- 23 Mart 2015
- 8.936
- 14.791
- 248
- Konu Sahibi Pink_Butterfly92
-
Takipteyim canım. Zaten onlar söylediler bana not da verdiler bana. Ben kendi isteğimle yaptırmadım hiçbirini. Neyse gittiğimde sorarım bir dahaHafta ile ilgisi yok. Ebe takibindesindir diye dusunuyorum onlar bakiyor. Degilsende aile hekimine git kaydini alip takibini yparlar. Zaten dogumdan sonra bebegi gotureceksin.
En son yaptirdigim da referanslar soyle aclik icin.Night owl kaç cikmasi gerekiyor canim açlık tokluk sekerin ?
O zaman isler degisir tabi. Doktoruna güveniyorsan sıkıntı yok canım.
Inşallah atlatırsın bu süreci de sağ salim. Sürekli kontrolde oluyor. Evlat sahibi olmak kolay değil biliyorsun
Bi ben şöyle doktor bulamadım ya kendime ahhh ahhhh...Ah ah bilmezmiyim 5 sene bekledik. 4 ay iştahim yoktu zaten. Zorla yiyordum tam iştahim acildi şeker çikti.
Doktoruma guveniyorum senelerdir ona giderim. Eger paragoz bir doktor olsaydi simdiye bana 10 kez aşilama yapardi.
Profesorun yok sacmalaama asla bu teşhis dogru degil o doktorlugu biraksin dedigi teshisi bana şimdiki doktorum koydu. Ve teshiside dogruydu...
Bi ben şöyle doktor bulamadım ya kendime ahhh ahhhh...
İnşallah geçici bir şeydir canım benim
Allah sağ salim sana bagislasin miniğini
13 haftalikim karnim ac bu satte ne yenirki havuc yedim ama icim kiyiliuor
Bende bu testi vermeden gece (tahlilden 4 saat once ) acikip cilek receli yiyip kayisi suyu icip yogurt ve ekmek yemistim. Yani evet senin degerin yuksek. Uzgunum ama en azindan su an biliyorsun onemli olan o. Bebegine bri sey olup son anda ogrenseydin vicdan azabi cekerdin. İyi tarafindan bak. Diyet yapmak o kadar korkunc degil.Night owl teşekkur ederim cnm benim şeker yuklemeye girecegimi bilmeden visne suyu içmistim. Sonra aclik seker yukleme yapildi 160 cikti. Doktora visne suyu ictigimi de soyledim. Yinede yuksek dedi.
Bakalim artik insallah yoktur. Düzenli olcum yapip kayit altina alacagim.
Yogurt ye13 haftalikim karnim ac bu satte ne yenirki havuc yedim ama icim kiyiliuor
Bende bu testi vermeden gece (tahlilden 4 saat once ) acikip cilek receli yiyip kayisi suyu icip yogurt ve ekmek yemistim. Yani evet senin degerin yuksek. Uzgunum ama en azindan su an biliyorsun onemli olan o. Bebegine bri sey olup son anda ogrenseydin vicdan azabi cekerdin. İyi tarafindan bak. Diyet yapmak o kadar korkunc degil.
Ama aclik cok rahatsiz ediyor sabahta erkenden midem kaziniyo gebelikten oncede oluyodu ama dayaniyodum simdi dayanamiyorumYogurt ye ☺ Ac yatabilirsinsu an acliginin hamileliginle ilgisi yok cunku. Bebek senden besleniyor zaten. ☺
Ama aclik cok rahatsiz ediyor sabahta erkenden midem kaziniyo gebelikten oncede oluyodu ama dayaniyodum simdi dayanamiyorum
Sekerim normal cikti.sonralari nolur bilemem☺ Sekerine baktir sende ☺ simdiden baslarsan hamielligin sonuna kadar fena. Frenlemen lazim.
Evet araştirdim iyice ne düşürür ne çikarir nasil beslenmek gerekir bunlarin hepsini. Beyaz ekmek beyaz un şeker tatli cikolata cogu şeyi cikardim listemden. Haftada 1 balik 1 beyaz et birde kirmizi et diger kalan gunler sebze ve baklagil olarakta ayarladm. Seker olcum cihazi da aldim eger hala yuksekse diyetisyen son care.
