• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tsh degeri ve gebelik

ummuuuu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2025
20
3
1
23
Merhaba arkadaslar 1 bucuk yillik evliyim evliligimin tam 1.yilinda hamile oldugumi ogrendim ve kimyasalla sonuclandi ayni ay tekrar ustune hamile kaldim o da kimyasalla sonuclandi yaklasik son 5 ay icinde oldu bu gebelikler tsh degerim 5,55 cikti d vitaminim cok sinirda dusuk suan ilac kullanmaya basladim faydasi olur mu tsh degerinde kaynaklı cocuk sahibi olanayan yada tsh degeri duzlelip hamile kalan var mi aranizda

Tsh değeri tiroidlerle alakalı olduğu için gebeliğe etki ediyormuş. Benim de bir ara duzensizdi sonra o sıra doktor ilaç kullanmana gerek yok ama gebe kalırsan tiroid değerlerini sürekli kontrol ettir demişti. Benim bildiğim kadarıyla ilaçla kontrol altına alınırsa gebeliğe mani değil.

Bildiğim kadarıyla gebelik düşünün bir kadın için 2.5 ve altı olması isteniyormuş

Tsh değeri tiroidlerle alakalı olduğu için gebeliğe etki ediyormuş. Benim de bir ara duzensizdi sonra o sıra doktor ilaç kullanmana gerek yok ama gebe kalırsan tiroid değerlerini sürekli kontrol ettir demişti. Benim bildiğim kadarıyla ilaçla kontrol altına alınırsa gebeliğe mani değil.
Ferritin eksikliği de gebeliğe engel mi acaba bilgisi olan var mı benim ferritin yani kandaki demirim 4 çıktı ☹️

Merhaba arkadaslar 1 bucuk yillik evliyim evliligimin tam 1.yilinda hamile oldugumi ogrendim ve kimyasalla sonuclandi ayni ay tekrar ustune hamile kaldim o da kimyasalla sonuclandi yaklasik son 5 ay icinde oldu bu gebelikler tsh degerim 5,55 cikti d vitaminim cok sinirda dusuk suan ilac kullanmaya basladim faydasi olur mu tsh degerinde kaynaklı cocuk sahibi olanayan yada tsh degeri duzlelip hamile kalan var mi aranizda
Ferritin eksikliği de gebeliğe engel mi acaba bilgisi olan var mı benim ferritin yani kandaki demirim 4 çıktı ☹️
Merhaba 6 ay öncesi bir düşük yaşadım, bunun sebebi tsh hormonumdu genel olarak hep 4 ve 5 çıkardı supriz şeklinde hamile kaldım planlı değildi. Dusukten sonra tüm kan degerlerime baktırdım benim ferritinim 2 çıktı tsh ise 9.8 çıktı. Suan ki doktorum çok ilgili Allah razı olsun gebe kalma planlamasi yaptık önce dişçiye yönlendirdi tüm çürük dolgu işlerimi hallettim çünkü diş enfeksiyonu da önemliymiş daha sonra demir ilacı ve levotiroksin kullanmaya başladım 4 ay falan oldu kullanmaya başlayalı değerlerim normal orana dönmeye başladı. Tsh gebe kalmaya engel değil fakat düşük sebebiymis çünkü bebek gelişimini engelliyormus. Demir eksikliği de su şekilde önemli gebe kalınca bebeğiniz sizdeki tüm değerleri o yüzden gebelik öncesi takviyeler önemli. İki aydır gebelik planlıyorum degerlerimi düzeldi.

Merhaba
Benim tiroidlerim 4,5 ile başkayım 9 küsüre kadar çıkmıstı doktorum bu değerle hamile kalamazsın tehlikeli olur demişti zaten hamile kalamıyordum. Tek etken bu değildi tabi.
Sonr 25 mg ile başlayıp doğru dozu bulana kadar doktora gittim. Her ay kan veriyorum ona göre doz ayarlıyorum şuan şükür 2 lerde 100 mg ilaç kullanıyorum ve hemileyim. D vitamini de çok önemli onun içinde mutlaka doktorunuz onaylı şeyler kullanın

Back
X