Ahh ne dogru dedin uykular haram zaten 3ten 4 ten önce uyumak ne mümkün:) valla ben krem ve yağ işini pek düzenli yapmadim sadece göbeğime sürüyorum catlicaksa catliyor deniyo hep doğumdan hemen sonra mı çatladın yoksa zayıflarken mi oluştu acbaValla sırt üstü yatamıodum ,sağıma yatamıodum ,soluma yatamıodum,son 7-8hafta oturarak uyudum hep.kalça ve bacak ağrıları için magnezyum veriolar bende pek işe yaramadı.
Son haftalar yaşadığın herşey normal.
Sebep arama çünkü doğum yaklaştı artık vucutta herşey tavan yaptı.
Karnım benim 39.haftada bile küçük bi göbekti.
Yani arkadaşlarımın 5/6aydaki göbekleri ile aynıydı.herkese göre değişir büyüme hızı.
Çatlaklarda herkese göre değişiyor.
Ben çatlamadım die seviniodım doğumdan donra arka popo üstleri yarık yarık olmuş.halbıki iyi kremelr sürmüştüm.
Belli olmaz şimdiye kadar olmadıysa sonra da olmaz ya da az olur. Bir de genetik bu çatlak işi annenizde yoksa sizde de olmaz yüksek ihtimal.amiiinnnn teşekkür ederim galiba doktor boşuna maden suyu iç demiyor magnezyum acısından herhalde ..34 .haftaya girdim henüz çatlamadım son haftalarda ce ee yapcak sanırım:)
Bel fitigi var mi? Yada belki bilmiyorsunuz ama fitik olabilirsiniz , o sirt ustu yatinca yasadiginiz agriyi fitik yapar , bebegin agirligindan dolayi hamilelikte hissediyor olabilirsiniz yada hamilelikte fitik olusmus olabilirIciyorum kalsiyum magnezyum hatta ismi osteozinc. Ya ama normalde agrım yok ayakta durayım tüm gün sıkıntı yaşamıyorum ne zaman sırt üstü uzanayım işte bitiyorum doğrulamıyorum anlayamadim gitti
Valla arkada oldugu için nezaman oldugunu bilmiyorım hiç.bence buralara takılma.sağlıkla doğsunda ,hamileliğin şanından der geçersin :)Ahh ne dogru dedin uykular haram zaten 3ten 4 ten önce uyumak ne mümkün:) valla ben krem ve yağ işini pek düzenli yapmadim sadece göbeğime sürüyorum catlicaksa catliyor deniyo hep doğumdan hemen sonra mı çatladın yoksa zayıflarken mi oluştu acba
amin teşekkür ederim :) ayni seyleri yaşamışız gervekten bende korkuyorum ama doğumdan sonra devam etmedi inşallah bu ağrılar ..kacinci haftada çatladınız?Ben 37 haftalıkken dogum yaptım. Göbeğimin iki tarafında da çok minik birer çatlağım var sadece. Gününü bekleseydi muhtemelen baya artardı.
Bacak ağrıları bende çok oluyordu. Dediğiniz gibi sırt üstü 2 dk uzansam yerimden kalkamıyordum. Dogum yapalı 9 ay olmasına ragmen hala sırt üstü yatınca kalkmaya korkuyorumMagnezyum eksikliğinden kaynaklanıyor. Maden suyu veya magnezyum takviyesi aldıgım zaman nispeten azalıyordu. Sağlıkla alın kucagınıza inşallah
annemde azda olsa var ama ablamda annemden çok var kafam karışıyor:) hayırlısı bakalımBelli olmaz şimdiye kadar olmadıysa sonra da olmaz ya da az olur. Bir de genetik bu çatlak işi annenizde yoksa sizde de olmaz yüksek ihtimal.
