- 22 Ekim 2017
- 6.499
- 21.218
- 478
- Konu Sahibi Sismankofte
-
Preeklampsi başlamış ve seni eve gönderip 6 gün sonra nasıl çağırıyorlar ya?Yanitiniz icin cok tesekkurler gozumu korkutmadiniz aksine tecrube sahibi insanlara ihtiyacim var cunku 6 gun sonra doguma girecegim ve bir karar vermek zorundayim
Çok ilginç. Burda bu saydıklarınız varsa hemen yatış yapıyorlar/ hangi ülkede yaşıyorsunuz?Oncelikle tesekkur ederim. Bu yarin 37 haftalik olacagim bu zamana kadar 25 kg aldim ama aldigim kilo yedigime gore bence cok fazla cunku abur cuburu cok tuketen birisi degilim hatta nadiren diyebilirim, genelde daha saglikli beslenmeye calistim. Vucudum odem topladi ayakkabi vs giyemiyorum hatta 41 42 numara terlikler bile ayagima sigmiyor artik burnum da sisti, yuzum cok sisti. Idrarimda ilk protein ciktigi icin suphelendiler sonra testler siklasti geceleri hic uyuyamaz oldum ellerim ayaklarim resmen kaynar su dokulmus gibi yaniyor buz gibi kuvete giriyorum bana misin demiyor
Dun gittigim doktor da tansiyonumun yukseldigini,Sekerimin de ciktigini soyledi dogumdan sonra diyabetik olma ihtimalim var hos hamilelik oncesinde de insulin direnci icin 1000 mg glifor kullanyordum. Sanirim bekletme sebebi tum bulgular var gebelik zehirlenmesi icin ama suan tek bir kivilcima bakiyor mesela basin agrirsa gel dedi yada bebegin hareketini gozlemle diyor aniden yatirmadi bilmiyorum bana sureci acikladi dogumla ilgili gunu bekliyorum. Bebege dun de bakti kalp atisi vs iyi ama sebebini bilmiyorum neden bekletiyor
Ingilterede yasiyorum.Çok ilginç. Burda bu saydıklarınız varsa hemen yatış yapıyorlar/ hangi ülkede yaşıyorsunuz?
Oo seninki çok ciddi canım ALLAH yardımcın olsun.Oncelikle tesekkur ederim. Bu yarin 37 haftalik olacagim bu zamana kadar 25 kg aldim ama aldigim kilo yedigime gore bence cok fazla cunku abur cuburu cok tuketen birisi degilim hatta nadiren diyebilirim, genelde daha saglikli beslenmeye calistim. Vucudum odem topladi ayakkabi vs giyemiyorum hatta 41 42 numara terlikler bile ayagima sigmiyor artik burnum da sisti, yuzum cok sisti. Idrarimda ilk protein ciktigi icin suphelendiler sonra testler siklasti geceleri hic uyuyamaz oldum ellerim ayaklarim resmen kaynar su dokulmus gibi yaniyor buz gibi kuvete giriyorum bana misin demiyor
Dun gittigim doktor da tansiyonumun yukseldigini,Sekerimin de ciktigini soyledi dogumdan sonra diyabetik olma ihtimalim var hos hamilelik oncesinde de insulin direnci icin 1000 mg glifor kullanyordum. Sanirim bekletme sebebi tum bulgular var gebelik zehirlenmesi icin ama suan tek bir kivilcima bakiyor mesela basin agrirsa gel dedi yada bebegin hareketini gozlemle diyor aniden yatirmadi bilmiyorum bana sureci acikladi dogumla ilgili gunu bekliyorum. Bebege dun de bakti kalp atisi vs iyi ama sebebini bilmiyorum neden bekletiyor
Yerinde olsam direk sezeryana girer cikarim.ulkemizde malesef adam akilli normal dogum yaptiran cok az.cogundada ugrasio ugrasip beceremeyince sezeryana aliyolar iki kere yoruyolar anneyide bebegideselam bayanlar
Bugun doktorumla gorustum, 36+5 deyim suan ama preeclampsia yani gebelik zehirlenmesi tanisiyla bana dogum tarihi verdiler. Yani normal sancilarimi beklemeyecekler suni sanci verecekler o da olmazsa sezeryan yapacaklar. Cok korkuyorum.
