Gebelik ve oruç konusu

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.296
7.087
398
Merhaba arkadaşlar.Ben 8+4 günlük hamileyim bu benim ikinci hamileliğim konularımı takip edenler bilir 5 ay önceki bebeğimi kalbi atmadığı için kaybetmiştim.Kan pıhtılaşması olabilir diye önlem amaçlı oksapar iğne ve sabah akşam progestan kullanıyorum.Malum ramazan geliyor 26 yaşındayım ergenliğe girdiğim zamandan beri hiç bırakmadım her sene tuttum ailem bu tür konulara önem verir o bilinçle yetiştim.Annemle oruç konusu konuşuyorduk ben sana hamileyken 5 aylıktım ramazandı ve ben tuttum dedi(34 haftalık erken doğmuşum ben erken doğumumu asla buna bağlamıyor) Bence sen de tut günah dedi ama hocalar hamileler tutmakla zorunlu değilsiniz diyor dedim. Sen şimdi bebeğime bir şey olur diyip tutmazsın ama Allahın gücüne gider de öyle bebeğe bir şey olursa ne olacak dedi.İğne kullanıyorum sabah akşam hapım var dedim iftardan sonra içersin olmaz öyle oruç bırakılmaz dedi.Doktoruma sorarım dedim doktorlar sanki çok mu umursuyor orucu tutma der sen beni dinle sonra tutamazsın bak borç kalır üstüne dedi.Ama ben tutmak istemiyorum korkuyorum yine de annemin dedikleri aklımı karıştırdı ne yapacağım 😓

Anneniz bu konuda tamamen yanlış düşünüyor
Hamilelere dinimiz izin veriyor tutmayabilirsiniz

Bende ilk okul caglarindan beri tutuyorum.2 hamiligimde de Ramazan ayı ilk aylara denk geldi ve tutamadım
Hatta 2.hamileligimde emzirdigim için de 2 yıl tutmadim
Bu konuda iciniz rahat olsun.yine de bu konuyla ilgili fetva alabilirsiniz

bende ilk hafta deneyeceğim tansiyonum düsüyo bir sıkıntı olmazsa inş. 1hafta sonra dr.bi gözüküp soracagm iyyse hersey devam edecegım inşallah

Bu kişilerin kendi tercihi, ben iki hamileliğimde de oruç tutmadım hele de ilk bebeğinizi kaybetmişsiniz bidaha bişey olursa Allah korusun çok vicdan azabı çekersiniz sonra borçlarınizi ödersiniz açıkçası annenizdeki bu ısrarı hiç anlayamadım, bana benim annem için önce benim ve bebeğim sağlığı olurdu bana hep sonra borcunu ödersin kızım dedi ve beni gebelik gibi stresli bir dönemde manevi olarak rahatlattı sizinki bana çok tuhaf geldi..Sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alın gerisi önemli değil.

Aynı dert bendede var tutsam mi tutmasam mi bilemiyorum ama kimsenin zorlamasıyla yapmazdım buna eminim çünkü hamilelikte oruç kaza yapma niyetiyle tutulmazsa dinen sakıncası yok . Dr gidebilsem gelişimine göre tutmak isterdim ama malum virüs gidemiyoruz

Dinimiz bu izni veriyor.
İçinizin rahat olacağı şekilde yapın.
Allah'ın izni ile tutarsınız borçlarınızı.
Ben öyle yapacağım inşallah..

Canım Allah bize izin vermiş hamileler ve emzirme dönemindekiler tutmayabilir sonra dan kazasını tutarlar ben deneyecem kendimi tutabilirsem tutarım yoksa da ne diye kendimi zora sokayim

Doktorlar tutmayin diyorlar genelde ama süreler uzun. Siz yemek yediğiniz zaman kordondan da cocuğa besin akişi oluyor diye biliyorum. Bu sekilde düşünürsek tutmamaniz daha iyi bence. Günah olmadiği konusunda bütün alimler hemfikir bu konuda endiseniz olmasin. Ben olsam tutmazdim ama. Sonuç olarak keyfi bir durum değil. Karar sizin rabbim sağlikla kucaginiza almayi nasip rtsin. Doktorunuza detayli sorun ona göre karar verin

Ben de 6 haftalık hamileyim, asilama ile hamile kaldım. Şimdilik bulantı veya daha farklı bir sıkıntım yok ama doktoruma danisacagim ve sorun olmaz derse inşallah tutmayı düşünüyorum.

