Gebelik şekeri

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
2 ayda 13 kilo aldigim için doktor gebelik şekerinden süphelenip şeker yukleme testi istedi. Test sonucum yüksek çıktı. Doktor da sekeri karbonhidrati tatliyi kes dedi.
Ben ilk aşamayi 50 ml olani içtim ve bir kez tahlil yapildi.

Şimdi kizlar ben ne yenir ne icilir bilmiyorum. Canimin istedigi seyleri yemezsem ac kaliyorum ac kalirsam elim ayagim titriyor.

Bana yemem gerekenleri yemememem gerekenleri ve sekerim yukseldiginde yani sekerli yedigimde onu neyle dengelemem gerektigini yazarsaniz sevinirim

Not. Diyetisyene asla gitmem gitsemde soylediklerini asla uygulamamam uygulayamamam

Gebelik sekeri ciddi ve tehlikeli bir durum. Diyetisyene mutlaka gitmelisiniz dediklerinizi kesinlikle uygulamalisiniz. Gebelik sekerinin sakasi yok ani bebek ölumu dahil bir suru sey var.

Tatli hamur isi falan kesinlikle yok zaten

Diyetisyene gitmek zorundasınız burdan ne kadar faydayımz olabilir ki.. gidin en azından ne sağlıklı ne değil ne iyi gelir ne dokunur bilirsiniz..tam uygulayamazanız da bi bilginiz olur elinizden geleni yaprsnız..hiç evladınız için endişelenmiyomusnz yapmayın bunu ne kendinize ne bebeğinize...

Gebelik sekeri ciddi ve tehlikeli bir durum. Diyetisyene mutlaka gitmelisiniz dediklerinizi kesinlikle uygulamalisiniz. Gebelik sekerinin sakasi yok ani bebek ölumu dahil bir suru sey var.

Tatli hamur isi falan kesinlikle yok zaten

Bu ay kendim denemek istiyorum yeme duzenimi komple degistirdim seker ölcum cihazida aldim eger duşuremessem diyetisyen son care.

Tabi ki endişeleniyorum. Ve dikkat ediyorum yedigime içtigime herşeye. Şeker ölcüm cihazi bile aldim. Doktorum diyetisyene git demedi.
Tatliyi sekeri karbonhidrati kes bidaha bakalim dedi.

Doktoruma da cok güveniyorum. Bugun ki hemsirede ayni seyi soyledi. Eger dusmesse diyetisyen oneriyoruz dedi.

Yaa çok üzüldümmmm şeker yüklemesi keşke yaptıırmasaydın. Açlık tokluk şekeriyle de gayet anlayabilirdi doktor.
Bebeğini düşün lütfen. Ve ne gerekiyorsa onu biran önce yap

Cok ciddi bir durum bu tek basiniza cozebilecegin bir konu degil. Ama israrciysaniz da yogurt ve tarcin tuketimini artirip bol yuruyus yapin.

Evet araştirdim iyice ne düşürür ne çikarir nasil beslenmek gerekir bunlarin hepsini. Beyaz ekmek beyaz un şeker tatli cikolata cogu şeyi cikardim listemden. Haftada 1 balik 1 beyaz et birde kirmizi et diger kalan gunler sebze ve baklagil olarakta ayarladm. Seker olcum cihazi da aldim eger hala yuksekse diyetisyen son care.

Tarcin yogurt ve tarcin sütü bende listeme ekledim canim. Yuruyuse de bugun basladim

Yaa çok üzüldümmmm şeker yüklemesi keşke yaptıırmasaydın. Açlık tokluk şekeriyle de gayet anlayabilirdi doktor.

Inan başima gelmez sanmiştim. Ama dedigim gibi zaten 50 ml olani içtim 3 dilim baklavayla esdegermiş ki ben bundan 1 ay once kendimi tutamayip yarim kilo baklava yemistim. Ilk ve sondu o.

Meyveleri de cikarin azaltin hayatinizda. Nohut gibi glisemik indeksi yuksek baklagil tuketmeyin. Domates gibi sebze gorunumlu meyveleri de cok tuketmeyin.

