- 15 Eylül 2015
- 5.603
- 8.202
- 148
- Konu Sahibi Sismankofte
-
selam bayanlar
Bugun doktorumla gorustum, 36+5 deyim suan ama preeclampsia yani gebelik zehirlenmesi tanisiyla bana dogum tarihi verdiler. Yani normal sancilarimi beklemeyecekler suni sanci verecekler o da olmazsa sezeryan yapacaklar. Cok korkuyorum.
Daha gecen gun acilmam var mi diye doktor afedersiniz ordek agizli seffaf birseyle kontrol ettiginde bile saatlerce acisini cektim. Simdi suni sanciyla olan dogum beni coooooooooooook korkutuyor. Bir de sagdan soldan o korkunc yok makas atiyorlar, yok elle aciyorlar gibi seyleri duydukca sanki kanim cekiliyor.
Etrafimda suni sanciyla dogum yapmis cok kisi yok. Islem soyle olacakmis once asagidan jel bir tabaka surecekler, bu sirada damardan suni sanci verecekler. Biraz bekledikten sonra suyu kendileri patlatip suni sanci dozajini arttiracaklar. Eger tum bu sancilara ragmen 4 cm acilmam olursa normal doguma alacaklar, olmazsa normal dogum. Bu arada grup b strep diye bir enfeksiyonum var onun icin de antibiyotik vuracaklar yani minimum 4 - 6 saat bu sancilari cekecegim.
Sizce direk sezeryan mi olmaliyim normal denemeli miyim?
Bir de bacaklarimi hic acamiyorum bebegin kafasi asagida bir adim atsam cok canim yaniyor bu durumu yasayan var mi?
(Esim 1 ay yillik izinde olacak, kaynanam 2 gun ama is cikisi 5den sonra hergun gelirim diyor. Sezeryan olursam esimden baska bakacak kimsem yok kisaca)
canim yatis werdi dedigin dogum icinmi. sendeki gebelik zehirlenmesi teshisi yatisi gerektirmiyor mu? senin gozlem altinda olman gerek surekli.Doktor bana hastahaneye yatis icin cuma gunune gun verdi ama normal ve sezeryan icin yari yariya ihtimal veriyor yani o sanciyi istemek benim kararim olacak. Onun disinda surekli kontrol altindayim zaten ama bu dogum karari icin cumaya kadar vaktim var. cok ani oldu psikolojik olarak kendimi hiiiiiic hazir hissetmiyorum :’(
sizde de preeklampsi var miydi ?Sıfır açılma ile suni sancıyla toplamda 15 saatte dünyaya geldi bebeğim. Zormuydu evet çok ama bebek çıkana kadar onlarca dikişim olduğu halde doğumhaneden yürüyerek çıktım sonrası sıfır sıkıntı. En azından denemelisiniz olmasa bile ilerde pişman olcak keske deneseydim dicek birşeyiniz olmaz
Ben zaten surekli gozlem altindayim sadece hastahanede yatmiyorumcanim yatis werdi dedigin dogum icinmi. sendeki gebelik zehirlenmesi teshisi yatisi gerektirmiyor mu? senin gozlem altinda olman gerek surekli.
canm bnm nasi gozlem altindasin. baska bi doktora daha gorunsen?Ben zaten surekli gozlem altindayim sadece hastahanede yatmiyorum
Sana kendi tecrübemi anlatayım. Bu sende de aynı olacak diye birşey yok.
