Gebelik testleri ve toksoplazma

AamirKhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2012
300
271
53
Arkadaşlar ben bir şeyi çok merak ediyorum. Ve bu yüzden müthiş sıkıntı yaşıyorum. Şimdi hamile olduğumuzu öğrendiğimizde kan tahlilleri yapılıyor ya kanda mikrop falan onda toksoplazma ya da ayrıca bakılıyor mu? Test sonuçları bayramdan sonra çıkacak. Gerçi bağışıklığım olduğunu düşünüyorum ama şimdiye kadar geçirmeyip de hamile iken geçirirsem ben buna ne desem yeridir.

neden geçirebileceğinizi düşünüyorsunuz ki, bence o kadar kolay değil
pişmemiş etten, yıkanmamış sebzeden, aşısız/çiğ et yiyen kedinin dışkısından uzak durun yeter.
ben hamileliğimi kediciğimle geçirdim, şimdi de kızım bebekliğini onunla geçiriyor:34:

ben sokakta ne bulursam eve doldurduğum için çekiniyorum. kendim ölsem nyse o derece düşkünüm hayvanlara ama bebeğe zarar gelmesinden korkuyorum.

ben sokakta ne bulursam eve doldurduğum için çekiniyorum. kendim ölsem nyse o derece düşkünüm hayvanlara ama bebeğe zarar gelmesinden korkuyorum.

Bende sokak kedilerini çok seviyorum gördümmü sevmeden duramam ama ellerini yıkarsan kedinin kumunu bir başkası temizlerse ve salam sosis sucuk çiğ köfte gibi gıdalar tüketmezsen sorun olmaz.Gerçi senin toksoplazman büyük ihtimalle pozitif çıkacaktır yani önceden geçirmişsinidri bende hep kedilerle büyüdüm ve ben geçirmişim önceden.

hamilelikten önce sokak kedilerini besler ve severdim, hamilelikten sonra ister istemez çekindim ve sadece besledim, siz de şimdilik uzaktan sevmeye çalışın, sonra yine seversiniz:16:

Hamileliğimden haberimin olmadığı 5. haftam sokaktan bulduğum yaralı bir kedi ile geçti. Temizliği yarası falan hep ben ilgilendim.Olan olmuştur diye düşünüyorum da işte bu mikrop testlerinde çıkar mı ayrıca mı test yaptırmalıyım onu merak ediyorum:(

Son düzenleme:
canım ciddi bir durum olsa bebeğini henüz gelişme aşamasında olduğu için direkt kaybederdin, yani öğrenene kadar ya hep ya hiç kuralı geçerli
ama yine de doktoruna danış tabi
sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini, bundan sonra dikkatli ol canım, gerekli durumlarda cerrahi eldiven falan kullan, insan görünce dayanamıyor biliyorum

Kan testlerinin yapılma amacı bu zaten,neye bağışıklığın var neye yok belirlemek.Eğer çok kıytırık bir hastane değilse kan verdiğiniz,ki artık öyle yer kalmadı pek,mutlaka bakarlar toksoplazmaya.Benden 5 tüp kan almışlardı.Aidsten toksoplazmaya,hepatite kadar her şeye bakılmıştı.Sonuçları sana verecekler zaten büyük ihtimalle.Toksoplazmayı göremezsen doktoruna sorarsın.Hatta bu kadar endişelendiğine göre bakmadan da sorarsın.Ama bence hiçbir şey olmamıştır,endişelenme.Şimdiden Allah bağışlasın.:34:

Kan testlerinin yapılma amacı bu zaten,neye bağışıklığın var neye yok belirlemek.Eğer çok kıytırık bir hastane değilse kan verdiğiniz,ki artık öyle yer kalmadı pek,mutlaka bakarlar toksoplazmaya.Benden 5 tüp kan almışlardı.Aidsten toksoplazmaya,hepatite kadar her şeye bakılmıştı.Sonuçları sana verecekler zaten büyük ihtimalle.Toksoplazmayı göremezsen doktoruna sorarsın.Hatta bu kadar endişelendiğine göre bakmadan da sorarsın.Ama bence hiçbir şey olmamıştır,endişelenme.Şimdiden Allah bağışlasın.:34:

Benimki kıytırık hastanelerden galiba sadece 3 tüp kan aldılar. Ben bi kavga edeyim şunlarla...Cevaplar için teşekkür ederim arkadaşlar...Sağolun.

Merhaba Kızlar, eski bir konu ancak olurda yeni merak eden arkadaşlar için yaşadığım deneyimimle bilgilendirmek isterim.
Ben planlı bir şekilde hamile kaldım ama kaç tane doktora ve hastaneye gittiysem öncesinde Toksoplazma testi yapılmadı haliyle çok bir bilgim de yoktu. Üstelik ilk gebeliğimde de bakılmamıştı(maalesef ki 7. haftasında kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kalmıştım. Toksoplazma ile bir ilgisi olup olmadığını bilemiyorum.) Şimdi 11 haftalık hamileyim ve geçen hafta doktorumun isteği üzerine Toksoplazma igg ve Toksoplazma igm testleri yapıldı. İGG'nin pozitif olması geçmişte yaşanılmış ve bağışıklık kazanılmış olduğunu ifade ediyor. Negatif çıkarsa eğer hamilelik boyunca yenilen şeylere dikkat edilmesi gerekiyor.(salam sucuk, pişmemiş et iyi yıkanmamış salatalar vs.) IGM'nin pozitif olması ise pekte istenilmeyen bir durum hamileyken. Zira benim pozitif çıktı ve yıkıldım. Bu şuan ya da gebelikten önce geçirilen ya da geçirilmiş bir enfeksiyon olduğunu gösteriyor. Bunun gebelikten önce mi yoksa sonra mı olup olmadığını ise TOKSOPLAZMA IGG AVIDITE

Gebelikten önce toxoplazma ile enfekte olmakla gebelik esnasinda olmanın klinik sonuçları daha farklı diye biliyorum. Daha dogru bilgi icin hekiminize ya da bir enfeksiyon kliniğine basvurun bence.

Puh konu 2012denmis.. neyse kamu spotu olsun bu da :D

Arkadaşlar ben bir şeyi çok merak ediyorum. Ve bu yüzden müthiş sıkıntı yaşıyorum. Şimdi hamile olduğumuzu öğrendiğimizde kan tahlilleri yapılıyor ya kanda mikrop falan onda toksoplazma ya da ayrıca bakılıyor mu? Test sonuçları bayramdan sonra çıkacak. Gerçi bağışıklığım olduğunu düşünüyorum ama şimdiye kadar geçirmeyip de hamile iken geçirirsem ben buna ne desem yeridir.
Bakiliyor

Back
X