm var bakalım ne dicek doktorum.
sen nereye gidiyosun doktora cnm?

benimde dün yapıldı 50 gr yükleme ve 152 çıktı.
dr 100 lük yapacak haftaya..oda yükske çıkarsa diyet veririrz dedi

inşallah bu seferki düşük çıkar.benimde 50lik 153 çıkmıştı....diyet işi zor,yasaklandıkça daha çok canı istiyor insanın.

[ı]kızlar dr larınızın verdiği diyet listelerini burda paylaşmanızı istesem çok mu olurum acaba:78:[/ı]

[ı]kızlar dr larınızın verdiği diyet listelerini burda paylaşmanızı istesem çok mu olurum acaba:78:[/ı]
yok canım niye çok olasın..ben kabaca yazayım uyguladığım listeyi..
her sabah 1 yumurta,beyaz peynir,zeytin ve yeşillik
öğlen bir porsiyon sebze yemeği,bol salata,ayran-yoğurt
akşam tüketebildiğin kadar et( benim dr et konusunda inanılmaz baskıcı,her gün tüketmemi istiyor çok önemliymiş)bu dönüşümlü olarak beyaz et,kırmızı et ve balık eti..
sebze yemeği,1 kase çorba yine bol salata..
ara öğünlerde ( yani günde 3 kez) 1 porsiyon meyve ve süt.
haftada 2-3 kere baklagil.
kepek ekmeği vazgeçilmez parça...
onun dışında yasakları biliyorsundur zaten;içine un ve şeker giren her şey yasak...kızartmalar yasak,gazlı içecekler ve meyve suları kesinlikle yasak( kısacası lezzetli her şey yasak diyebilirim)
....ayrıca tatlı konusunda diyetisyenim kadar katı değil dr,haftada 2-3 defa çok canım isterse yemeklerin üstüne çikolata,sütlü tatlı vs.. yiyebileceğimi söyledi.
ben bu listeden çok memnun kaldım çünkü şekerim inanılmaz dengelendi,tatlının üstüne ölçtüğüm zamanlarda bile çok düşük çıktı hatta bi ara yeniden şeker yüklemesi yaptırmayı düşündüm bi yanlışlık mı oldu ki diye.
ama son haftalarda biraz abartmıştım ne yalan söyleyim,hamur işi falan yemeğe başlayınca yine yükselmeye başladı şeker,2 haftadır tekrar uyguluyorum aynı listeyi,malum son hafta zaten o kadar zoruma gitmiyor gün sayıyorum:92:

saol esracım..

ya benim 100 grlık yükleme haftaya
o zamankadar listeli besleneyim diyorum yoksa dikkat etmiyorum fazla:78:
yani salata yemeliyim,yoğurt yemeliyim,et yemeliyim demiyorum..bazen unutuyorum öğün bile atlıyorum

bebişte küçük,yani burda kk da okuduklarıma bakıyorum benim kız minicik kalıyor milletin ebbeği yanında.
gerçi benim için 3 kiloyu bulması yeterli doğuma kadar
hem normal istiyorum biliyorsun.
çok iri bir bebek için uğraş içinde değilim

dün netten bir liste çıkardım bugün onunla beslenmeye başladım.her gün et diyor listede
ben eti az tüketiyorum

en çok tükettiğim hergün yumurta mutlaka
2 bardak süt
2-3 meyve
bir avuç(tek el)fındık ceviz badem..

ama bundan sonra sıkıcıda olsa karar verdim listeyle beslenmeye..
yoksa ne yediğim ne zaman yiyeceğim belli değil
kahvaltım düzenli bide gece yatmadan sütüm

aradaki şeyleri çok aksatıyorum

canım bence önemli olan yasaklardan uzak durmak...onun dışında ben de ara öğünlere falan pek fazla uyamıyorum artık.geç kalkıyorum zaten,karnım acıkmıyor akşam yemeğine kadar.akşam yemeğinden sonra da fil gibi doymak nedir bilmiyorum
ceviz,fındık falan da tüketmedim nerdeyse hiç,dr çok gerekli değil ancak kalori yapar et daha önemli dedi.ben de et yemeye özen gösterdim.
kızımın durumunu da biliyorsun tosba gibi oldu( hamileliğimin başından beri dikkatli beslenmeye çalıştım) bu gidişle normal doğum yapamayacağım

ha bu arada salatanın önemi yiyeceklerdeki şekerin kana daha yavaş karışmasını sağlamak,yoksa besin değeri çok da önemli değil sanıyorum ki.kepek ekmekle ikisi birleşince hem şekerin çıkmasını önler hem de uzun süre tok tutar dedi benim dr.

hımm anladım canım bende ete yükleneyim abri hergün yemeye gayret edeceğim artık belki biraz toparlar kızda :))

beyazlari kestim seker un pilav makarna yemiyorum yani arada yesem bile tam tahilli makarna yiyorum mesela, sebze meyve agirlikli besleniyorum... iyi oldu alsinda hem cok kilo almadim hemde bebegime daha faydali bunlar

beyazlari kestim seker un pilav makarna yemiyorum yani arada yesem bile tam tahilli makarna yiyorum mesela, sebze meyve agirlikli besleniyorum... iyi oldu alsinda hem cok kilo almadim hemde bebegime daha faydali bunlar

doğru bebeğe çok faydaı bi beslenme şekli ama çok da abartmamak gerekiyorbenimki abarttı fayda olayını nasıl doğuracağım diye kara kara düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…