Gebelik ve kedi alerjisi

Cahil Filozof

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2015
1.080
933
123
31
5 yaşında çok bal bir kedim var. Kedim 2.5 yaşına geldikten sonra benim alerjim oldu. 2.5 seneyi öyle böyle bir sıkıntı olmadan geçirdik. Alerji belirtilerim gözüme kaçarsa tüyü gözüm şişiyor çok nadir dudaklarım şişiyor. Hapşırık tıksırık oluyorum. Acaba bebeğe bir etkisi olur mu??

5 yaşında çok bal bir kedim var. Kedim 2.5 yaşına geldikten sonra benim alerjim oldu. 2.5 seneyi öyle böyle bir sıkıntı olmadan geçirdik. Alerji belirtilerim gözüme kaçarsa tüyü gözüm şişiyor çok nadir dudaklarım şişiyor. Hapşırık tıksırık oluyorum. Acaba bebeğe bir etkisi olur mu??
Bu konuyu yeni gördüm benimde evde kedim var ve aynı şekilde alerjim var gözlerim kaşınıp şişiyor kediyi öptüğümde dudaklarım şişiyor kaşınıyor çok yaklaşınca hapşırıyorum. Doktora genel kan değerleri için gittiğimde ezonofil yani alerji değerim yüksek çıkmıştı doktor hemen kedi mi var diye sordu. Aynı odada yatmayın belirli odası olsun tüyüyle mümkünse uğraşmayın dedi. Ezonofil (eos) değerleri yüksek çıkarsa vücuttaki bağışıklığı düşürüyormuş yani hamilelikte sıkıntı olabilir canım. Sen gittiğinde sor yine bi doktora onlar daha iyi bilir🙏🏻

Benim de eos değerim hep yüksek çıkar. Alerjik biriyim. 2 kedi var evde. Hamilelikte üstümdelerdi hep. İlk günler evet ama sonradan alerjim de daha iyiydi hep. Bol bol temiz hava alın. Bebeğimin kedi alerjisi çıkmadı. Bende de olan besin alerjileri çıktı sadece

Türkiye'deki doktorlar mı iş bilmiyor pinpirikliler, yurtdışındaki doktorlar insanları ilaçlara boğmadan doğal bağışıklık kazandırmaya çalışıyorlar. Birçok Avrupa ülkesinde birebir tanıdığım insanlar özellikle alerji şikayeti olan kişilere doktorlar kedi sahiplenmelerini önerdi, ki çok güzel bir öneri kendinizi koruyarak bağışıklık kazanmanız çok daha iyi olur, çünkü evcil hayvan bulunan evlerde büyüyen çocukların bağışıklıklarının çok daha iyi olduğu birçok araştırmayla ispatlanmış bir durum.

gebelikte bendede çok yüksek alerji çıktı. doktor kedi besliyorsan bir süre uzak kalman iyi olur dedi. aşırı hapşırık gözlerim kan çanağı olurdu hatta ilaç raporu bile çıkarıldı. bu sebeple düşük yapan birini biliyorum o yüzden bu süreçte uzak kalmaya çalıştım. sanırım hormonlarla alakalı çünkü şu an bebektede bende de bir şey yok ama işte sürekli hapşırmak karın kaslarının devamlı kasılması filan tedbirli olmakta fayda var diye düşünüyorum

Back
X