Ben 40+5te bebek gelmeyince suni sanciyla doğumu başlatalım diye hastaneye yattım. Sabah dokuzda beni hazırlayıp önce acikligim var mı diye baktılar. Dört cm açıklık varmış. Ben nasıl sevindim, doktor akşam olmadan doğar diye tahmin ediyorum falan dedi. İçim bir rahatladı. Önce az az sancı verdiler. Benim o ara hafiften bir suyum geldi. Oglen oldu, akşam oldu sancılar iyice arttı. Sürekli gelip açıklığa bakıyorlar ama ilerleme yok. Çünkü bebek aşağıya inmiyor. Doğmak istemiyor. Bana ikin diyorlar ama ikinma hissim yok çünkü orda birşey yok. Bebek yukarıya toplandı kaldı. Sonra suyunu patlatalim bir saat de öyle bekleyelim dedi doktor. Suyumu patlatinca gördük ki bebek kakasını yapmış ama kalp atışında falan sorun yoktu. O bir saat geçmek bilmiyor. Artık yalvarmaya başladım alın bunu diye. Çünkü kasılmalar çok arttı. Doktor son kez baktı ve bebek hala kanala girmemişti. Beni direk sezeryana aldılar. Yani sonuç, boşu boşuna saatlerce sancı cektim ve bebeğimi strese soktum. Neyse ki ikimiz de sağlıklıyız ama benim bebeğim kolikti. Aylarca gaz sancısı ve sebepsiz ağlamalar. Ben bunun o stresli doğum yüzünden olabileceğini dusunuyorum.
Suni sancı zor. Bir yerde okumuştum. Normal sancinin dört katiymis. Bilmiyorum ne kadar doğru ama gerçekten bağıra bağıra geçti son saatlerim. Gözünü korkutmaya çalışmıyorum yanlış anlama. İyi düşün diye söylüyorum.
Ben bir daha normal doğum deneyemem sanırım.Aa dogum hikayemiz neredeyse ayni. Tek fark bende 12 saat sanci cektikten sonra halen 4cm'de takili kalmasiydi. Ayni senin gibi kizimda inat etmisti, tam asaga inmemisti.
Ancak benim kizim o kadar gazli degildi. Yani sanmiyorum senin bebegin ondan kolik oldugunu. Koliklik bence biraz sans isi gibi geliyor bana . Ben eger ikinciye hamile kalirsam tekrar normal dogumu denemek istiyorum.
S Sismankofte Sezeryandan hic korkma. Ben sadece ilk 2 gün ayaga kalkamadim epiduraldan dolayi. Ondan sonrasi normal bebege bakabiliyordum. Pek acida cekmedim acikcasi. Bende preeklampside bebegin acil sezeryan ile doguyor diye biliyorum. Lütfen bunu iyi arastir. Gerekirse farkli bir hastaneye git canim.
Ben bir daha normal doğum deneyemem sanırım.
Ellerim ayaklarim kipkirmizi olup sisiyor yaniyor o sikayetle gittim, bu sirada idrarimda protein buldular, tansiyonum da yuksek, fazlaca kilo aldim, bir de sekerim yukseldi son 2 testtir, tum bunlar icin preeclampsia dediler hastahaneye sik sik gidiyorum her turlu tahlili yapiyorlar bebege de baktilar hatta gecen hafta 2800du kilosu hareketleri gayet normaldi yani tum bulgular var ama cumayi bekleyebiliriz dediler normalde dogumum 29 temmuzdaydi. Bilmiyorum ki baska doktora gitmeli miyim buradaki saglik sistemi cok farkli trdeki gibi degilcanm bnm nasi gozlem altindasin. baska bi doktora daha gorunsen?
Onuncu ayını dolduruyor. Ben o kadar çok istedim ki. Kendim dedim suni sanciyla başlatalım diye. Benim de pismanligim birkaç gün daha beklememek oldu. Belki kendisi gelecekti. Korktum daha fazla beklersem birşey olur diye.Ben yine istiyorum ya. Dogumdan aylar sonra kendimi cok suclamistim. Yeterici kadar denememismiydim? Biraz daha istikrarli olsam olmazmiydim? Tabi önemli olan bebisin sag salim dogmasi, o konuda sezeryandan pisman degilim. Yinede o normal dogum nasil bir hismis bilmek istiyorum. O ikinmayi ve o son bir ikinma ile bebegin sesini duyup hemen gögüsüme konmasi.
