Gebelik şekeri

20 kilo çok aman aman fazla bir kilo değil 1 ayda bile yarısını verebilirsin
Başladım zaten 1 kilo gitti. Devam edicem. Artık kaç kilo verince hamile kalabilirim bakalım. Hayırlı doğumlar dilerim sağlıkla İnşallah :)

Şeker yüklemesi yerine sabah akşam kan şekeri ölçüm ve takibi yapılıyor diye biliyorum yükleme çok zararlı yaptırma diye banada söylendi

Şeker yüklemesi yerine sabah akşam kan şekeri ölçüm ve takibi yapılıyor diye biliyorum yükleme çok zararlı yaptırma diye banada söylendi

Yaptirmicaktim hatta doktoruma söyledim istemiyorum diye kızdı bana ne demek iyi değil yaptirmicam kim demiş onu tabiki yaptiricaksin herhangi bişi varsa ortaya çıkmaliki eğer ihtiyaç varsa tedaviye başlanacak dedi.. Düşününce hakli o yaptırmayın diyenler bişi çıkarsa verebilcekmi hesabını.. Bana gorede iyi değil ama doktoruma çok güveniyorum ben dinliycem sözünü..

Allah korusun engelli çocuğun genetik araştırma sonucunda hamilelik döneminde yapılan şeker yükleme testinin neden olduğu çıktı gözlerimle gördüm

Allah korusun engelli çocuğun genetik araştırma sonucunda hamilelik döneminde yapılan şeker yükleme testinin neden olduğu çıktı gözlerimle gördüm

O kadar araştırdım hic rastlamadım öyle bi bilgiye.. 15 adet kesme şekere denkmis verilen glikoz.. Bi bucuk fincan pirinçte de ayni oranda glikoz mevcutmuş öyle yazıyor..

O kadar araştırdım hic rastlamadım öyle bi bilgiye.. 15 adet kesme şekere denkmis verilen glikoz.. Bi bucuk fincan pirinçte de ayni oranda glikoz mevcutmuş öyle yazıyor..
Tanık olduğum olay banada çok ilginç geldi ve korktum

Yuksek derken sekeriniz tam olarak kac cikti?

Valla benm bir belirti yoktu yada ben anlamadm normal konturolerde kan tahlili istedi doktorum orda yüksek çıkınca şeker ortaya çıktı
Hmm anldm. Bnm 28. Haftada yaplcakmş kan testi. Diğerinden yaptırmıcam zaten. Bakalım:) teşekkürler

Bende hızlı kilo aldm bianda suyu hayatm boyunca hep zorla içmişimdir. Tatlıyıda hayatm boyunca canımm çkmiştir:)) ben nasıl anlıcam şimdi?:)))

Bende hızlı kilo aldm bianda suyu hayatm boyunca hep zorla içmişimdir. Tatlıyıda hayatm boyunca canımm çkmiştir:)) ben nasıl anlıcam şimdi?:)))
20. haftalardan itibaren bebegin kilosu ust sinirlarda ise, bebgin sivi miktari fazla ise, gebelik sekerinden suphelenebilirsin ama yinede anlama ihtimalin yok bence. kendimden biliyorum:) ihtimali azaltmak icin simdiden dengeli beslenmeye çalışmalısın.

Diyetinizde doktorunuz neleri yasakladı bayanlar
şekeri tabiki :) karbonhidratta seker kaynağıdır meyvelerde, fakat vucuda gereklidirde. bu yuzden yasaklamak yerine sınırlamak demek daha dogrudur. ornegin yemeklerde iki dilim tambugday ekmegi ara ogunlerde birer porsiyon meyve ve iki ceviz yada fındık, ek olarak aralara bir yafa yarim bardak süt, ogunlerde corba varsa iki kepce corba ise bir dilim ekmegi azaltmak, yune en az bir ogun az miktarda yagsiz et yada yerine 4 dilim peynir bol salata be bir porsiyon zeytinyagli sebze. patates makarna pilav kesinlikle yasak. öğünlerde sadece doyana kadar yiyip asla tika basa yememek gerek, ayni zamandada ara ogunlerle ac kalmayi onlemek gerekiyor. e mumkunse her sabah bir haslanmis yumurta :)

Hehe:) ahh bu tatlilar. Ilknde cikmadi cok sukur yani yaptrmamstm test zatn bunda da olmaz ins bakalm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…