Ben yaptirmadim ornegin ama konu sahibi cok hizli kilo almis. Brnim 9 ayda aldigimi almis. Yaptirmasi da iyi olmus o yuzden.

Inan başima gelmez sanmiştim. Ama dedigim gibi zaten 50 ml olani içtim 3 dilim baklavayla esdegermiş ki ben bundan 1 ay once kendimi tutamayip yarim kilo baklava yemistim. Ilk ve sondu o.
5. Ayındasın demi? Daha öncesinde kiloyla ilgili problemin var mıydı? Yada aileden gelen genetiksel şeker hastaligi falan ?
Genelde hamilelikte yapılan yüklemelerde şekeri olmayan insanda da şeker çıkıyor. Benim aile hekimim kesinlikle önermedi yüklemeyi. Açlık tokluk kafiidir dedi

Meyveleri de cikarin azaltin hayatinizda. Nohut gibi glisemik indeksi yuksek baklagil tuketmeyin. Domates gibi sebze gorunumlu meyveleri de cok tuketmeyin.

Meyve olarak sadece ara ogunlerde yiyebilmek icin ekşi elma , greyfurt , ve armut aldimm. Okudugum yazida olgun olan meyvelerin daha cok seker icerdigi yaziyor.
Bu 3 meyveyi 1 i kahvaltidan 3 saat sonra digeri oglen yemeginden 3 saat sonra dogeri de aksam yemeginden 3 saat sonra olarak ayirdim.

Valla benim aile hekimim yaptırma dedi. Açlık tokluk şekeri yeterlidir dedi. Hatta onu bile yaptırmadım.
Ama sen 2 ayda 13 kilo aldin mu? Seker yuklemesi iyi degil evet ama konu sahibi durumun farkinda degilmis. Ben surekli ailemde genetik seker var o nedenle aclik sekerime baktiriyorum. Yukleme yaptirmadim ama bakmak zorundayim. Bilmezsem bebege ne kadar zarar verebilecegimin haddi hesabi yok. Amniyon sivisi buyuk gobek cevresi ani bebek olumu. Seker yuklemesi yaptirma ama aclik sekerini takip et bence.

Var cnm ailede.. daha once aslinda şuphelerim vardi yani hamile kalmadan once. Surekli idrara cikma yemedigim halde kilo alma agiz kurulugu vs. Sikayetlerim vardi. Ama doktora gitmek aklima gelmedi bile.
Mesela ilk 4 ayimda az kilo aldim çunku sekerin ş si yoktu hayatimda canim hep eksi istiyordu. Ve cok saglikli besleniyordum.

Şu 2 aydir iştahim acildi onume ne gelirse yiyordum. Canim sekerli istiyordu hep. Ne olduysa o iki ayda oldu zaten birden şiştim
Herkes az ye diyordu ama ben aciktigimda bile kuruyemis kuru uzum kuru kayisi veya kuru incir yiyordum.

Doktorda kiloma cok sasirdi. Yoktur ama yinede bakalim dedi. Ben doktoruma guveniyorum bu konuda. 3 dilim baklava kadar bir seker sonucta. Ben 1 ay once yarim kilo yedim bir oturuşta.

Valla ben hamile kaldim kalali bulantilardan dogru duzgun yiymedim ki kilo alayim.Bizde şeker geçmişi yok kimsede çok şükür. Ama muhakkak baktirilmasi gereken bir şeyse batırırım ya kandan bakılıyor zaten.
Peki haftası geçse de sıkıntı olur mu acaba ?

24.ten sonra bakiliyor daha

Hafta ile ilgisi yok. Ebe takibindesindir diye dusunuyorum onlar bakiyor. Degilsende aile hekimine git kaydini alip takibini yparlar. Zaten dogumdan sonra bebegi gotureceksin.

O zaman isler degisir tabi. Doktoruna güveniyorsan sıkıntı yok canım.
Inşallah atlatırsın bu süreci de sağ salim. Sürekli kontrolde oluyor. Evlat sahibi olmak kolay değil biliyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…