gebelik ve rhogam

Fatosumm06

Yarından birşeyler beklemekle geçiyor ömrümüz...
Kayıtlı Üye
26 Mart 2015
580
65
98
merhabalar. ben 3 şubatta 10+3günlük gebe iken kanama şikayeti ile dr a gitim. dr 7+3 haftalık gebelik gördü. ve kalp atışları falan iyi sıkıntı yok progestan 200 mg sbah akşam verdi. 10 şubatta kontrol için gittim 7+3 günlük ve kalp atışı yok dedi dr. düşük ve kürtaj geçirdim. ilk sorum bebeğim sorunlu bir bebekmiydi 7+3 de kalmış haftası ondan mı kalp atışı durmuş olabilir. yoksa başka sebepten mi

ikinci sorum ise bizde kan uyuşmazlığı var dr un bana kanama olduğu için ilk gittiğimde rhoGAM yapması gerekmezmiydi. bir hafta sonra düşük yaptırıldı ve bu zamana kadar az az da olsa kanamam oldu . düşük sonrası rhoGAM uygulandı ama bir haftadır kanama var ve bebeğin kalp atışları ne zaman durdu belli değil. rhoGAM için geç kalınmış olma ihtimali var mı.72 saat içinde yapılması lazım, bir sonraki gebelikte sorun yaşamamak için ne yapılması lazım. şimdiden tşk.ler

Gebelik haftan cok küçük olduğu için sıkınti olacagini sanmiyorum .8hafta öncesinde bebegin kani ile vucudun etkileşim içine girmiyor kürtajdan sonra girebilir tabi ama iğneni olmuşsun .ben de ilk gebelik kayibimda kürtajdan sonra iğne bile vurulmadim .indirect combs diye bir test var etkilendin mi etkilenmedin mi diye ortaya çikiyor benim negatif çikiyor.çok merak ediyorsan 3ay geçsin onu yaptir daha erken olmaz iğne vurulmuşsun ya sonucu etkiler ..ama etkileşim olmamiştir merak etme ;)

Back