Doktora danışıp karar vermekte fayda var bende çok araştırdım dinimizce böyle bi hak verilmiş daha sonra da borç olarak tutulabiliyor. Bende deneyeceğim diyordum ama artık öyle bi acıkıyorum ki dayanamıyorum 🙃 Allah izin verirse doğumdan sonra tutarız

15 senedir çok şükür hicbir orucumu kaçırmadım ama bu sene bende tereddutluyum . Ilk gunler denemeyi dusunuyorum bende iyi hissedersem bebekle ilgili de her şey yolunda olursa mümkün mertebe tutarım. Sizde bi bakın doktorunuza da danışın onay verirse gücünüzün yettiğince tutarsiniz

Bende çok istiyorum tutmayı ama en basitinden günlük 2 litrede daha fazla su içmem gerekiyor enfeksiyonum sürekli tekrarladığı için. Allah korusun enfeksiyon ilerleyen dönemlerde erken doğum gibi sorunlar yaratıyor. Tutamasam da tutamadığımın hayrına bir yetimin karnını doyurur sonra da telafi ederim sanırım.

Merhaba bende 6 haftalık hamileyim bugün dr uma sordum tutma sakıncalı dedi ama tutmakta istiyorm duruma gore bakacaz

Gebe veya emzikli olan kadınlar, kendilerine yahut çocuklarına bir zarar gelmesinden korkmaları hâlinde oruç tutmayabilirler. Bunlar bir yönüyle hasta hükmünde oldukları gibi, onlara bu ruhsatı tanıyan hadisler de bulunmaktadır (Nesâî, Sıyâm, 51, 62; İbn Mâce, Sıyâm, 12).

Merhaba arkadaşlar.Ben 8+4 günlük hamileyim bu benim ikinci hamileliğim konularımı takip edenler bilir 5 ay önceki bebeğimi kalbi atmadığı için kaybetmiştim.Kan pıhtılaşması olabilir diye önlem amaçlı oksapar iğne ve sabah akşam progestan kullanıyorum.Malum ramazan geliyor 26 yaşındayım ergenliğe girdiğim zamandan beri hiç bırakmadım her sene tuttum ailem bu tür konulara önem verir o bilinçle yetiştim.Annemle oruç konusu konuşuyorduk ben sana hamileyken 5 aylıktım ramazandı ve ben tuttum dedi(34 haftalık erken doğmuşum ben erken doğumumu asla buna bağlamıyor) Bence sen de tut günah dedi ama hocalar hamileler tutmakla zorunlu değilsiniz diyor dedim. Sen şimdi bebeğime bir şey olur diyip tutmazsın ama Allahın gücüne gider de öyle bebeğe bir şey olursa ne olacak dedi.İğne kullanıyorum sabah akşam hapım var dedim iftardan sonra içersin olmaz öyle oruç bırakılmaz dedi.Doktoruma sorarım dedim doktorlar sanki çok mu umursuyor orucu tutma der sen beni dinle sonra tutamazsın bak borç kalır üstüne dedi.Ama ben tutmak istemiyorum korkuyorum yine de annemin dedikleri aklımı karıştırdı ne yapacağım 😓
Mrb tutuyormusun oruclarini,bnde igne ilac kullaniyrm ne durumdasin

Rabbım kucagınıza almayı nasip etsin bebıslerınızı.valla sonradan tutmak hıcte kolay deıl Kızlar 9. Haftaya kadar doktorum senden beslenmiyor bebek demıstı bna yani oruc tutulabilir. Bnm 2 aylık emzırdıgım kızım var tutuyorum.

Back
X