Gebelik zehirlenmesi/ suni sanci

Canım bende doğum yapalı henüz 18 gün oldu. Normal suni sancısız doğum yaptım ama yan odada ki arkadaş 8 saat suni sancı çekti 10 cm açıkla doğumhaneye girdi fakat bebek yüzünü döndüğü için acil sezeryana aldılar . Ikimizin bebeği de yogunbakima alındı sarılık enfeksiyon gibi sebeplerden ötürü her neyse. Biz orda emzir me saatlerinde karşılaştık. Kızın durumu benden daha iyiydi. Ben senin yerinde olsam suni sancı yerine sezeryan isterdim. (Eğer özel hastanede isen yaparlar ) nacizane fikrimi söylüyorum suyu patlatmalarindan vs korkma.. Ama o kadar sancı çekip birde normal olmazsa iki doğum yapmış gibi olursun. Hiç riske atma derim... şimdiden bebeğini sağlıkla büyüt .

canim yatis werdi dedigin dogum icinmi. sendeki gebelik zehirlenmesi teshisi yatisi gerektirmiyor mu? senin gozlem altinda olman gerek surekli.

sizde de preeklampsi var miydi ?

Aa dogum hikayemiz neredeyse ayni. Tek fark bende 12 saat sanci cektikten sonra halen 4cm'de takili kalmasiydi. Ayni senin gibi kizimda inat etmisti, tam asaga inmemisti.

Ancak benim kizim o kadar gazli degildi. Yani sanmiyorum senin bebegin ondan kolik oldugunu. Koliklik bence biraz sans isi gibi geliyor bana . Ben eger ikinciye hamile kalirsam tekrar normal dogumu denemek istiyorum.

S Sismankofte Sezeryandan hic korkma. Ben sadece ilk 2 gün ayaga kalkamadim epiduraldan dolayi. Ondan sonrasi normal bebege bakabiliyordum. Pek acida cekmedim acikcasi. Bende preeklampside bebegin acil sezeryan ile doguyor diye biliyorum. Lütfen bunu iyi arastir. Gerekirse farkli bir hastaneye git canim.

Ben bir daha normal doğum deneyemem sanırım.

sezeryan olun daha az riskli neyse onu tercih edin.ameliyatdan korkmaya gerek yok uyuyorsunuz zaten.sonradan toparlanırsınız o sizin yapınıza bağlı annem sezeryandan sonra herşeyi yapıyordu.illa normal olacak diye kendinizi bebeği riske atmaya değmez.

Ben bir daha normal doğum deneyemem sanırım.

Ben yine istiyorum ya. Dogumdan aylar sonra kendimi cok suclamistim. Yeterici kadar denememismiydim? Biraz daha istikrarli olsam olmazmiydim? Tabi önemli olan bebisin sag salim dogmasi, o konuda sezeryandan pisman degilim. Yinede o normal dogum nasil bir hismis bilmek istiyorum. O ikinmayi ve o son bir ikinma ile bebegin sesini duyup hemen gögüsüme konmasi.

Bebegin ne kadarlik simdi? Kim bilir biraz daha zaman gecerse sende istersin?

canm bnm nasi gozlem altindasin. baska bi doktora daha gorunsen?
Ellerim ayaklarim kipkirmizi olup sisiyor yaniyor o sikayetle gittim, bu sirada idrarimda protein buldular, tansiyonum da yuksek, fazlaca kilo aldim, bir de sekerim yukseldi son 2 testtir, tum bunlar icin preeclampsia dediler hastahaneye sik sik gidiyorum her turlu tahlili yapiyorlar bebege de baktilar hatta gecen hafta 2800du kilosu hareketleri gayet normaldi yani tum bulgular var ama cumayi bekleyebiliriz dediler normalde dogumum 29 temmuzdaydi. Bilmiyorum ki baska doktora gitmeli miyim buradaki saglik sistemi cok farkli trdeki gibi degil

Kizlar bir de benim bacaklarimin arasi ozellikle sol tarafim o kadar agriyor ki anlatamam yatakta soldan saga donmek resmen iskence. 1 saat kesintisiz uyuyamiyorum surekli acidan uyaniyorum bu da bir dogum belirtisi midir sizce?
Bebegin kafasi da 32. Haftadan sonra asagidaydi dun kontrolde de asagidaydi gonlum normal dogum istiyor ama suni sanciyi o kadar cekmeyi de goze alamiyorum sanirim