Daha gecen gun acilmam var mi diye doktor afedersiniz ordek agizli seffaf birseyle kontrol ettiginde bile saatlerce acisini cektim. Simdi suni sanciyla olan dogum beni coooooooooooook korkutuyor. Bir de sagdan soldan o korkunc yok makas atiyorlar, yok elle aciyorlar gibi seyleri duydukca sanki kanim cekiliyor.
Etrafimda suni sanciyla dogum yapmis cok kisi yok. Islem soyle olacakmis once asagidan jel bir tabaka surecekler, bu sirada damardan suni sanci verecekler. Biraz bekledikten sonra suyu kendileri patlatip suni sanci dozajini arttiracaklar. Eger tum bu sancilara ragmen 4 cm acilmam olursa normal doguma alacaklar, olmazsa normal dogum. Bu arada grup b strep diye bir enfeksiyonum var onun icin de antibiyotik vuracaklar yani minimum 4 - 6 saat bu sancilari cekecegim.
Sizce direk sezeryan mi olmaliyim normal denemeli miyim?
Bir de bacaklarimi hic acamiyorum bebegin kafasi asagida bir adim atsam cok canim yaniyor bu durumu yasayan var mi?
(Esim 1 ay yillik izinde olacak, kaynanam 2 gun ama is cikisi 5den sonra hergun gelirim diyor. Sezeryan olursam esimden baska bakacak kimsem yok kisaca)
Yoktu bebek 4 kıloya yaklasıyor normal zor olur dıye 40+1de başlattı doğumu bebek bi dogdu 3bucuk kılo hatta sonra pişman oldum biraz daha bekleseydim diye. Konu sahibinin durumu daha farklıymış basit bi normal mi sezeryan mı ikilemi için diye yazdım. Konu sahibi sadece doktorunuzu dinleyinsizde de preeklampsi var miydi ?
Hamileliğim boyunca yalancı sancı dahi yaşamadım çok rahat geçmişti inanılmaz merak edıyodum sancıları çıkış anını falanBen yine istiyorum ya. Dogumdan aylar sonra kendimi cok suclamistim. Yeterici kadar denememismiydim? Biraz daha istikrarli olsam olmazmiydim? Tabi önemli olan bebisin sag salim dogmasi, o konuda sezeryandan pisman degilim. Yinede o normal dogum nasil bir hismis bilmek istiyorum. O ikinmayi ve o son bir ikinma ile bebegin sesini duyup hemen gögüsüme konmasi.
Bebegin ne kadarlik simdi? Kim bilir biraz daha zaman gecerse sende istersin?
Bu teshis konmussa su an acil ameliyatta olmaniz lazim hayatiniz tehlikede bebegi oldurebilir sizi de gidin sezeryan olun cok sacma bekletmek..Haftaniz zaten cok iyi...sezeryan oldum hic pisman degilim cok rahat gecmisti..selam bayanlar
Bugun doktorumla gorustum, 36+5 deyim suan ama preeclampsia yani gebelik zehirlenmesi tanisiyla bana dogum tarihi verdiler. Yani normal sancilarimi beklemeyecekler suni sanci verecekler o da olmazsa sezeryan yapacaklar. Cok korkuyorum.
Daha gecen gun acilmam var mi diye doktor afedersiniz ordek agizli seffaf birseyle kontrol ettiginde bile saatlerce acisini cektim. Simdi suni sanciyla olan dogum beni coooooooooooook korkutuyor. Bir de sagdan soldan o korkunc yok makas atiyorlar, yok elle aciyorlar gibi seyleri duydukca sanki kanim cekiliyor.
Etrafimda suni sanciyla dogum yapmis cok kisi yok. Islem soyle olacakmis once asagidan jel bir tabaka surecekler, bu sirada damardan suni sanci verecekler. Biraz bekledikten sonra suyu kendileri patlatip suni sanci dozajini arttiracaklar. Eger tum bu sancilara ragmen 4 cm acilmam olursa normal doguma alacaklar, olmazsa normal dogum. Bu arada grup b strep diye bir enfeksiyonum var onun icin de antibiyotik vuracaklar yani minimum 4 - 6 saat bu sancilari cekecegim.
Sizce direk sezeryan mi olmaliyim normal denemeli miyim?
Bir de bacaklarimi hic acamiyorum bebegin kafasi asagida bir adim atsam cok canim yaniyor bu durumu yasayan var mi?
(Esim 1 ay yillik izinde olacak, kaynanam 2 gun ama is cikisi 5den sonra hergun gelirim diyor. Sezeryan olursam esimden baska bakacak kimsem yok kisaca)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?