GEBELİK TAKİPLERİ HAKKINDA

Sabir_tasi

Annesinin tıpkısının aynısı
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2017
1.589
398
53
43
Arkadaşlar gebelik takiplerini her ay yaptırmak gerekir mi?Şahsen ben, ilk ultrasonunu yaptırıp, 12. haftada üçlü test, 20 hafta detaylı ultrason ve fetal eko yaptırıcam ve ondan sonra 36. haftaya kadar doktora gitmesem sorun olur mu?Yoksa gerçekten her ay düzenli gitmek mi gerekir?Önceki çocuğumda en az 3 doktor gördü beni, çocuktaki doğumsal anomaliyi göremediler, hoş iyi ki görememişler, evham yapardım ama madem geçen hamilelik sürecinde o şekilde oldu ben ara kontrollere gitmek istemiyorum.Her ay gidip ultrason ölçümleme yapılmalı mı, geçen seferki ilk doktorum beni 2 haftada bir kontrole çağırıyordu ve bu da maddi külfet demek, neyse onu değiştirdim, gebelik takibine gitmek geçen sefer bana pek bişi katmadı.
Ne düşünüyorsunuz?

Ben olsam asla böyle birşey yapmam sonuçta arada anormal giden birşey olabilir

Bence gitseniz iyi olur.
Allah korusun kalp durması gibi sorunlar olabiliyor.
Allah sağlıklı şekilde kucağınıza almayı nasip etsin

Bebeğin kalbi durup icerde seni zehirleyebilir. Tekmeler başladıktan sonra da suyunda azalma veya plesentada kireçlenme yaşlanma vs olabilir.

Ben her ay düzenli kan tahlillerimi yaptırıyorum. Mesela detaylı ultrasonu yaptırdım ve ondan önce bir sorun yoktu. Ama suyum fazla çıktı. Birden oldu ve 1 aydan fazladır böyle düzelmedi. Bu sebeple riskli gebelik grubuna giriyorum ve sürekli takiplerimi yaptırıyorum.
Her ay gitmek çok zor olmamalı bence. Sonuçta o cana karşı bizim sorumluluklarımız var. Birden suyunuz azalabilir, çoğalabilir buna bağlı olarak preeklampsi ve diğer şeyler gelişebilir. Şeker çıkabilir ve buna bağlı bebekte sorun çıkabilir.
Her şey Allahtan tabiki ama düzenli kontrol bence her zaman bir artıdır.

Neden ayda 1 gitmekten cekiniyorsunuz ?Her sey normal olabilir evet ama aksini de dusunmek gerekir .2.cocugunuz oldugu icin mi acaba ?Sahsen ben keske daha erken cagirsa hareketlerini izlesem iyi oldugunu duysam diye icimden geciriyorum .Cok bekledim bu bebegi belki de ondandir.

Ayda 1 zaten kontroller. Ayda 1 kere de insan merak ediyor gormek istiyor. Hic merak etmeyecek misiniz?
Özelde doğumumu yapmayı planlıyorum, geçen sefer öyle oldu, doğuma kadar verdiğim ücret muayene parasına eşit çıktı, maddi olarak her ay gitmek beni zorlar açıkçası.

Neden ayda 1 gitmekten cekiniyorsunuz ?Her sey normal olabilir evet ama aksini de dusunmek gerekir .2.cocugunuz oldugu icin mi acaba ?Sahsen ben keske daha erken cagirsa hareketlerini izlesem iyi oldugunu duysam diye icimden geciriyorum .Cok bekledim bu bebegi belki de ondandir.
ilkinde takipteydim ama yapılan sadece bebek ölçülerini al ve gönder tarzında idi.Üstelik çocuğumda anomali çıktı, doğduktan sonra ancak anlaşılabildi

Özelde doğumumu yapmayı planlıyorum, geçen sefer öyle oldu, doğuma kadar verdiğim ücret muayene parasına eşit çıktı, maddi olarak her ay gitmek beni zorlar açıkçası.
ozellerde dogum paketi oluyor. Belki paketsiz muayene pahaliya geliyordur.

