Gebelik şekeri

Murphycan

Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2018
74
38
8
32
Hanımlar merhabalar gebelik şekeri için test yaptırma konusunda ne düşünüyorsunuz doktorlarınız neler dedi ben çok kararsızım bişe olur diye korkuyorum ilk gebeliğim

Hanımlar merhabalar gebelik şekeri için test yaptırma konusunda ne düşünüyorsunuz doktorlarınız neler dedi ben çok kararsızım bişe olur diye korkuyorum ilk gebeliğim
İlk hamileliğimde yaptırmıştım iyiki yaptırmışım şeker yüksek çıktı insülin kullandım. Sapa sağlam oğlum çok şükür 4 yaşında şimdi.

Şeker bebeğin suyunu etkileyen bir durum. Şeker yüksekse bebeğin suyu fazla olur. Bu da erken doğuma neden olur. Ayrıca şeker iri bebeğe sebep olur. İri bebek doğumu da zor olur. Ayrıca doğduktan sonra bebek çok hızlı kilo kaybeder. İçtiğiniz 2 dilim baklavaya eş değer bir içecek. Kadın doğum doktoru olmayan kişilerin beyanlarıyla riske atmayın derim.

Benden de istedi ama haftası gelen herkesten istiyor yani sebebsiz herkese test öneriyor annem de korkuttu televizyonda doktorlar yaptırmayın diyor diye ayılan bayılan oluyormuş korktum açıkcası

Valla herkes birşey dedi allak bullak oldum özele gitmiyorum suyu fazla suyu normal şöyle böle diye anneleri bilgilendirmiyorlar 25+3 de 790 gr bunu da sordum da söledi güven verse belki bu kadar sıkıntı etmezdim kendime

Valla herkes birşey dedi allak bullak oldum özele gitmiyorum suyu fazla suyu normal şöyle böle diye anneleri bilgilendirmiyorlar 25+3 de 790 gr bunu da sordum da söledi güven verse belki bu kadar sıkıntı etmezdim kendime
Bence yaptırın sağlık ocakları bile yapıyor.

Ben de çok tereddütte kalmıştım. Devletteki yaptır dedi. Ozeldekine sordum o da kesinlikle öneriyorum dedi. Mecbur yaptırdım. Ayilip bayılan çok hassastır. Çünkü çok basit o içeceği içmek. Ki ben çayı şekersiz içen biri olarak icebildiysem herkes içer. Ayrıca hastaneye tek gittim düşün, kimse yoktu yanımda. Bekledim kanlarimi verdim geldim. Tabii karar senin ama mühim bir test. İki doktorum da isteyince yaptırmadan içim rahat etmedi benim.

Bana doktorum bisey demedi bi zamanı var mi olcturmek için benimde ilk gebelik nasipse doktoruma demeli miyim

Bana doktorum bisey demedi bi zamanı var mi olcturmek için benimde ilk gebelik nasipse doktoruma demeli miyim
32. Haftada isen zamanı geçmiş canım. Yani herhangi bir zamanda da yaparlar herhalde ama ben çok daha erken yaptırmıştım. Aralık sonuydu. Bir buçuk ay olmuş.

Zararı olmasın da ne olursa olsun içerim düşük tehlikesiyle geldim bu haftalara şimdi bi içecek yüzünden birşey olursa diye korkuyorum sadece Allah korusun tatlıya da düşkünüm

Zararı olmasın da ne olursa olsun içerim düşük tehlikesiyle geldim bu haftalara şimdi bi içecek yüzünden birşey olursa diye korkuyorum sadece Allah korusun tatlıya da düşkünüm
Canım her zaman yedigimiz tatlı kadar diyorlar. Elbette sen bilirsin ama tatlıya duskunsen ve varsa bilmiyorsan zararlı bebek için.

32. Haftada isen zamanı geçmiş canım. Yani herhangi bir zamanda da yaparlar herhalde ama ben çok daha erken yaptırmıştım. Aralık sonuydu. Bir buçuk ay olmuş.
32deyiz canm yani doktorum bana bisey demedi bugüne kadar da sadece ikili test yapıldı.

Canım her zaman yedigimiz tatlı kadar diyorlar. Elbette sen bilirsin ama tatlıya duskunsen ve varsa bilmiyorsan zararlı bebek için.
Önce aile hekimliğinde açlık tokluk baktırmaya karar verdim ona göre bir yol izlemeyi düşünüyorum şeker çıksa diyet verecek olmadı diyete direk tabii tutmasını isteyecem bakalım hayırlısı

aile hekimi önerdi, şirket doktoru önerdi ve özelde doğumumu yaptıracak olan doktorum kesinlikle öneriyorum dedi bu hafta yaptıracağım inşallah

Önce aile hekimliğinde açlık tokluk baktırmaya karar verdim ona göre bir yol izlemeyi düşünüyorum şeker çıksa diyet verecek olmadı diyete direk tabii tutmasını isteyecem bakalım hayırlısı
Hakkında hayırlısı olsun

aile hekimi önerdi, şirket doktoru önerdi ve özelde doğumumu yaptıracak olan doktorum kesinlikle öneriyorum dedi bu hafta yaptıracağım inşallah
Aynen aile hekimi büyüttükleri gibi birşey değil yine sen bilirsin ama yaptır bence dedi şimdi normal aç tok kan veriyorum perşembe de yükletcem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…