Gebelik zehirlenmesi/ suni sanci

Yanitiniz icin cok tesekkurler gozumu korkutmadiniz aksine tecrube sahibi insanlara ihtiyacim var cunku 6 gun sonra doguma girecegim ve bir karar vermek zorundayim ‍
Preeklampsi başlamış ve seni eve gönderip 6 gün sonra nasıl çağırıyorlar ya?
İdrarda protein yükselir tansiyonun ani çıkış yapabilir olur mu öyle şey
Şüphesi dahi olduğu an yatırmaları gerek.

Çok ilginç. Burda bu saydıklarınız varsa hemen yatış yapıyorlar/ hangi ülkede yaşıyorsunuz?

Oo seninki çok ciddi canım ALLAH yardımcın olsun.
Ben de fazla kilo aldım ve aşırı ödemim var ama sağlıklı beslendiğimi söyleyemem yeni yeni dikkat ediyorum. Benim ebem de korktu gebelik zehirlenmesinden. Bi ara tansiyon düşüklüğü yaşadım. Yükselmedi en azından yükselse sıkıntı daha fazlaymış. Doktora gittim idrarımda protein vs yok şükür. Biraz mikrop var dedi. Ödem illa ki olur çok kilo almışsın dedi. Şeker hastalığı falan yok ailemde. Eskiden ideal kilomdaydım ama hamile kalmadan baya kilo almıştım sonrası da eklenerek geldi.
Sabahları ellerim ve ayaklarım uyuşuyor, yüzüklerim olmuyor ayakkabılardan topuklulara giremiyorum sadece.
Bu durumda ben bile sürekli kontrole vs gidiyorum. Genellikle gebelik zehirlenmesinde acil sezeryan oluyor anne ve bebek sağlığı için. ALLAH korusun kayıplar olabiliyor. Bence başka bir doktora daha görünün. Şu an sizin hastanede yatmanız gerekliydi bu anlattıklarınıza göre.

Kendi tecrubemi paylasayim canım iki çocuğumu da suni sancıyla doğurdum ne yazikki 1 çocuğumda açılmam 7 cm olmasına rağmen bebek kanala inmedigi için 7 saat suni sanki çektim ve inan hayatımın en zor 7 saati sanıyordum takı ikinci cocugumu yine suni sanciyla doğuran kadar bu defa damardan değil rahim den balon protez denilen içine su doldurulan ve suni sancı fitili atılan bı sistem denediler koldan verilen suni sancı cennet geldi bu defa çok zordu ikiside hatta bir ara olecegimi düşündüm çünkü ama doğumdan sonrası rahattı ilk gün ayağa kalktım ikisinde de aynı burada senin tercihin birinde doğumda çekiyorsun sanciyla diğerinde doğumdan sonra

Şu an çok yeni 3. Bebeğime hamileyim önceki 2si sezeryan ve korkutmıcam seni ama sezeryan mecbur kalmadıkça yaptırma mormal dene hem o sancılar acılar bebeğini kucağına alınca geçecek değmezmi onun için
Ben şimdiden dr bulup mesaj attım ssvd sezeryan sonrası vajinal doğum için olabileceğini söyledi çok sevindim yani sancıdan inlesemde saatleece acı çekeceğimi bilsemde normal istiyorum

Yerinde olsam direk sezeryana girer cikarim.ulkemizde malesef adam akilli normal dogum yaptiran cok az.cogundada ugrasio ugrasip beceremeyince sezeryana aliyolar iki kere yoruyolar anneyide bebegide

sizde de preeklampsi var miydi ?
Yoktu bebek 4 kıloya yaklasıyor normal zor olur dıye 40+1de başlattı doğumu bebek bi dogdu 3bucuk kılo hatta sonra pişman oldum biraz daha bekleseydim diye. Konu sahibinin durumu daha farklıymış basit bi normal mi sezeryan mı ikilemi için diye yazdım. Konu sahibi sadece doktorunuzu dinleyin