Tum kontrolleri devlette yaptirip doguma ozele gidin o zaman

İlk çocuğunuzdaki anomali neydi merak ettim.ins önemli birşey değildir.daha uygun fiyatlı bir doktora takip yaptırmanızı öneririm.en azından iki ayda bir

ilkinde takipteydim ama yapılan sadece bebek ölçülerini al ve gönder tarzında idi.Üstelik çocuğumda anomali çıktı, doğduktan sonra ancak anlaşılabildi
Daha iyi bir dr bulmayi deneyin belki sizi tatmin etmiyordur gittiginizde yapilan islemler .

Gonul ister ki boyle mecbur kalmayalim ama maalesef bizler GDOlu hormonlu nesiliz. Benim annem de bana doguma gitmis doktora yalnizca ama ilk bebegimi dusuk yaptim. Bence cok sik olmasa da uzun aralar vermeden gitmeye bakin.

Daha iyi bir dr bulmayi deneyin belki sizi tatmin etmiyordur gittiginizde yapilan islemler .
içime sinmemişti evet, o muaayene paralarını öderken afedersiniz de keriz gibi hissediyordum. daha ilgili olabilirdi doktorum, sürecin sonuna doğru iyice herşey otomatikleşmişti, sekreterine 'yaz ayşe baş-popo mesafesi:.... cm vs vs ', çık kızım tartıya, benim kilomu not eder, ve bir sonraki takip için vedalaşırız...Yani diyordum ki onca parayı ben bunun için mi ödedim?

ozellerde dogum paketi oluyor. Belki paketsiz muayene pahaliya geliyordur.

Tum kontrolleri devlette yaptirip doguma ozele gidin o zaman
onu düşündüm, hatta bu şekilde istiyorum ama o zaman o doktor beni hastam diye sahiplenir mi, gece yarısı sancım tutsa hastaneye gelir mi mesela, canımızı teslim edicez, insan düşünüyor

Paraniz yoksa Devlete gidin. Tabiki dogumda kim nobetci ise o bakar. Doktor secemezsiniz. Gelmez. Tedbiri bırakmayın. Eski doktorunuz iyi değilmis belli ki. detaylı muayene etmesi gerekirdi. Ayrıca anomalibfsrk edilmeyecek bir şey ise dava acabilirdiniz. İnsan canını emanet edecek dusunuyor sonuçta demişsiniz ama aylık muayenedeki ölçümler çok önemlidir. Nasıl riske atabileceksiniz

Arkadaşlar gebelik takiplerini her ay yaptırmak gerekir mi?Şahsen ben, ilk ultrasonunu yaptırıp, 12. haftada üçlü test, 20 hafta detaylı ultrason ve fetal eko yaptırıcam ve ondan sonra 36. haftaya kadar doktora gitmesem sorun olur mu?Yoksa gerçekten her ay düzenli gitmek mi gerekir?Önceki çocuğumda en az 3 doktor gördü beni, çocuktaki doğumsal anomaliyi göremediler, hoş iyi ki görememişler, evham yapardım ama madem geçen hamilelik sürecinde o şekilde oldu ben ara kontrollere gitmek istemiyorum.Her ay gidip ultrason ölçümleme yapılmalı mı, geçen seferki ilk doktorum beni 2 haftada bir kontrole çağırıyordu ve bu da maddi külfet demek, neyse onu değiştirdim, gebelik takibine gitmek geçen sefer bana pek bişi katmadı.
Ne düşünüyorsunuz?
Takip bile maddi külfet gelirken çocuğa nasıl yeteceksiniz peki? Takibin size birşey katması gerekmiyor zaten önemli olan bebeğinizin ve sizin bir sorun yaşamamanız bu takipler bunun için var, yine de size kalmış .

Daha hamile olduğunuz bile belli değil. Her şeyi bu kadar didik didik etmek iyi bir şey değil..
Bence siz bu olası hamilelikte psikolojik destek de alın. Çok gergin birisiniz..

Yazdığınız işlemleri özel drunuzla yapın aradaki kontrolleri de devlet hastanesinde yapın derim. Hem kontrolleriniz aksamamış olur hem de iki ayrı drla devam etmiş olursunuz S Sabir_tasi

Back
X