Gebeliğe Hazırlık GEBELIK

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Zehra_5934

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2021
186
45
28
26
Merhaba ben 28 günde bir adet görüyorum yumurtlama günlerim belli her ay aynı gidiyor ama bu hafta icin hamile kalma şansı orta gözüküyor yarın için çarşamba günü içinde yumurtlama günü oluyor hergün gün aşırı mi ilişkiye girmek gerekir bi yerde bi yazı gördüm hergun sperm kalitesini düşüyor yazmışlar bu konu hakkında bana fikir verebilirmisiniz geçen ay demediğimiz de olmadı bu ay da bu hafta bi şansımız var ???

Evet gün aşırı öneriliyor

Ovulasyon testi kullanın derim uygulamada ki günler birebir tutmuyor iki günde bir ilişki daha sağlıklı doktor önerisi

Uygulama yanlış hesaplıyor kesinlikle bana da doktorum ilk çocuk için gittiğimde ilk işin o uygulamaları sil demişti

Ama yumurtalama tutmuyor adet tarihiniz her ay uysa bile ayda iki kere yumurtlama bile olabiliyor 13gunu çatlayıp veya 15 16 günde de çatlama gerceklesebiliyor bunlar değişken şeyler o yüzden uygulama güvenilir değil
Peki benim bu hafta normalde zaten yumurtlama günüm hergün ilişkiye girsem ne gibi problem olur?

Bir problem olacağından değil ama sperm kalitesi düşüyormuş. Zaten vücudunuzda sperm 3-4 gün yaşıyor. Hergün ilişkiye gerek yok, iki günde bir yeterli.
Ovulasyon testi tam olarak nasıl kullanıyor bilgi verebilirmisiniz ? Birde yumurtlama günü en fazla kaç kere ilişkiye girilmeli sanırım bilgilisiniz yanlış anlamayın o yuzden soruyorum?

Ovulasyon testi tam olarak nasıl kullanıyor bilgi verebilirmisiniz ? Birde yumurtlama günü en fazla kaç kere ilişkiye girilmeli sanırım bilgilisiniz yanlış anlamayın o yuzden soruyorum?
Ben ovulasyon testi kullanmadım canım. Sadece ilk gebeliğimde reglin ilk gününden itibaren saydığında 10-12-14-16. günlerde ilişki oldu. Bence bu kadar panik yapma benim gördüğüm birşey varsa burada stres yapmamak çok önemli Bazı kadınlar ayda iki kere yumurtluyor ama genelde bir kez yumurtlarız. Yumurtlama gününü tam bilemeyeceğin için bu hafta görünüyorsa gün aşırı ilişki olsun gerisi kısmet. Tez zaman gönlüne göre olur inşallah

Hergün yapılırsa ne problem olur en fazla ?
Sperm kalitesi düştüğü için gün aşırı öneriyorlar. Doktora gittiniz mi siz. Eğer her hangi bir problem yoksa lütfen o indirdiğiniz uygulamaları silin çünkü çok fazla stres olmanıza neden oluyor. Adetlerinizde düzenliyse yumurtlama dönemini gün aşırı değerlendirin.

Bence ovülasyon kullanma ben kullanınca daha çok stres oluyorum. Doktorlar o telefon uygulamalarını da önermiyor. Pko gibi problemlerin yoksa adetin düzenliyse iki günde bir ilişkiye girince tutar zaten. testle hiç uğraşma kafanı bununla meşgul etmemeye çalışırsan daha kolay gebe kalınıyormuş

Peki benim bu hafta normalde zaten yumurtlama günüm hergün ilişkiye girsem ne gibi problem olur?
Sperm kalitesi düşüyor iki günde bir daha sağlıklı oluyor hatta imkanınız varsa sabah saatlerinde spermler daha etkili oluyormuş o şekilde de değerlendirebiliriz çatlama gününden önce catladigi gün ve ertesi günü çok önemli zaten vücudunuzda 48 saat gibi bir süre de canlı kaldığı için spermler iki günde bir ilişki tam yeterli geliyor yani doktorların açıklamalı bu yönde ovulasyon testi de 2 saat idrar tutumundan sonra yapılıyor mesela adet gününüz bittikten sonra başlayın her gün yapın çoklu alin daha iyi olur uyguna gelir sizin için pik olunca koyu iki çizgi oluyor diğer çizgi siliklesince çatlamış oluyor o siliklesmeyi görünceye kadar teste devam edin o şekilde değerlendirebilir siniz mesela gündüz çatladı diyelim eşiniz gece gelicek yapmayın nasipte varsa olucagi varsa oluyor yani önemli olan stres yapmamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…