Hamileliğim boyunca yalancı sancı dahi yaşamadım çok rahat geçmişti inanılmaz merak edıyodum sancıları çıkış anını falan Çok zordu çok. Hamile arkadaşlar var dıye ayrıntıya inemıyorum ama yine olsa yine normal doğum için zorlarım tek kelime müthiş bi an iyi yada kötü anlamında söylemiyorum tarifsiz

Hastalığınızla ilgili fikrim yok ama bu tehlikenin içinde bebeği de kendinizi de riske atmayın sezeryan olun birde o suni sancı acısını çekip üstüne de ameliyat masasına yatmayın suni sancı bana da verdiler çok acı çekmiştim

Burada preeklempsi nin şiddetide önemli hafif ise normal Doğum tercih edilebilir ama ağır ise normal doğuma zorlamak pek akıl karı değil oyuzden beklediğiniz süre zarfında bir kaç doktor görüşü daha almanızda fayda var, yorum yapan arkadaşlar da konunun hassasiyetine göre cevap vermeli bence zira konu normal mi sezeryan mı olmalı değil,ben çatır çatır doğurdum sen yatarak doğurdun mevzusuna girip üyenin de kafasını karıştırmaya gerek yok diye düşünüyorum,benzer durum da olup fikri olanlar varsa o ayrı tabi ki....

Ben de sunı sancı ile normal doğum yaptım epiduralsiz. Suni olmayıp doğal sancı çekseydin çok daha az ağrı olacağını sanmıyorum çünkü doğum bu sonuçta zor. Epidural tercih edebilirsiniz daha kolay olur. illa kokuyorsaniz sezeryani düşünün. Ama normal doğum sağlık sorunu yoksa korkulacak birşey değil. 18 saatte doğum yaptım son 6 saat suni sancı etkisini gösterdi son 3 ve 2 saatlerde siddetı cok artmisti.

Sezeryan mı olur nırmal mi onu bilemem. Ben sezeryan olduğumda tek zorlandığım lavaboya gitmekti, o da 2-3 gün kadar sürdü annem yardım etti. Kayınvaliden de gelecekmiş eşin de zaten yanında, korkma bence

Benim de bebegimin suyu azalmis diye 39.haftada dogumu baslatmaya calistilar ama suni sanciyla acilma falan olmadi.Sonunda sezaryana girdim. Hala icimde kaldi normal dogum. Sezeryan cok mu kotuydu , hayir ama bebegim icin normal olsun isterdim.

Bu teshis konmussa su an acil ameliyatta olmaniz lazim hayatiniz tehlikede bebegi oldurebilir sizi de gidin sezeryan olun cok sacma bekletmek..Haftaniz zaten cok iyi...sezeryan oldum hic pisman degilim cok rahat gecmisti..

3 vajinal dogum yapmis biri olarak bu durumda olsaydim sezeryan isterdim sanirim

Bu kadar uzun uzun islemlerdense sezeryan ol gec .
2 normal dogum yaptım ,daha evde 4 cm açiklikla gittim .Yinede suyum filan kalmamıştı doguma kadar ......Şimdiki bilincim olsa sezeryan olurdum .

Çok ayrıntı biliyorsunuz, bu kadar ayrıntı bileceğime sezaryen olurum açıkçası.
Bir de doktorun işine karışılmaz tamam da gerek var mıymış bu kadar zorlamaya...

Elle açma öyle aman aman bir olay değil, rahatsız edici ama çok bir can yanmasından söz edilmez bence.
Tek söyleyebileceğim bu.

Suni sanciyi siz kaldirsaniz bile bebek kaldiramayabiliyor
Yanimda yatan bir kizin bu sekilde olmustu
Kiz sanciya dayandi ama cocuk sanciyi kaldiramadi ve kalp atislari dustu acil sezaryene alindi
Ben sezaryeni mantikli buluyorum
Bol bol yururseniz ilk gun ayaklanmaniz daha kisa olacaktir
Saglikli dogumlar dilerim gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…