Gebeliğe Hazırlık Gebelik ve Panik bozukluk

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Nisan-34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
304
127
53
34
arkadaslar hamile kalmak isteyip panik bozukluğu olanlar var mı aranızda öZellikle ilac kullananlar nasıl hazırlanıyor gebeliğe (

Merhaba. Bende panik bozukluk var 2 defa ilaç kullanmıştım 9 ay süre. 2 3 yıldır sıkıntı yaşamadım. Çocuk istiyoruz diye tedavi başlamıştı doktorum klomen yumurta için. Ve ben bunu kullanırken panik atak oldum. Psikiyatriye gittim ilaç yazacaktı, kadın doğum dan tedavi gördüğümü söyledim ve asla ilaç önermediler hatta yazmadılar bile biz bu sorumluluğu alamayız dediler. 3 4 dr a gittim en son gittigim kisi bana terapi yapalım ilaç kullanmazsın hiç ömür boyu panik atakla baş etmeyi öğrenirsin dedi ve çocuk olursada sıkıntı yaşamazsın dedi ve ilaçsız yendim şuanda. 4 ay oldu terapi alıyorum 15 günde bir ve belkide hiç ilaç kullanmicam artık. Psikiyatriler çocuk düşünüyorsan ilaç yazmıyor yada hamile olduğunu anladığın gibi bırak diyorlar. Sende terapi deneyebilirsin ilaçsız yenebilirsin inşallah.

Evet terapide olabilir fakat iyi bir doktor bulmak mesele :/ ben önceden ilac kullanır ve uzun süreler yaşamazdım son senelerde ise ilacsız devam edemez oldum . Terapi süreci nasıl ilerliyor biraz bahsedermisin

Evet terapide olabilir fakat iyi bir doktor bulmak mesele :/ ben önceden ilac kullanır ve uzun süreler yaşamazdım son senelerde ise ilacsız devam edemez oldum . Terapi süreci nasıl ilerliyor biraz bahsedermisin
Bende ilaç kullanmazsam gecmicek sandım ve kalp krizi falan geçiricem sanıyordum carpintidan dışarı çıkmaya korkuyordum ama iyiki terapi teklif etti doktorum. 10 15 seans sürüyor 1 saat ilk günlerde haftada 1 görüşme sonlara doğru 15 günde bir görüşme oluyor. Benim aldığım terapi bilişsel davranışsal terapi düşüncelerimizi değiştirmek amaclı en çok panik atakta cevap veriyormuş bu. Mesela yasadigin belirtileri yanlış yorumluyorsun onun neden olduğunu anlatıyor öğretiyor. Tıbbı yönünü anlatıyor ve artık panik atak yaşadığında neden böyle olduğunu bildigin için korkmuyorsun ve olup bitiyor kısa sürede. Kısır döngüye sokmuyorsun. Düşüncelerin değiştiği için de panik atakların azalıyor. Mesela benim hergün oluyordu artık haftada 1 belki oluyor bazen olmuyor olsada bunu büyümüyorum bi nefes egzersizi yapiyorum birazdan geçicek diyorum ve olup bitiyor. Çünkü bu hastalık omur boyu ara sıra bizi yoklayacak bişey geçmeyecek bişey ve her seferinde ilaç kullanırsak böbrekler ciğerler etkilenecek ilaçlardan. Inanmakta çok önemli bu tedavide inanırsan olur kendini ilaç kullanmazsam gecmicek diye şartlandırma. Evet panik atak olacaksin ama bu seni oldurmeycek olacak ve geçecek.

Hangi şehirde yaşıyorsun?
Zonguldakta yaşıyorum, ayrıca calıstıgım icin büyük şehirlere gelip gitmekte pek mümkğn olmuyor tatil kovalıyoruz mecburen, aslında bi süre ilacsız kendimi telkinle idare edebilmişliğim var ama sürekli yasadıgım nefes aclıgı bogulma hissini esnemezsem ve nefes almazsam çatlayacakmksım hissini asamadım, daha kötü olmadan yine ilaca sarıldım tabi bide calısma hayatıma devam edebilmem icin mecburdum

Seni çok iyi anlıyorum. Öyle olduğunda nefes egzersizi yap çok ise yarar . Derin nefes al ama çok zorlamadan 10 saniye tut ve yavaş yavaş ağzından ver. Bunu 3 4 defa tekrarla. Emin ol rahatlicaksin. Bende çalışıyorum canım hemde Hemsire yim sürekli gözüm açık olmak zorunda hastalara çok sıkıntı yaşadım ama bu bizim kabullenmek zorunda olduğumuz ve basa çıkacağımız bi hastalık o bize değil biz ona hükmedeceğiz. Zonguldakta eğitim araştırma varmı orda prof.dr lar yapıyor sanırım. Bi araştır. Ne iş yapıyorsun? Cocukmu istiyorsun?

Öğretmenim bende, evet cocuk istiyorum, ilactan kurtulmayı o kadar cok istiyorum ki, ama artık atak dısında bi duruma döndü nefes alamamak cok kötü, ve bu bi gelip biraz sürüp bitmiyor önceki ataklarıma benzemiyor yani biraz idare ediyorum derken şiddeti giderek artıyor darlanıyoeum sürekli esneme, hava alma ihitiyacı halindeyim yemek yiyemiyorum hemen tıkanıyorum

Hangi ilaçları kullanıyorsun

Citoles kullandım uzun süre artık o iyi gelmediğini hissediyordum yeniden rahatsızlanıp gittiğimde paxera kullanmaya basladık
Bende paxera kullanmıştım ıyi bir ilaç tedavi amaclı ama terapi için araştır mutlaka. Nekadar süre kullancaksin bu ilaci

Arkadaşlar merhaba.. aynı sorun bende de var sırf kaç günüm acillerde geçti kalbimde sorun var diye ekg mi çekilmedi kanlarmi alınmadı ama hepsindede bişey çıkmadı çok şükür panik ataktan diyorlar kafayı Yicek gibi oluyorum tam psikiyatri ye gittim ilaç verdi iki aydır korunmuyodum adetimede 10 gün varken test yapayım dedim pozitif cikçı kan verdim oda.negatif doktorum başlama ilacına adetini bekle dedi eğer adet olursam önce tedavimi.olmayi düşünüyorm bebek yaza kaldı

Allah yardımcımız olsun. Tedaviden sonra bir şeyin kalmaz inşallah. Hepimizin istediği bu

Merhaba çok geçmiş olsun.. İstanbuldaysa doktorunuz özelden ismini yazabilir misiniz?

Merhaba kizlar bende bu hastaligi yasadim daha once bende citoles kullanmistim. Size faydam olur mu bilmem ama panik atagin altinda bir sebep yatiyordur. Ben ilacla degilde pisikolog yardimiyla atlattim cok sukur ki 3 yildir hic gecirmedim Rabbim dusmanimada yasatmazsin bu hastaligi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…