Bebegin ne kadarlik simdi? Kim bilir biraz daha zaman gecerse sende istersin?
gebelik zehirlenmesi yasamayanlarin "ay bn cektim hic bisi yok normal dogur" ya da "sezeryan dogur nolck" diye akil vermelerine hayret ettim. bu nasil bi cesaret anlamis degilim.siz keyfi dogum sekli secmemelisiniz. doktor nasil yonlendiriyorsa oyle olmali. saglik icin hangisi iyi ise o olmali. bebek ve sizin icin.doktorunla surekli iletisimde ol. hatta baska dra da gorun. bu konu onemliEllerim ayaklarim kipkirmizi olup sisiyor yaniyor o sikayetle gittim, bu sirada idrarimda protein buldular, tansiyonum da yuksek, fazlaca kilo aldim, bir de sekerim yukseldi son 2 testtir, tum bunlar icin preeclampsia dediler hastahaneye sik sik gidiyorum her turlu tahlili yapiyorlar bebege de baktilar hatta gecen hafta 2800du kilosu hareketleri gayet normaldi yani tum bulgular var ama cumayi bekleyebiliriz dediler normalde dogumum 29 temmuzdaydi. Bilmiyorum ki baska doktora gitmeli miyim buradaki saglik sistemi cok farkli trdeki gibi degil
Benim de yürürken bacaklarımin arasına kramp girerdi. Evet doğum belirtisi. Yavaş yavaş açıklık oluyor olabilir.Kizlar bir de benim bacaklarimin arasi ozellikle sol tarafim o kadar agriyor ki anlatamam yatakta soldan saga donmek resmen iskence. 1 saat kesintisiz uyuyamiyorum surekli acidan uyaniyorum bu da bir dogum belirtisi midir sizce?
Bebegin kafasi da 32. Haftadan sonra asagidaydi dun kontrolde de asagidaydi gonlum normal dogum istiyor ama suni sanciyi o kadar cekmeyi de goze alamiyorum sanirim
Onuncu ayını dolduruyor. Ben o kadar çok istedim ki. Kendim dedim suni sanciyla başlatalım diye. Benim de pismanligim birkaç gün daha beklememek oldu. Belki kendisi gelecekti. Korktum daha fazla beklersem birşey olur diye.
Evet normal doğumu ben de merak ediyordum ama artık o merakım yerini korkuya bıraktı. Çünkü o açıklık muayeneleri falan çok zorladı beni. Hevesim kaçtı yani. Keşke böyle bir deneyim yaşamasaydim. Bebeğim kendi sancisiyla normal bir şekilde dogsaydi. Neyse ki sağlıklı. Onemli olan o.
Oncelikle tesekkur ederim. Bu yarin 37 haftalik olacagim bu zamana kadar 25 kg aldim ama aldigim kilo yedigime gore bence cok fazla cunku abur cuburu cok tuketen birisi degilim hatta nadiren diyebilirim, genelde daha saglikli beslenmeye calistim. Vucudum odem topladi ayakkabi vs giyemiyorum hatta 41 42 numara terlikler bile ayagima sigmiyor artik burnum da sisti, yuzum cok sisti. Idrarimda ilk protein ciktigi icin suphelendiler sonra testler siklasti geceleri hic uyuyamaz oldum ellerim ayaklarim resmen kaynar su dokulmus gibi yaniyor buz gibi kuvete giriyorum bana misin demiyorGebelik zehirlenmesi yaşadınız geçmiş olsun. ALLAH yardımcınız olsun. Kaç kilo aldınız şimdiye kadar? Tansiyonlarınız nasıl? İdrarda protein de çıkmıştır o zaman.
Bence başka bir doktorla daha görüşün.
Sezeryan bir ameliyattır. Doğum şekli olarak ancak anne ve bebek sağlığı tehlikede ise kullanılmalıdır. Kurtarıcı bir altrrnatif olarak. Gebelik zehirlenmesi de ciddi bir durum hastaneden nasıl bıraktılar sizi? Bence başka bir doktora da danışmakta fayda var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?