Onuncu ayını dolduruyor. Ben o kadar çok istedim ki. Kendim dedim suni sanciyla başlatalım diye. Benim de pismanligim birkaç gün daha beklememek oldu. Belki kendisi gelecekti. Korktum daha fazla beklersem birşey olur diye.
Evet normal doğumu ben de merak ediyordum ama artık o merakım yerini korkuya bıraktı. Çünkü o açıklık muayeneleri falan çok zorladı beni. Hevesim kaçtı yani. Keşke böyle bir deneyim yaşamasaydim. Bebeğim kendi sancisiyla normal bir şekilde dogsaydi. Neyse ki sağlıklı. Onemli olan o.

gebelik zehirlenmesi yasamayanlarin "ay bn cektim hic bisi yok normal dogur" ya da "sezeryan dogur nolck" diye akil vermelerine hayret ettim. bu nasil bi cesaret anlamis degilim.siz keyfi dogum sekli secmemelisiniz. doktor nasil yonlendiriyorsa oyle olmali. saglik icin hangisi iyi ise o olmali. bebek ve sizin icin.doktorunla surekli iletisimde ol. hatta baska dra da gorun. bu konu onemli

Benim de yürürken bacaklarımin arasına kramp girerdi. Evet doğum belirtisi. Yavaş yavaş açıklık oluyor olabilir.

Gebelik zehirlenmesi varsa ve tansiyon da yüksekse nasıl gün verip beklettiyorlar sizi zaten şu an doğmasında sakına yok hemen yatışınızın yapılıp doğumun olması gerekiyor ve siz oturmuş burada yazıyorsunuz ben panikten yerimde duramazdım çünkü bebeğinizin hayatı ciddi tehlikede şu an siz doğum şeklini düşünüyorsunuz enteresan. Suni sancı ile birden sancılar başlamıyor son yarım 1 saat açılma fazlalaşınca hissediliyor doktor bilir en iyisini ama sizi nasıl eve gönderdi bilmiyorum

Gebelik zehirlenmesi yaşadınız geçmiş olsun. ALLAH yardımcınız olsun. Kaç kilo aldınız şimdiye kadar? Tansiyonlarınız nasıl? İdrarda protein de çıkmıştır o zaman.
Bence başka bir doktorla daha görüşün.

Sezeryan bir ameliyattır. Doğum şekli olarak ancak anne ve bebek sağlığı tehlikede ise kullanılmalıdır. Kurtarıcı bir altrrnatif olarak. Gebelik zehirlenmesi de ciddi bir durum hastaneden nasıl bıraktılar sizi? Bence başka bir doktora da danışmakta fayda var.

Evet bendede ayni korku vardi! Biran önce gelsin demistim. Evet o aciklik kontrolleri neydi ya! Tabi epiduraldan sonra hicbirsey hisetmemistim.

Benim kizim 17 aylik. Daha yeni yeni ikinciye düsünüyorum, o'da ancak seneye baslarim diye. Kizima doymadim daha. Umarim sende kuzunu sag salim büyütürsün. Ikincede gelirse sezeryan yada normal dogum önemli degil. Ömrü uzun, bahti acik olsun insallah.

Ben 2 hamilelikte preeklampsi geçirdim ikisinde de acil sezaryene alındım birden ilerlediği için kaldı ki ölü gibi yatıyordum normal doğuma gücüm yoktu..

Oncelikle tesekkur ederim. Bu yarin 37 haftalik olacagim bu zamana kadar 25 kg aldim ama aldigim kilo yedigime gore bence cok fazla cunku abur cuburu cok tuketen birisi degilim hatta nadiren diyebilirim, genelde daha saglikli beslenmeye calistim. Vucudum odem topladi ayakkabi vs giyemiyorum hatta 41 42 numara terlikler bile ayagima sigmiyor artik burnum da sisti, yuzum cok sisti. Idrarimda ilk protein ciktigi icin suphelendiler sonra testler siklasti geceleri hic uyuyamaz oldum ellerim ayaklarim resmen kaynar su dokulmus gibi yaniyor buz gibi kuvete giriyorum bana misin demiyor
Dun gittigim doktor da tansiyonumun yukseldigini,Sekerimin de ciktigini soyledi dogumdan sonra diyabetik olma ihtimalim var hos hamilelik oncesinde de insulin direnci icin 1000 mg glifor kullanyordum. Sanirim bekletme sebebi tum bulgular var gebelik zehirlenmesi icin ama suan tek bir kivilcima bakiyor mesela basin agrirsa gel dedi yada bebegin hareketini gozlemle diyor aniden yatirmadi bilmiyorum bana sureci acikladi dogumla ilgili gunu bekliyorum. Bebege dun de bakti kalp atisi vs iyi ama sebebini bilmiyorum neden bekletiyor ‍

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…