Merhaba arkadaşlar.Ben 8+4 günlük hamileyim bu benim ikinci hamileliğim konularımı takip edenler bilir 5 ay önceki bebeğimi kalbi atmadığı için kaybetmiştim.Kan pıhtılaşması olabilir diye önlem amaçlı oksapar iğne ve sabah akşam progestan kullanıyorum.Malum ramazan geliyor 26 yaşındayım ergenliğe girdiğim zamandan beri hiç bırakmadım her sene tuttum ailem bu tür konulara önem verir o bilinçle yetiştim.Annemle oruç konusu konuşuyorduk ben sana hamileyken 5 aylıktım ramazandı ve ben tuttum dedi(34 haftalık erken doğmuşum ben erken doğumumu asla buna bağlamıyor) Bence sen de tut günah dedi ama hocalar hamileler tutmakla zorunlu değilsiniz diyor dedim. Sen şimdi bebeğime bir şey olur diyip tutmazsın ama Allahın gücüne gider de öyle bebeğe bir şey olursa ne olacak dedi.İğne kullanıyorum sabah akşam hapım var dedim iftardan sonra içersin olmaz öyle oruç bırakılmaz dedi.Doktoruma sorarım dedim doktorlar sanki çok mu umursuyor orucu tutma der sen beni dinle sonra tutamazsın bak borç kalır üstüne dedi.Ama ben tutmak istemiyorum korkuyorum yine de annemin dedikleri aklımı karıştırdı ne yapacağım