Işte bende bu durumdan cekiniyorum çatlak işi hiç belli olmuyor son gün ile çatlayan varDoğuma 3 hafta kala çatladım ben. Hiç bir şey yokken iki üç gün içinde harita gibi oldum
Olursa da yapacak bir şey yok. Bebisin hediyesi olur öyle düşünün :)annemde azda olsa var ama ablamda annemden çok var kafam karışıyor:) hayırlısı bakalım
Evet internette okumuştum bunu ortopediye gitmem gerek ama korkuyorum yaa fitik der diye yüzleşmek zor geliyor şuan.fitik hamilelikte oluşuyormuş dediginiz gibi aslında belirtilerde uyuyor doğumdan sonra devam etmemesini ümit ediyorum ederse mecbur gidecem tabiBel fitigi var mi? Yada belki bilmiyorsunuz ama fitik olabilirsiniz , o sirt ustu yatinca yasadiginiz agriyi fitik yapar , bebegin agirligindan dolayi hamilelikte hissediyor olabilirsiniz yada hamilelikte fitik olusmus olabilir
Ağrılar dogum yapar yapmaz geçmişti. Hatta baya şaşırmıştım bende. Hiç geçmeyecek gibiydi çünküamin teşekkür ederim :) ayni seyleri yaşamışız gervekten bende korkuyorum ama doğumdan sonra devam etmedi inşallah bu ağrılar ..kacinci haftada çatladınız?
Haklısın benim ki merak sadece yoksa olacaksa olacak napalim:)Valla arkada oldugu için nezaman oldugunu bilmiyorım hiç.bence buralara takılma.sağlıkla doğsunda ,hamileliğin şanından der geçersin :)
Aynen söylediğiniz gibi uyuyorum bel ağrısı olmuyor ama nefes darlığı oluyor yinedeMerhaba. Sırt üstünde yattığınızda büyük ihtimalle bebeğin ağırlığından omurga sinirlerinize baskı oluşuyordur. Rahimin ağırlığı da (vena cava) damarina baskı uygulayıp tansiyon sorunlarına ve nefes darlığı gibi komplikasyonlara yol açabilir. Onun icin sol tarafinizin üstünde yatıp bacaklarınızın arasına yastık koyun. Baskıyı azaltır rahatlarsiniz.
Valla dediğin gibi hatta sanki bundan sonraki ömrümü hep hamile olarak geçirecekmişim gibi hissediyorum artıkAğrılar dogum yapar yapmaz geçmişti. Hatta baya şaşırmıştım bende. Hiç geçmeyecek gibiydi çünkü35 36 haftalar arası çatlamıştım sanırım. Baya düzenli kremler yaglar kullanmama ragmen.. Ama dediğim gibi karnımdakiler dikkatli bakılsa bile görünmez. Ama bacaklarımın iç kısmında çok var. Yapacak bi şey yok. O vücut gitti bi daha gelmez
Aynen canim başka türlü sevemeyiz zaten sevimsiz çizgileri:)Olursa da yapacak bir şey yok. Bebisin hediyesi olur öyle düşünün :)
Ben arada sezaryen izine çatlaklara bakıp dalıyorum öylece yüzümde hafif bir tebessüm. Çekilen acılar hep unutuluyor tatlı hatıralara dönüşüyor. Sonra velet içerden anneeaaaa del del diye sesleniyor / kapıyı yumrukluyor yanına koşuyorsun uyanipAynen canim başka türlü sevemeyiz zaten sevimsiz çizgileri:)
Ahahah del del e bittim yerim ya inşallah banada o günleri görmek nasip olsun d varsın çatlak olsunBen arada sezaryen izine çatlaklara bakıp dalıyorum öylece yüzümde hafif bir tebessüm. Çekilen acılar hep unutuluyor tatlı hatıralara dönüşüyor. Sonra velet içerden anneeaaaa del del diye sesleniyor / kapıyı yumrukluyor yanına koşuyorsun uyanip
Bir de dit var. Banyo yaparken rahatsız etmeyeyim diye dit diyip kovalar beniAhahah del del e bittim yerim ya inşallah banada o günleri görmek nasip olsun d varsın çatlak olsun:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?