Tarcin yogurt ve tarcin sütü bende listeme ekledim canim. Yuruyuse de bugun basladim
Günaydın ben hamile kaldığımı öğrendiğim hafta işyerinde problem yaşamıştım sinir stres şekeim 120 yi buldu açlık hemen dahiliyeye sevk ettiler gittim tabi bi hafta sonra normal çıktı özelde muayene oldum sonuçları gösterdiğim zaman o da 2 hafta takip edelim şeker ölçüm cihazı al dedi aldım ve diyet listesi verdi beyaz ekmek un şeker makarna pirinç kesinlikle yasak dedi direk kepek ve çavdar ekmeğine geçtim tarçın tüketmeye başladım yoğurt veya suyla gerçekten düştü şekerim ama ne zaman dışarıda yesem ya da beyaz ekmek tüketsem arttı yani dikkat etmen lazım ki ben aşırı çikolata tüketen insandım bebek ölümüne sebep dediği an bitti bende şimdi arada tüketiyorum ama şekerime de dikkat ediyorum sonuçta 9 ay ki senin az kalmış bebeğini düşün Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inş2 ayda 13 kilo aldigim için doktor gebelik şekerinden süphelenip şeker yukleme testi istedi. Test sonucum yüksek çıktı. Doktor da sekeri karbonhidrati tatliyi kes dedi.
Ben ilk aşamayi 50 ml olani içtim ve bir kez tahlil yapildi.
Şimdi kizlar ben ne yenir ne icilir bilmiyorum. Canimin istedigi seyleri yemezsem ac kaliyorum ac kalirsam elim ayagim titriyor.
Bana yemem gerekenleri yemememem gerekenleri ve sekerim yukseldiginde yani sekerli yedigimde onu neyle dengelemem gerektigini yazarsaniz sevinirim
Not. Diyetisyene asla gitmem gitsemde soylediklerini asla uygulamamam uygulayamamam
2 ayda 13 kilo aldigim için doktor gebelik şekerinden süphelenip şeker yukleme testi istedi. Test sonucum yüksek çıktı. Doktor da sekeri karbonhidrati tatliyi kes dedi.
Ben ilk aşamayi 50 ml olani içtim ve bir kez tahlil yapildi.
Şimdi kizlar ben ne yenir ne icilir bilmiyorum. Canimin istedigi seyleri yemezsem ac kaliyorum ac kalirsam elim ayagim titriyor.
Bana yemem gerekenleri yemememem gerekenleri ve sekerim yukseldiginde yani sekerli yedigimde onu neyle dengelemem gerektigini yazarsaniz sevinirim
Not. Diyetisyene asla gitmem gitsemde soylediklerini asla uygulamamam uygulayamamam
Günaydın ben hamile kaldığımı öğrendiğim hafta işyerinde problem yaşamıştım sinir stres şekeim 120 yi buldu açlık hemen dahiliyeye sevk ettiler gittim tabi bi hafta sonra normal çıktı özelde muayene oldum sonuçları gösterdiğim zaman o da 2 hafta takip edelim şeker ölçüm cihazı al dedi aldım ve diyet listesi verdi beyaz ekmek un şeker makarna pirinç kesinlikle yasak dedi direk kepek ve çavdar ekmeğine geçtim tarçın tüketmeye başladım yoğurt veya suyla gerçekten düştü şekerim ama ne zaman dışarıda yesem ya da beyaz ekmek tüketsem arttı yani dikkat etmen lazım ki ben aşırı çikolata tüketen insandım bebek ölümüne sebep dediği an bitti bende şimdi arada tüketiyorum ama şekerime de dikkat ediyorum sonuçta 9 ay ki senin az kalmış bebeğini düşün Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inş
canım benim de gebeliğimde çıktı şeker tip 2 diyabetim hala insülin kullanıyorum.çocuğun için mecbur katlanacaksın diyetisyende dr bir yere kadar her şey sende bitiyor.Yemeklerini azaltarak öğünlerini arttırarak şekerini düzenleyebilirsn ama çok yüksekse mutlaka insüline başlatır dr.korkma kullan gebelikte hiç bir ilaç verlmezken insülin veriliyor.bu arada bebek büyüdükçe şekerin gittikçe yükselecek.bilinçli olursan hiç bir sıkıntı yaşamazsın.yürüyüşte en güzel ilaç elinden geldiğince tempolu yürü..zamanla alışırsın ki bebeğin için de alışmalısın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?