gebelik ve oruç

esas96

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2010
181
2
318
Konya
arkadaşlar 5+5 günlük hamileyim tüp bebek tedavisi ile
Allaha şükür orucumu tutailiyorum
siz ne yapıyorsunuz dr larınız ne dedi
benim ki yeterince su içebiliyorsan ve beslenebiliyorsan tutabilirsin dedi

bende tutuyorum canım 13+3 günlük hamileyim canım bende tutabiliyorum çok fazla acıkmıyorum da ama daha doktoruma sormadım daha ...ama bazıları zararlı falan diyor ama bence hikaye bulunduğum yerde bir çok kişi var hamile ve orucunu tutuyolar sağlıklıdalar üstelik sonuçta bize bu bebeği allah lutfetti bizede bebeğimizede o istemeden bence bir zarar gelmez bir koruyanı var çünkü...

doktorunun böyle söylemesi beni sevindirdi yeterli beslenirsek su içersek sorun olmaz demekki

Son düzenleme:
çalışmayınca daha da kolay çalşanlar için zor olabilir biz tatildeyiz sıcağa çıkmayınca fazla etkilemiyor

sevgili arkadaşlar bebeğinizin gelişme döneminde siz etkilenmesenizde bebeğinizin etkilenmeyeceğini size muhtaç bir canı açlık ve susuzlukla heleki suya en çok ihtiyacımız olduğu yaz döneminde susuzlukla bebeğinizi bence zorlamayın kimi doktor izin veriyo ama benim doktorum kesinlikle tutamazsın dedi içindeki can daha önemli dedi rabbime emanet etsek bile bizler tedbirimizi alıp edelim rabbim tedbir kuldan takdir benden diyor sen kendini ve bebeğini bu uzun günlerde riske atarsan sonunda eyvah beş para etmez dinimizde buna mühlet veriyo orucun çünkü kazası var telafi ediliyo rabbim ömür versin seniye kıs günlerde tutuklur borç ama cana gelecek zararın telafisi yok birde bizler zor bulduk az aşamalardan geçip kavuşmadık yavrularımıza yinede kişinin tercihidir ama iyi düşünmek lazım tek kendi adımıza değil

kisin sorun olmaz da yazin ozellikle gebeligin 3. bolumunde olanlar icin o kadar susuz kalmak tehlikeli olabilir. ben gecen sene 2 gun tutmustum.

bu sene emziriyorum hepsini tuttum ama yarin bir gun ara vermeyi dusunuyorum. Allahin bize sagladigi kolayligi neden geri cevirelim ki.

arkadaşlar 5+5 günlük hamileyim tüp bebek tedavisi ile
Allaha şükür orucumu tutailiyorum
siz ne yapıyorsunuz dr larınız ne dedi
benim ki yeterince su içebiliyorsan ve beslenebiliyorsan tutabilirsin dedi

bende tutuyorum canım 13+3 günlük hamileyim canım bende tutabiliyorum çok fazla acıkmıyorum da ama daha doktoruma sormadım daha ...ama bazıları zararlı falan diyor ama bence hikaye bulunduğum yerde bir çok kişi var hamile ve orucunu tutuyolar sağlıklıdalar üstelik sonuçta bize bu bebeği allah lutfetti bizede bebeğimizede o istemeden bence bir zarar gelmez bir koruyanı var çünkü...

doktorunun böyle söylemesi beni sevindirdi yeterli beslenirsek su içersek sorun olmaz demekki

Öncelikle rabbim oruçlarınızı kabul etsin inşallah. Yalnız unutmayın ki hamilelikte oruç bizim dayanıp dayanamamamızla, kendimizi iyi veya kötü hissetmemizle alakalı değil. tamamen Allah'ın bize emaneti minik canları büyütüp korumakla alakalı. siz susamıyorsunuz diye bebeğinizin susuz kalmadığını veya acıkmıyorsunuz diye onun gelişiminin normal olduğunu düşünmeyin. Rabbim kazasını vermiş, mutlaka bir nedeni vardır. Ben de çok iyi bilmiyorum ama din alimlerinin yorumları da hep bu doğrultuda. Küçük bir örnek vereyim ben su içmeyi pek sevmem dolayısıyla fazla susamam, rahatsızlık hissetmesem de zaman zaman vücudum susuz kalıyor, doktorum hep uyarıyor. Neyse kızlar yine de Allah kabul etsin. bu sadece benim yorumum

Son düzenleme:
alimler, doktorunuz ne diyorsa odur diyor. tutamazsınız diyorsa, tutmamak için zaten ruhsat verilmiş, dolayısıyla daha sonra tutulabilir. fakat benim doktorum da, kalsiyum, protein ve suyu yeterince alırsan tutabilirsin dedi. özellikle ikinci trimester oruç tutmak için rahat bir dönem. hem minik kuzum susuz kalmasın hem de ramazanın maneviyatını hissetsin. Rabbim isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. bizleri de hayırla kurtarsın..

Bugun doktoruma gittim.kesinlikle tutsmazsın dedi.tutman söz konusu bile olamaz, Daha sonra kaza edersin dedi.

Back
X