Gebelik ve hormonlar. Sorun nedir?

creamole123

Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2023
772
482
23
29
Herkese merhaba. Yakın zamanda gebelik düşünüyorum. Reglin üçüncü günü hormon tahlili yaptırdım, vajinal ultrasonda anormallik yok buna rağmen aşırı düzensiz adet görüyorum. Hormon tahlilinden anlayan arkadaşlarım varsa bakabilir mi? Doktora elbette göstereceğim ama amh değeri ve serbest testesteron sonuçları hala çıkmadı. Hepsi çıkanca gideceğim kontrole. Şimdilik tecrübelerine dayanarak yorumlayabilen olursa çok sevinirim

Edit: amh 13,4 cikti

Son düzenleme:
An itibariyle AMH 13,4 cikti cok yuksek :/
Canım Fsh çok iyi çıkmış. Diğer hormonlarda gayet iyi. Yalnız amh çok yüksek çıkmış.
1 ile 4 arası normal kabul ediliyor. Senin yumurtaların çok fazla demekki pkos teşhisi konuldu mu? Ultrasonda doktor yumurtaların fazla dedi mi ?

Gayet iyi dedi vajinal ultrasonda sadece. Ama bence pcos var cunku yumurtalar atilamayinca amh yukseliyormus. Iki doktora gittim ikisi de pcos demedi, hatta amh kendi israrimla baktirdim, ciddite alan yok nedense cok iyi cok iyi diyip yolladilar :/ ben doktor arayisina devam.. fikriniz var mi acaba gebelige engel midir?

Normalde Lh nında yükseldiği görülüyor sizin değerler çok iyi. Sadece biraz zaman alabilir hamile kalmanız. Eğer uzun zamandır gebelik düşünüyorsanız özel hastanede yumurta takibi yapıp tedavi görebilirsiniz. İğneyle çatlatırsınız yumurtaları

Düzensiz adetlerin sebebide yumurtanın çatlamamış olması

Cok tesekkur ederim, en azindan imkansiz degil gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…